طرز تهیه آبگوشت رسمی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آبگوشت رسمی ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آبگوشت از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی و پرطرفدار در بین ایرانیان است. این غذا که از قدیم الایام پایه ثابت سفره ایرانیان بوده است، غذایی بسیار مقوی است که در قدیم باعث بنیه و انرژی کافی برای کار کردن افراد می شده است. آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است.
آبگوشت رسمی همان آبگوشت ساده است با این تفاوت که با اضافه کردن موادی چون لیمو عمانی طعم و ظاهری مجلسی تر به خود می گیرد و مناسب مهمانی و مراسم های رسمی است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت رسمی خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت آبگوشتی ۶۰۰ گرم (ماهیچه با استخوان، گردن گوسفند و یا به طور کلی گوشت گوسفند با استخوان)
- دنبه ۱۰۰ گرم
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا سفید نصف پیمانه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیب زمینی متوسط ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- لیمو امانی ۲ عدد خیس کرده
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه آبگوشت رسمی
ابتدا گوشت، دنبه و پیاز را با یک قاشق غذاخوری روغن مایع چند دقیقه تفت دهید. سپس نخود، لوبیا و زردچوبه را اضافه کرده و به اندازه ای آب جوش بریزید که روی مواد را به اندازه یک بند انگشت بگیرد. پس از آنکه غذا مجددا به جوش آمد. روی شعله ملایم و با در بسته ۴-۳ ساعت بپزید تا مواد کاملا پخته و نرم شود.
در یک ساعت آخر رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی و لیمو امانی خیس خورده را اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. اگر آب آن بیشتر از یک لیتر مانده است، در قابلمه را باز گذاشته و میگذاریم تا آب آن تبخیر شود.
هر چه زمان بیشتری برای پخت آبگوشت صرف کنید آبگوشت شما جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. آبگوشت رسمی شما آماده است. کافی است تا آن را با کمی نان سنگک تازه و برشته، کمی سبزی خوردن، مقداری ترشی مخلوط و یک پارچ دوغ طبیعی خوشمزه سرو کنید.
روش سرو آبگوشت
برای سرو کردن آبگوشت رسمی، می توانید به دو روش عمل کنید. در روش اول می توانید مقداری آبگوشت را با گوشت و حبوبات داخل کاسه ریخته و به همان صورت سرو کنید. روش دوم این است که گوشت و مواد دیگر را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده به طور جدا سرو کنید و آب گوشت را نیز جداگانه داخل کاسه های مناسب سرو کنید.
نکات پخت
- یکی از نکات مهمی که در تهیه آبگوشت باید رعایت کنید میزان آب مورد نیاز است. شما ابتدا باید مقدار زیادی آب داخل قابلمه بریزید تا اواسط پخت مجبور نباشید که آب به قابلمه اضافه کنید. اگر در حین پخت مجدد به آبگوشت آب اضافه کنید بر روی طعم گوشت تاثیر خواهد گذاشت. بهتر است از آب جوشیده شده و سرد استفاده کنید.
- همانطور که بالا اشاره شد حبوبات آبگوشت را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. یک روش برای تشخیص حبوبات تازه وجود دارد که اگر پوست حبوبات در طی پخت جدا شده و بر روی آب جمع شود نشان از این موضوع می باشد که حبوبات قدیمی و کهنه است.
- گوشت آبگوشت بهتر است با استخوان و گوسفندی (گوشت گردن) باشد تا آبگوشت لذیذی داشته باشد.
- ادویه مناسب برای آبگوشت همان زردچوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند.
- مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
- آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
- در صورت تمایل می توانید از کمی سبزی خشک معطر استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید در پایان پخت مقداری دارچین به آبگوشت اضافه کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی