طرز تهیه خورش لبو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش لبو به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
خورش لبو از خورشهای خوشرنگ و لعاب است که اصالت آن به کشور روسیه تعلق دارد. این خورش خوشمزه و لذیذ در ایران بهخصوص شهرهای شمالی طرفداران زیادی دارد و در فصل زمستان بسیار پخته میشود. در ادامه آموزش طرز تهیه خورش لبو به چند روش مختلف توضیح داده شده است.
طرز تهیه خورش لبو با گوشت
مواد لازم
- لبو ۲ عدد
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- هویج ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- جعفری ۱ دسته
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۲۰ گرم
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک، به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا یک پیاز را پوست بگیرید و بهصورت خلالی خرد کنید. درون یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را به درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- گوشتها را در ابعاد نسبتاً کوچک و بهصورت خورشتی خرد کنید و به پیاز اضافه نمایید. پس از آن که گوشتها تفت داده شدند و رنگ آنها تغییر کرد یک قاشق زعفران، زردچوبه و مقداری فلفل به گوشت اضافه کنید. پس از چند دقیقه ۳ الی ۴ لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید تا گوشتها بپزند.
- لبو را پوست بگیرید و پس از آن که رنده کردید به همراه سرکه درون تابه تفت دهید. در ادامه رب گوجهفرنگی و شکر را به آن اضافه کنید و بعد از آن که لبو نرم شد زیر آن را خاموش کنید.
- پیاز دیگر را رنده کنید و به همراه کره با حرارت ملایم تفت دهید. سپس هویج را رنده کنید و به پیازها اضافه نمایید. هویجها را تا جایی که نرم شوند تفت دهید.
- پس از حدود ۲ ساعت که گوشتها پخته شدند سیبزمینی را بهصورت نگینی خرد کنید و به گوشت اضافه کنید. ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا سیبزمینیها نرم شوند و تمام مواد تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید.
- پوست گوجهفرنگیها را بگیرید و بهصورت نگینی خرد کنید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه گوجههای نگینی شده، جعفری خرد شده، مابقی زعفران، نمک، فلفل و سیر رنده شده را به خورش اضافه کنید. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.
طرز تهیه خورشت لبو با مرغ
مواد لازم
- مرغ ۱ تکه
- پیاز ۱ عدد
- لبو ۱ عدد
- زردچوبه ۲ قاشق مرباخوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- لواشک آلو ۲۰۰ گرم
- نمک، فلفل و روغن، به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستشو خرد کنید. حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. بعد از آن که روغن داغ شد پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- مرغ را به ابعاد دلخواه خرد کنید و به همراه زردچوبه، مقداری نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه تفت دهید. مقداری آب بر روی مرغها بریزید و در قابلمه را نیمهباز بگذارید تا بپزد.
- پس از یک ساعت که مرغها پخته شدند و آب قابلمه کم شد لبوهای ورقه شده را به همراه فلفل، نمک و شکر به خورش اضافه کنید. شعله زیر خورش را کم کنید تا به خوبی مزهدار شود.
- لواشک آلو را خرد کنید و در مقداری آب جوش حل نمایید. سپس آن را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا خورش دوباره بجوشد. پس از جا افتادن خورش آن را درون ظرف دلخواه خود بریزید و به همراه پلو نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش لبو مازندرانی
همانطور که گفته شد خورش لبو در بین شهرهای شمالی کشور بسیار پرطرفدار است و مازندرانیها به سبک خود این غذا را تهیه میکنند.
مواد لازم
- لبو ۳ عدد
- عدس ۱ پیمانه
- باقالی ۲ پیمانه
- آب نارنج یک چهارم پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- شنبلیله، نعنا، تره و جعفری، هر کدام ۱ بسته
- رب انار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- گلپر، نمک و فلفل، به مقدار لازم
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا داغ به مقدار لازم
طرز تهیه
- قبل از هر چیز عدس را چند ساعت خیس کنید و سبزیها را خرد کنید و کنار بگذارید. همچنین لبوها را بهصورت حلقهای برش دهید و باقالیها را پوست بگیرید.
- پیازها را بهصورت نگینی خرد کرده و درون تابه با روغن مایع تفت دهید. سیرها را بهصورت جداگانه در تابه دیگر تفت دهید و کنار بگذارید.
- لبوها را به همراه عدس و باقالی درون قابلمه بریزید تا پخته شوند. سبزیها را بهصورت جداگانه درون تابه حرارت دهید و پس از آنکه کمی تفت داده شدند آنها را به قابلمه اضافه کنید.
- رب انار و آب نارنج را پس از ۱۰ دقیقه به درون قابلمه بریزید و هم بزنید. پس از گذشت چند دقیقه نمک، گلپر و فلفل را اضافه کنید. سیر داغ و پیاز داغ را در آخرین مرحله به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود.
نکات طرز تهیه خورش لبو
- به جای خرد کردن لبوها بهصورت ورقهای میتوانید آنها را رنده کنید.
- قبل از پوست گرفتن گوجهفرنگی آن را به مدت ۳۰ ثانیه درون آب داغ بیندازید و سپس داخل ظرف آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوستش کنده شود.
- ترش یا شیرین بودن خورش به ذائقه خودتان بستگی دارد و تعیین مقدار سرکه یا شکر خورش به عهده خودتان است.
- امکان استفاده از گوشت چرخکرده به جای گوشت خورشتی وجود دارد.
- خورش لبو باید غلیظ و کم آب باشد.
- خورش لبو معمولاً با نان و ماست سرو میشود.
خورش لبو از غذاهای بسیار لذیذ و مقوی است و خوردن آن در روزهای سرد بسیار توصیه میشود. طرز تهیه خورش لبو با روشهای مختلف در مقاله توضیح داده شد. رنگ و عطر بینظیر خورش لبو جلوه خاصی به سفرههای شما میبخشد. شما می توانید در مهمانی ها این خورش را بپزید و از مهمانان پذیرایی کنید.