طرز تهیه ترشک آلبالو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز ترشک آلبالو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
تهیه ترشک آلبالو روشهای مختلفی دارد که میتوان به روش سنتی با جوشاندن آلبالو با نمک و شکر یا استفاده از آلبالو خشک شده و رب انار یا مخلوط ترشک آلبالو و زرشک و…را در این مطلب به شما آموزش می دهیم.
۱٫ ترشک آلبالو تازه
مواد لازم
آلبالو: ۱ کیلو گرم
نمک: به میزان لازم
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
جوهر لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
آب: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالوها را بشویید و دم آنها را جدا کنید سپس آلبالوها را در قابلمه بریزید و به مقدار کافی آب اضافه کنید تا روی آلبالوها را بپوشاند.
مرحله دوم: نمک، شکر و جوهر لیمو را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید آلبالوها به مدت ۲-۳ ساعت بجوشند تا آب آن غلیظ شود و آلبالوها به غلظت مورد نظر برسند.
مرحله سوم: در صورت تمایل، میتوانید در انتهای پخت مقداری نبات اضافه کنید تا طعم ترشک ملس شود بعد از خنک شدن، ترشک را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
۲- ترشک با آلبالو خشک شده
مواد لازم
آلبالو خشک: ۱ کیلوگرم
رب انار: ۱ پیمانه
نمک: به میزان لازم
شکر (اختیاری): به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالوهای خشک شده را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید سپس آب آلبالو را دور بریزید و آلبالوها را با کمی آب و نمک و شکر (در صورت تمایل) در قابلمه بریزید.
مرحله دوم: رب انار را اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بجوشند تا غلیظ شوند بعد از خنک شدن، ترشک را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
۳- ترشک آلبالو و زردآلو
مواد لازم
آلبالو: ۱ کیلوگرم
زردآلو: ۴۰۰ گرم
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
جوهر لیمو یا آبلیمو (اختیاری): به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالو و زردآلو را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید در ادامه آلبالو و زردآلو را در قابلمهای بریزید. به آن آب، نمک، و در صورت تمایل کمی جوهر لیمو یا آبلیمو اضافه کنید.
مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و میوهها نرم شوند پس از پخت، ترشک را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود ترشک خنک شده را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
۴- ترشک آلبالو و زرشک
مواد لازم
آلبالو: ۱ کیلوگرم
زرشک: ۲۰۰ گرم
شکر: به میزان دلخواه (حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم)
نمک: ۱ قاشق چایخوری
آب: به مقدار لازم (حدود ۱ لیوان).
طرز تهیه
مرحله اول: آلبالوها را بشویید و هسته آنها را جدا کنید. زرشک را هم بشویید و پاک کنید آلبالو، زرشک، شکر، نمک و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله دوم: اجازه دهید میوهها به آرامی بپزند و آب آن غلیظ شود. در این مدت کف ایجاد شده روی سطح ترشک را بگیرید.
مرحله سوم: وقتی ترشک غلیظ شد، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
۱- میزان شکر را میتوانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
۲- برای طعم بهتر میتوانید از کمی گلپر هم استفاده کنید.
۳- برای تهیه ترشک آلبالو، استفاده از آلبالوهای سفت و رسیده توصیه میشود.
۴- برای ماندگاری بیشتر ترشک، میتوانید از جوهر لیمو استفاده کنید.
۵- اگر تمایل دارید ترشک شما ملس باشد، میتوانید در انتهای پخت مقداری نبات یا شکر اضافه کنید.
۶- برای خوشرنگ شدن ترشک، میتوانید کف روی آن را در حین پخت بگیرید.
۷- ترشک آلبالو را میتوانید در فریزر برای مدت طولانی نگهداری کنید.
طرز تهیه ترشک آلبالو به 4 روش مختلف