خواص فلفل دلمه ای

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ درباره خواص فلفل دلمه ای و عوارض آن به شما خواهیم گفت. در ادامه همراه ما باشید.

فلفل دلمه ای از جمله مواد غذایی است که بسیار پرمصرف است و طعمی عالی به انواع غذاها می دهد. فلفل دلمه در غذاهای زیادی چون دلمه، انواع خورش ها و خوراک ها کاربرد دارد. فلفل دلمه ای یا همان فلفل شیرین در رنگ های مختلف مثل زرد، قرمز، سبز، بنفش و نارنجی موجود هستند.

فلفل دلمه ای از سبزیجاتی است که مصرف آن فواید و خواص بی نظیری برای اعضای بدن به همراه دارد. اما مانند هر ماده غذایی دیگری در کنار فواید زیاد مضراتی نیز دارد. فلفل دلمه سبز و بنفش کمی طعم تلخ دارند، در حالی که قرمز، زرد و نارنجی، طعم شیرین تر و میوه ای دارند. در ادامه با فواید فلفل دلمه ای و مضرات آن با ما باشید.

خواص فلفل دلمه ای
خواص فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است. در حالت خام، یک فلفل دلمه ای تازه حاوی ۹۲ درصد آب است و یک فلفل دلمه‌ای متوسط، حاوی مس، فیبر، فولات، منگنز، منیزیم، پتاسیم، فسفر، پروتئین، سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K1، ویتامین E و ویتامین A است. همچنین آنتی اکسیدان‌های زیادی از جمله کاپسانتین، وایولکسانتین، لوتئین، کوئرستین و لوتئولیتن در فلفل دلمه ای وجود دارد.

خواص و فواید فلفل دلمه ای

خواص فلفل دلمه برای مو

فلفل دلمه ای قرمز برای تحریک رشد مو و افزایش گردش خون در پوست سر کاربرد دارد که در نتیجه ریزش مو را درمان می‌کند. تاثیر فلفل دلمه ای در ریزش مو به دلیل وجود کپسایسین است که از فولیکول مو حفاظت کرده و رشد مو را افزایش می‌دهد. همچنین ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای یکی دیگر از خواص فلفل دلمه ای برای مو است؛ زیرا سبب جذب بهتر آهن در گلبول‌های قرمز شده و در نتیجه اکسیژن بیشتری به فولیکول‌های مو می‌رساند. همچنین برای تشکیل کلاژن ویتامین C لازم است که یکی دیگر از خواص فلفل دلمه ای برای مو است.

خواص فلفل دلمه برای پوست

فلفل دلمه سرشار از آنتی اکسیدان است و مواد فتوشیمیایی موجود در فلفل دلمه ای سبب می‌شود جوانی و طراوت پوست حفظ شده و اثر منفی رادیکال‌های آزاد که سبب تسریع روند پیری سلول می‌شوند، کاهش پیدا کند؛ در نتیجه پیری سلول‌های پوست دیرتر اتفاق می‌افتد و پوست کمتر دچار چین و چروک می‌شود. ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای نیز سبب بهبود کلاژن سازی و در نتیجه افزایش قدرت کشسانی و سلامت پوست می‌گردد. برای استفاده از خواص فلفل دلمه ای برای پوست می‌توان مخلوط عصاره هویج و فلفل دلمه سبز را برای تمیز کردن لکه‌ها و جوش‌های پوست استفاده نمود.

خواندن
نحوه صحیح دم کردن یک چای خوش عطر و اصول آن

خواص ضدپیری

برای جلوگیری از آسیب‌های بالقوه به سلول‌ها و بافت‌های پوستی که منجر به شل شدن، خشک شدن و آسیب به پوست، و همین طور ایجاد چین‌وچروک می‌شوند، آنتی‌اکسیدان لازم است. متخصصان زیبایی توصیه می‌کنند موادغذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان، همچون فلفل دلمه‌ای مصرف کنید. سبزیجات منبع ویتامین C هم هستند و اگر مرتب مصرف شوند، این ترکیب‌ها عوامل مرتبط با پیری زودرس را از بین می‌برند. ویتامین C به بهترین دوست پوست معروف است، چون وارد منافذ پوست می‌شود و سلول‌های مرده و بافت‌ها را جوان‌سازی می‌کند. این فرایند منجر به پوست جوانی می‌شود که هیچ نقطهٔ تیره و چین‌وچروک زودرسی ندارد.

