طرز تهیه آبگوشت قنبید
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آبگوشت قنبید ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای قم را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آبگوشت از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی و پرطرفدار در بین ایرانیان است. این غذا که از قدیم الایام پایه ثابت سفره ایرانیان بوده است، غذایی بسیار مقوی است که در قدیم باعث بنیه و انرژی کافی برای کار کردن افراد می شده است. آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است.
آبگوشت قنبید از جمله این غذاهای خوشمزه و لذیذ سنتی است که اصالت آن متعلق به شهر قم می باشد و دستور تازه و متفاوتی از سایر آبگوشت ها دارد. قنبید همان کلم قمری است. آبگوشت قنبید یکی از غذاهایی است که تاریخچه بسیار قدیمی دارد از این رو این غذا ثبت ملی شده است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت قنبید خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- کلم قمری درشت (قنبید) ۲ عدد
- گندم پوست کنده ۱۰۰ گرم
- لوبیا سفید ۲۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- پودر لیمو عمانی ۱ قاشق سوپخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آبگوشت قنبید
برای تهیه آبگوشت قنبید قمی ابتدا لوبیا سفید و گندم پوست کنده را به صورت جداگانه به همراه مقداری آب از شب قبل می خیسانیم. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم.
در این مرحله پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی باز شود و طعم خامی آن گرفته شود.
در این مرحله گوشت آبگوشتی را اضافه می کنیم و چند دقیقه به همراه دیگر مواد تفت می دهیم، سپس لوبیا سفید و گندم را آبکشی می کنیم و به قابلمه می افزاییم. پس از یک دقیقه کلم قمری ها یا قنبیدها را پوست می کنیم.
سپس به صورت دلخواه خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشد. در ادامه حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بباید.
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم آبگوشت با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. پس از اینکه گوشت پخت می توانیم نمک را به هرماه ادویه های دلخواه به آبگوشت اضافه کنیم.
پس از اینکه آبگوشت به طور کامل جا افتاد و تمام مواد پختند گرد لیمو عمانی را اضافه می کنیم و با دیگر مواد ترکیب می کنیم. پس از گذشت ۱۰ دقیقه آبگوشت را از روی حرارت کنار می گذاریم و به همراه نان سنگک تازه سرو می کنیم.
نکات پخت
- گوشت سر دست گوسفند با استخوان برای ایجاد طعم بهتر و لذیذ جهت تهیه آبگوشت قنبید توصیه می شود.
- برخی در دستور این آبگوشت از ادویه کاری نیز استفاده می کنند.
- می توانید به دلخواه از چند عدد سیب زمینی پوست گرفته در ۴۰ دقیقه انتهای پخت آبگوشت قنبید اضافه کنید.
- برای خوش رنگ شدن می توانید از چند عدد پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی ۴ قاچ شده نیز استفاده کنید.
- بعد از اضافه کردن لیمو عمانی فقط ۱۰ دقیقه آبگوشت روی حرارت بماند. توجه داشته باشید اگر لیمو عمانی را زودتر بریزید مانع پخت بهتر و کامل گوشت و کلم می شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آبگوشت ساده، خوشمزه و خانگی
- طرز تهیه آبگوشت رسمی و مجلسی خوشمزه
- طرز تهیه بزقرمه ، غذای خوشمزه و اصیل کرمانی
- طرز تهیه آبگوشت کرمانی (متنجنه) خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه آبگوشت باغی ، غذای سنتی و لذیذ کرمانشاه
- طرز تهیه اشکنه ساده و خوشمزه با سیب زمینی
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه آب قلم مقوی و پرخاصیت