طرز تهیه کوکی شکلاتی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کوکی شکلاتی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کوکی یک شیرینی پخته شده با آرد و میوه است که در طول زمان مواد مغذی دیگری مانند آجیل و شکلات به آن افزوده می شود و این شیرینی خوش‌طعم را به یکی از راحت‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها تبدیل می کند این شیرینی خوشمزه اغلب برای پذیرایی استفاده می شود. همچنین جزو بهترین انتخاب‌ها برای میان وعده است معمولا طرز تهیه کوکی ساده است و سریع و بدون مواد اولیه زیاد درست می‌شود. بنابراین طرفداران زیادی دارد و می‌توانید آن را در منزل خود تهیه کنید. کوکی انواع زیادی دارد و همین تنوع کار را برایتان ساده می‌کند. یکی از بهترین نوع کوکی، کوکی مغزدار شکلاتی است در این مطلب شما را با طرز تهیه کوکی شکلاتی ساده و مغزدار و کوکی نوتلا و تمام پخت کوکی ترد و خوشمزه اشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید

طرز تهیه کوکی شکلاتی
طرز تهیه کوکی شکلاتی

مواد لازم برای ۱۵ عدد کوکی شکلاتی مغزدار 

  • کره به دمای محیط رسیده ۱۱۰ گرم
  • پودر قند نصف پیمانه
  • ارد ۳ پیمانه
  • تخم مرغ  ۲ عدد
  •  وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  • نمک  ۱/۴ قاشق چای خوری
  • شکلات خرد شده ۱۰۰ گرم
  • نوتلا به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول : کره را ۴۰ دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید و در محیط قرار دهید تا کاملا نرم شود

مرحله دوم : کره و پودر قند داخل کاسه همزن بریزید و به مدت ۳ دقیقه هم بزنید تا کاملا سفید و سبک شود در ادامه تخم مرغ ها و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد کش دار شود و بوی زهم تخم مرغ گرفته شود.

مرحله سوم : آرد را به همراه بکینگ پودر و نمک ۳ بار الک کنید و با قاشق به موادکم کم اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا خمیر منسجم و نرم شود همچنین می توانید با دست خود خمیر را ورز دهید تا بافت مناسبی پیدا کند.

مرحله چهارم : شکلات را به کمک چاقو خرد کنید و به مواد اضافه کنید و دوباره به کمک لیسک هم بزنید تا مواد مخلوط شود سپس روی خمیر کوکی را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله پنجم : برای مغز کوکی ۱ ق دسر خوری برای هرکوکی، نوتلا یا کرم لوتوس از قبل داخل فریزر قرار دهید تا خودش را کاملا بگیرد،حداقل ۱ ساعت داخل فریزر قرار دهید تا کاملا سفت شود.

مرحله ششم : خمیر را پس از ۱ ساعت از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه توپک های کوچک از خمیر بردارید وسط ان نوتلا قرار بدهید و گرد کنید و داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و کوکی ها را با فاصله بچینید در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدودا ۲۵ دقیقه زمان دهید تا کاملا پخته و طلایی شود.

می توانید به جای نوتلا از شکلات سکه ای استفاده کنید در صورت تمایل می توانید به این ترکیب کمی گردوی خرد شده اضافه کنید.قبل از اینکه کوکی را نوش جان کنید چند ثانیه داخل ماکروفر قرار بدهید تا مغزی وسط ان نرم شود.

 

طرز تهیه کوکی شکلاتی ساده

طرز تهیه کوکی شکلاتی
طرز تهیه کوکی شکلاتی

مواد لازم

  • ارد سفید قنادی ۱ پیمانه
  • پودر کاکائو ۳ قاشق سوپ خوری
  • کره ۱/۲ پیمانه
  • شکر ۳/۴ پیمانه
  • زرده تخم مرغ  ۲ عدد
  • بکینگ پودر ۳/۴ پیمانه
  • وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
  • نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
  • جوش شیرین ۱/۲ قاشق چای خوری
  • شکلات چیپسی ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه

مرحله اول: کره را ۴۰ دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید و در فضای اشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسد سپس کره و شکر را در کاسه همزن بریزید و به مدت ۳ دقیقه هم بزنید تا کاملا دانه های شکر حل شود و بافت سفیدی پیدا کند.

مرحله دوم:  زرده های تخم مرغ را به همراه وانیل به مواد اضافه کنید تا کاملا یکدست شود سپس ارد،بکینگ پودر،پودر کاکائو،جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید مواد الک شده را طی ۳ مرحله به تخم مرغ ها اضافه کنید و با لیسک هم بزنید میتوانید مواد را با دست خود ورز دهید تا بافت منسجمی پیدا کند.

مرحله سوم: سپس نمک و شکلات چیپسی را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید و روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و از مواد به اندازه توپک های کوچک بردارید و داخل دست گرد کنید و با فاصله داخل سینی فر بگذارید.

مرحله چهارم: در ادامه کوکی ها را به مدت ۴۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند و بافت بهتری پیدا کند پس از گذشت این زمان کوکی ها را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه اجازه دهید بپزد پس از پخت از فر خارج کنید وقتی خنک شد نوش جان کنید.

طرز تهیه کوکی نوتلا

  • کره ۱ پیمانه
  • شکر سفید ۱/۵ پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد بزرگ
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  • جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
  • نمک  ۱/۲ قاشق چای خوری
  • ارد سفید ۲ و ۱/۴ پیمانه
  • نوتلا ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه

مرحله اول : کره به دمای محیط رسیده را به همراه شکر به مدت ۳ الی ۴ دقیقه هم بزنید تا بافت نرم و سبکی پیدا کند سپس تخم مرغ ها را به همراه وانیل به مخلوط شکر و کره اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.

مرحله دوم : ارد،بکینگ پودر،جوش شیرین،نمک را در یک کاسه بریزید و باهم مخلوط کنید سپس مواد را ۳ مرتبه الک کنید و به تدریج به تخم مرغ ها اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

مرحله سوم : نوتلا را به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا مخلوط شود.

مرحله چهارم : مواد را به مدت ۴۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا بعد از پخت بافت بهتری پیدا کند پس از گذشت این زمان مواد را از یخچال بیرون بیاوردید و به اندازه یک توپک از مواد بردارید و داخل دست گرد کنید.

مرحله پنجم : کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و کوکی ها با فاصله بچینید در ادامه کوکی ها را در فر از قبل گرم شده بگذارید با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید بپزد.

مرحله ششم : پس از پخت کوکی ها را در ظرف مناسب بچینید وقتی خنک شد نوش جان کنید.

نکات تکمیلی

۱- بهتر است از کره حیوانی در کوکی استفاده کنید چون در طعم نهایی ان تاثیر دارد.

۲- می توانید از شکر قهوه ای بجای شکر سفید استفاده کنید.

۳- پودر کاکائو انواع مختلفی دارد.کاکائو تلخ،تیره رنگ است و عطر کمتری دارد و کاکائو روشن طعمی ملایم تر دارد بهترین نوع کاکائو کم رنگ است که عطر و بویی دلنشین دارد.

۴- زمان خارج کردن کوکی از فر روی ان شل و نرم است فکر نکنید که نپخته است اجازه بدهید کاملا خنک شود تا خودش را بگیرد.

۵- کوکی ها را حتما درون ظرف دربسته بگذارید تا خشک نشود.

۶- به هیچ وجه از مقدار شکلات کم نکنید چون در طعم ان بسیار تاثیر گذار است و در کنار شکلات می توانید از گردو یا فندق استفاده کنید.