طرز تهیه گراتن گوشت
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گراتن گوشت خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
گراتن (gratin) نوعی غذای فرانسوی خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد. گراتن ها تنوع بسیار زیادی دارند و در این بین گراتن گوشت از محبوبیت ویژه ای به عنوان غذای جدید برخوردار است. برای گراتن گوشت میتوانید از انواع مواد مثل کدو، سیب زمینی، بادمجان، اسفناج و…. استفاده کنید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه گراتن گوشت بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- قارچ ۱۰۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
- سس بشامل ۱ لیوان
- کره ۲۵ گرم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه
برای تهیه گراتن گوشت ، ابتدا سیب زمینی ها را می شوییم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آبپز شوند.
پس از اینکه سیب زمینی ها پختند، پوست شان را می گیریم، سپس با گوشتکوب سیب زمینی ها را له می کنیم تا شبیه پوره شوند. در ادامه کره را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به سیب زمینی ها اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا سبک شود، سپس گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز ترکیب شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادیم، یک فنجان آب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا گوشت بپزد و آب درون تابه کشیده شود. قارچ را به صورت جداگانه با کمی روغن تفت می دهیم تا آب اضافی اش کشیده شود.
پس از اینکه گوشت پخت فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود، سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب می کنیم و کف آن را با سس بشامل (طرز تهیه سس بشامل) می پوشانیم، سپس روی سس مقداری از پوره سیب زمینی را می ریزیم.
پوره سیب زمینی را با پشت قاشق صاف می کنیم، سپس یک لایه از مایه گوشت اضافه می کنیم و پس از ان کمی قارچ تفت داده شده اضافه می کنیم. در ادامه کمی پنیر پیتزا روی مواد می ریزیم و مجددا مقداری سس بشامل روی مواد می ریزیم.
مراحل چیدن مواد را به همین ترتیب ادامه می دهیم تا ظرف پر شود، سپس روی مواد را با پنیر پیتزا پوشش می دهیم و ظرف را درون فر قرار می دهیم. برای پخت گراتن حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است که با توجه به گرمای فرهای مختلف زمان کمی متفاوت است.
در پایان پس از اینکه گراتن به طور کامل اماده شد، برای طلایی شدن روی پنیر پیتزا چند دقیقه گریل را روشن می کنیم. در ادامه گراتن را از فر خارج می کنیم و صبر می کنیم کمی از حرارت بیفتد، سپس درون همان ظرف برش می زنیم. نوش جان.