حفظ سلامت چشم

با مصرف فلفل دلمه‌ای، کاروتنوئید (Carotenoid) کافی، مانند بتاکاروتن (beta-Carotene) و لوتئین (Lutein) دریافت می‌کنید. این ترکیب‌ها برای حفظ سلامت چشم و جلوگیری از بیماری‌های چشمی همچون آب مروارید و دژانسیون ماکولا (Macular degeneration) ضروری هستند. متخصصین تغذیه متوجه شدند که فلفل دلمه‌ای حاوی همان مقدار بتاکاروتن هویج است و می‌تواند بینایی را تقویت نماید.

فلفل دلمه ای برای زنان باردار

فولات یکی از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت جنین است، به همین دلیل به خانم‌های باردار توصیه می‌شود در دوران بارداری خود، به میزان کافی فولات مصرف کنند. یکی از خواص فلفل دلمه ای برای زنان باردار این است که حاوی میزان زیادی فولات بوده و در نتیجه مصرف فلفل دلمه‌ ای خام در دوران بارداری برای خانم‌ها سبب تضمین سلامتی جنین می‌شود.

خواص ضد التهابی فلفل‌دلمه‌ای

التهاب در ابتدا ساده به نظر می‌رسد، اما در صورت تداوم و افزایش آن می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل مواد غذایی ضد التهاب همچون فلفل دلمه ای اهمیت زیادی در تغذیه دارند. فلفل دلمه ای نارنجی و قرمز برای پیشگیری از التهاب مفاصل و عضله‌ها مفید بوده و همچنین استفاده از فلفل دلمه ای در هنگام حساسیت فصلی می‌تواند واکنش‌های مرتبط با حساسیت فصلی را به حداقل برساند.

خواندن
معرفی بهترین متخصص پوست و مو در تهران+مشاوره رایگان برای اولین مراجعه

کمک به سلامت دستگاه تنفسی

مصرف فلفل دلمه‌ای به هر شکلی، می‌تواند برای سلامت دستگاه تنفسی مفید باشد. مواد مغذی همچون پتاسیم، منگنز، منیزیم و ویتامین C، با عواملی مبارزه می‌کنند که منجر به مشکلات تنفسی مختلف همچون آسم، عفونت ریه، آمفیزم (Emphysema) و غیره می‌شوند. اما اگر مشکلات تنفسی شدیدی دارید، توصیه می‌شود پیش از مصرف فلفل دلمه‌ای حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

کمک به سلامت دستگاه گوارشی

عملکرد نامناسب دستگاه گوارشی منجر به اسهال، حالت تهوع، استفراغ و ناراحتی‌های دیگری می‌شود که بسیار رنج‌آور هستند و آب بدن را هم خشک می‌کنند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند فلفل دلمه‌ای را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، چون نیاسین (Niacin) فراوانی دارد. نیاسین یا همان ویتامین B3 برای تقویت سیستم گوارش ضروری است. هضم درست غذا باعث می‌شود بدن، مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر موادمغذی را که همیشه مصرف می‌کنید، جذب کند. پس اگر می‌خواهید دچار مشکلات گوارشی نشوید، کمی فلفل دلمه‌ای به سالادتان اضافه کنید.

کمک به سیستم عصبی

سیستم عصبی برای انجام فعالیت‌های مختلف به مغز پیغام می‌دهد. به همین خاطر است که روان‌شناس‌ها بر حفظ سلامت سیستم عصبی تأکید می‌کنند. اخیرا مطالعه‌ای نشان داده که موادمغذی موجود در فلفل دلمه‌ای، تأثیرات مثبتی بر سلامت روان و توانایی‌های شناختی انسان دارند. اما برای یافتن تأثیرات پتاسیم و منیزیم بر بیماری های روانی مزمن همچون زوال عقل، شواهد بیشتری لازم است.

تقویت سیستم ایمنی

فلفل دلمه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و در نتیجه می‌تواند از بدن شما در برابر بیماری‌ها محافظت کند. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل چنانچه به صورت خام مصرف کنید، می‌توانید از حداکثر میزان ویتامین C موجود در این سبزی استفاده نمایید. به‌خصوص فلفل دلمه ای نارنجی و قرمز دارای حداکثر میزان ویتامین C هستند.

وجود ویتامین B3 در فلفل دلمه ای نیز سبب می‌شود که برای تقویت سیستم گوارش مفید باشد. چنانچه سیستم گوارش به درستی کار کند، مواد مغذی درون غذا به خوبی جذب شده و سطح سلامتی افراد افزایش پیدا می‌کند. مصرف فلفل دلمه ای خاصیت ویژه‌ای برای دستگاه تنفس دارد و تفاوتی نمی‌کند فلفل‌دلمه‌ای پخته شده باشد و یا خام باشد؛ وجود پتاسیم، منگنز، منیزیم و ویتامین C برای مبارزه با مشکلات تنفسی همچون آسم، عفونت ریه، آمفیزم و… مفید هستند.

خواندن
طرز تهیه شکلات صبحانه خانگی خوشمزه

فلفل دلمه ای برای لاغری

فلفل دلمه ای همچون اغلب سبزیجات، کربوهیدرات‌های سالمی دارد که به انرژی تبدیل می‌شود و همچنین کمک می‌کند کربوهیدرات‌های ناسالم که عامل چاقی هستند، تاثیر کمتری روی بدن داشته باشند. همچنین در کنار خواص فلفل دلمه ای، فاقد چربی بودن و داشتن کالری بسیار کم، سبب می‌شود در کاهش وزن و لاغری تاثیر داشته باشد.

پس از بررسی فواید و مضرات فلفل دلمه ای سبز، قرمز، نارنجی و… ممکن است فکر کنیم می‌توانیم تنها با مصرف بیشتر فلفل‌دلمه‌ای، کاهش وزن زیادی را تجربه نماییم؛ اما مصرف فلفل دلمه‌ ای به‌تنهایی نمی‌تواند افراد را به وزن دلخواه برساند، بلکه لازم است به‌عنوان یک ماده غذایی مفید در یک رژیم غذایی اصولی استفاده شود تا به کمک این رژیم غذایی و تحرک کافی، به وزن دلخواه برسیم.

عوارض فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای به‌صورت کلی عوارضی ندارد و یک ماده غذایی سالم محسوب می‌شود. با این حال به ندرت پیش می‌آید که برخی از افراد به فلفل دلمه ای حساسیت داشته باشند. اغلب کسانی که به گرده حساسیت دارند، ممکن است به فلفل‌دلمه‌ای نیز حساس باشند، زیرا آلرژن‌های بین این ماده غذایی و گرده‌ها ساختار نسبتا مشابهی دارند.

خواص فلفل دلمه ای
خواص فلفل دلمه ای

همان‌طور که در خواص فلفل دلمه ای دیدید، فلفل دلمه‌ای ماده معجزه‌آسایی است که نه‌ تنها به غذایتان طعم و رنگ می‌دهد، بلکه مواد مغذی فراوانی هم دارد. ویتامین‌ها و موادمعدنی موجود در فلفل دلمه‌ای برای حفظ سلامت عمومی بدن ضروری هستند. بنابراین اگر می‌خواهید از خواص فلفل دلمه ای بهره‌مند شوید، آن را به هر شکلی که ترجیح می‌دهید در رژیم غذایی روزمره خود بگنجانید، اما فراموش نکنید که در مصرف هر چیزی باید حد اعتدال را رعایت کرد و زیاده روی نکنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: