طرز تهیه نان قندی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان قندی ، یکی از نان های ترد و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان قندی یکی از نان های محبوب و پرطرفدار است که در اکثر شهرهای ایران تهیه می شود. این نان که شیرین است یک وعده خوشمزه برای صبحانه و عصرانه به شمار می رود و نوعی نان شیرینی محسوب می شود.
این نان خوشمزه دستور تهیه های متفاوتی دارد. برخی آن را با ماست و برخی با شیر تهیه می کنند. در ادامه ما ۲ دستور متفاوت نان قندی با ماست و نان قندی با شیر را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه نان قندی با ماست
مواد لازم
- آرد ۱ و نیم پیمانه
- شکر ½ پیمانه
- ماست ¼ پیمانه
- روغن مایع ¼ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه نان قندی خوشمزه، ابتدا درون یک کاسه مناسب ماست را به همراه شکر اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا ذرات شکر درون ماست حل شود. در ادامه روغن مایع را کم کم به مخلوط ماست و شکر اضافه می کنیم.
در این مرحله مخلوط ماست را مجددا مخلوط می کنیم، سپس درون یک کاسه جداگانه آرد را درون الک می ریزیم و ۳ مرتبه الک می کنیم. در ادامه بیکینگ پودر را به همراه نمک و جوش شیرین درون مخلوط ماست می ریزیم و مخلوط می کنیم.
حالا آرد را طی چند مرحله درون مخلوط ماست می ریزیم و ورز می دهیم. توجه داشته باشید آرد را به صورت کنترل شده اضافه می کنیم و زمانی که خمیری لطیف که به دست نچسبد درست شود اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
خمیر را ورز می دهیم تا خمیری لطیف که به دست نچسبد درست شود. توجه داشته باشید خمیر نان قندی نیازی به ورز دادن زیاد ندارد. در ادامه فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر گرم شود.
حالا روی سطح کار را با کیسه فریزر می پوشانیم، سپس خمیر را روی کیسه فریزر قرار می دهیم و مجددا روی خمیر کیسه فریزر قرار می دهیم. سپس با وردنه خمیر را به ضخامت ۱ سانتی متر باز می کنیم و به شکل دلخواه کاتر می زنیم.
در این مرحله مواد رومال را آماده می کنیم. برای این منظور زرده تخم مرغ را درون یک کاسه مناسب میریزیم و روغن مایع را به همراه زعفران دم کرده به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم. حالا مخلوط زرده تخم مرغ را به کمک چنگال هم می زنیم تا یکدست شود. در ادامه روی خمیر های نان قندی را با کمک چنگال چند سوراخ ایجاد می کنیم، سپس برس را به مواد رومال آغشته می کنیم و روی خمیر ها می مالیم و روی آن ها مقداری کنجد می پاشیم.
در این مرحله درون سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس خمیرها را درون سینی فر قرار می دهیم و سینی را طبقه اول فر می گذاریم. اجازه می دهیم نان قندی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر بماند تا بپزد و روی آن طلایی شود.
در نهایت پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نان قندی را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم کاملا خنک شود. در ادامه نان قندی ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه یک چای زعفرانی خوش عطر سرو می کنیم.
طرز تهیه نان قندی با شیر
مواد لازم
- آرد ۳ پیمانه
- شکر ¾ پیمانه
- شیر ¾ پیمانه
- روغن مایع ½ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- وانیل ½ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ½ قاشق چایخوری
- شیر ۳ قاشق غذاخوری
- شکر به مقدار لازم
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه نان قندی با شیر، ابتدا تمام مواد اولیه را در دمای محیط قرار دهید. سپس آرد، بیکینگ پودر و پودر هل را مخلوط کنید و سه بار الک کنید. در ظرفی دیگر شکر و روغن مایع و شیر را با مفتول دستی یا چنگال بزنید تا شکر حل و کمی کرم رنگ شود.
سپس مواد خشک را به مخلوط اضافه کرده و حدود پنج دقیقه خوب مخلوط کنید. مواد مقدار کمی چسبندگی دارد ولی از زدن آرد اضافی خودداری کنید. (اضافه کردن آرد بیش از حد باعث خشک شدن نان قندی می شود).
کمی مواد را با نوک انگشت ورز بدهید، اگر زیاد ورز بدهید خمیر به روغن میفتد و خراب می شود. خمیر را درون نایلون گذاشته و برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
پس از استراحت خمیر را روی کاغذ روغنی به شکل مستطیل و قطر حدود یک سانت باز کنید و با کمک وسیله ای مثل نی یا چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ کنید. سپس رومال نان قندی که مخلوط زرده، شیر و زعفران است را خوب مخلوط و با برس روی نان ها بزنید.
کنجد و شکر را روی نان بپاشید و نان را در فر از قبل گرم شده و حرارت ۱۷۵ دقیقه بگذارید تا پخته شود. همین قدر که نان طلایی شد کافی است. اگر دور نان طلایی بود ولی روی آن طلایی نشد چند ثانیه گریل را روشن کنید. نان قندی ما حاضر است این نان خوشمزه را همراه با چای میل کنید.
چند نکته
- می توانید همراه پودر هل ۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل نیز به دلخواه و طبق ذائقه خود اضافه کنید.
- آرد را سعی کنید قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیر شما سفت نشود و مقداری چسبندگی داشته باشد.
- وقتی نان را از فر خارج کردید و کمی از داغی افتاد آن ها را داخل نایلون گذاشته تا خشک نشود.
- پخت نان با حرارت پایین و زمان طولانی باعث خشک شدن می شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه نان ویانا حجیم و خوشمزه به روش خانگی
- طرز تهیه نان شیر عسلی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف
- طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای | Simit
- طرز تهیه نان گاتا ارمنی خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان پستو ریحان نان خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه نان رول دارچینی با کرم پنیری خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان سیر با طعمی لذیذ و فوق العاده
- طرز تهیه نان قلیفی سیستانی خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه نان کلانه کردستان ، غذایی کامل و خوشمزه