طرز تهیه سس بشامل

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه سس بشامل ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین سس ها را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

سس بشامل یا همان سس سفید لازانیا یکی از سس های محبوب فرانسوی است که با انواع غذاها چون لازانیا، پاستا، انواع استیک ها و… سرو می شود.

دستور تهیه این سس بسیار راحت است و مواد اولیه و اصلی آن آرد سفید، شیر، کره و نمک است اما شما به دلخواه می توانید مواد و ادویه های دیگر نیز به آن اضافه کنید. در ادامه طرز تهیه سس بشامل خوشمزه و حرفه ای خانگی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه سس بشامل
طرز تهیه سس بشامل

مواد لازم

  • آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • جوز هندی به مقدار لازم (اختیاری)
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سس بشامل

برای تهیه سس بشامل فرانسوی، ابتدا کره و شیر را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط یکسان شود، سپس کره را داخل یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به طور کامل ذوب شود. در ادامه آرد را اضافه می کنیم و به خوبی با کره مخلوط می کنیم.

تفت دادن آرد را در کره تا جایی ادامه می دهیم که مخلوط حالت خمیری پیدا کند و گلوله های آرد به طور کامل صاف شده باشد. البته باید مراقب باشید که آرد را بیش از حد تفت ندهید که رنگش سیاه شود چون روی رنگ سس تاثیر منفی می گذارد.

خواندن
طرز تهیه سس کاری ، خانگی و خوشمزه

پس از تفت دادن آرد شیر را اضافه می کنیم و مواد را مخلوط می کنیم تا دیگر هیچ گلوله باز نشده ای از آرد در آن وجود نداشته باشد. حالا باید سس را به صورت متداوم مخلوط کنیم تا کمی سفت و غلیظ شود.

پس از اینکه سس به غلظت مورد نظرمان رسید، مقداری نمک، فلفل سیاه و جوز هندی اضافه می کنیم و طعم سس را تست می کنیم. سپس حرارت را کمتر می کنیم و اجازه می دهیم چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند.

پس از اینکه سس آماده شد، خامه را به دلخواه اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم. سپس سس را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود. اگر می خواهید کالری سس بشامل کمتر شود می توانید خامه را حذف کنید.

طرز تهیه سس بشامل
طرز تهیه سس بشامل

نکات مهم

  • مواد اولیه و اصلی این سس آرد سفید، شیر، کره و نمک است. شما تنها با این ۴ ماده می توانید سس بشامل تهیه کنید.
  • سس های خانگی را می توانیم حداکثر به مدت یک هفته در ظرف درب دار نگهداری کنیم.
  • ادویه ها را می توانید به دلخواه تغییر دهید و یا کم و زیاد کنید.
  • می توانید پاپریکا و جوز هندی را حذف کنید. یا به دلخواه از پودر سیر و آویشن استفاده کنید.
  • معمولا ایتالیایی ها در تهیه سس بشامل از آویشن و جوز هندی استفاده می کنند.
  • برای عطر بهتر سس بشامل می توانید از سبزیجات معطر استفاده کنید
  • می توانید به دلخواه خامه را از مواد سس خود حذف کنید.
  • می توانید به جای خامه از ۱ قاشق غذاخوری مایونز استفاده کنید.
  • اگر شیر در دسترس ندارید می توانید به جای آن از آب استفاده کنید.
خواندن
طرز تهیه سس گوجه فرنگی مارینارا ایتالیایی

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: