طرز تهیه کروسان

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کروسان خوشمزه وخانگی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کروسان ، یک نان یا شیرینی کره‌ای و برشته است. اصلیت کروسان به کشور اتریش برمی‌گردد و نام آن از روی شکل هلالی باستانی آن برداشته شده است. کروسان‌ها از یک خمیر متشکل از آرد و خمیر مایه درست می‌شوند. خمیر این نان با به‌کارگیری کره، به‌صورت خمیر هزارلا آماده می‌شود.  این نوع نان، ایده بسیار خوبی برای پذیرایی از مهمانان در مجالس بزرگ است. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه کروسان را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کروسان

مواد لازم برای تهیه کروسان

  • آرد ۵۰۰ گرم
  • شیر با گرمای ۴۰درجه سانتیگراد ۲۵۰ میلی لیتر
  • شکر ۵۰ گرم
  • روغن مایع یا کره ذوب شده ۶ قاشق غذاخوری
  • مایع خمیر ۱ قاشق غذاخوری سرپر
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ برای رومال ۱ عدد
  • وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نوتلا ۱۰۰ گرم

طرز تهیه کروسان

شیر را به اندازه گرمای انگشت یا ۴۰ درجه سانتیگراد گرم کنید که خنک نباشد و دست را هم نسوزاند. ۲ قاشق غذاخوری از شکر و مایه خمیر را به شیر اضافه کرده و هم بزنید. این محلول را در یک ظرف در دار ریخته و اجازه بدهید تا ۱۰ دقیقه استراحت کند تا مایه خمیر پف کرده و به عمل بیاید.

در یک ظرف بزرگ، روغن یا کره ذوب شده، نمک، وانیل و باقی شکر را به همراه یک تخم مرغ در ظرفی مخلوط کنید. وقتی مایه خمیر به عمل آمد، مخلوط روغن را به مایه خمیر اضافه کنید.

خواندن
طرز تهیه سوهان آردی یزدی ، یکی از محبوب‌ترین شیرینی ها در ایران

آرد را کم کم به مواد فوق اضافه کرده و با قاشق چوبی هم بزنید تا جایی که دیگر آرد به راحتی جذب مواد نشود و مایه از آرد سیر شود. حتی اگر آرد اضافه آمد، نباید آن را به مایه خمیری اضافه کنید. خمیر را فقط با کف دست و نه با انگشت، حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید یا حدود ۱۰۰ بار به خمیر مشت بزنید.

بدنه داخلی یک ظرف که گنجایش حجم ۲ برابر خمیر را داشته باشد را کمی با روغن چرب کنید و خمیر را در این ظرف قرار داده و با پارچه تمیزی روی آن را بپوشانید تا حجم خمیر ۲ برابر شود. منوط به حرارت محیط، این خمیر می تواند بین فاصله زمانی ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت برای دو برابر شدن حجم خود، زمان ببرد.

روی میز کار را کمی آرد پاشیده و خمیر را روی آن قرار دهید. پف خمیر را گرفته و با وردنه خمیر را مانند شکل باز کرده و برش بزنید. مقداری نوتلا روی هر قسمت قرار داده و خمیر را مطابق شکل ببندید. روی سینی فر را کاغذ مخصوص فر قرار دهید و خمیر ها را روی سینی با فاصله کنار هم قرار دهید. سپس مجددا روی آنها را دستمال تمیزی کشیده و اجازه دهید تا خمیر ها مجددا نیم ساعت استراحت کنند.

فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. یک ظرف آب کف فر قرار دهید. یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق شیر مخلوط کرده و هم بزنید. با قلمو از این مایه روی نان ها را رومال کرده و سپس سینی را روی پنجره وسط فر به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا کروسان ها ها پف کرده و سطح آنها خوشرنگ شود. نوش جان