طرز تهیه درنجوش
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه درنجوش خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
درنجوش، یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار استان یزد به خصوص شهر ابرکوه است. این غذا ترکیبی از گوشت، برنج، لپه، بادمجان، کشک و سایر مواد خوشمزه است که طعمی بسیار لذیذ و مقوی دارد. اگر شما هم به غذاهای محلی علاقهمند هستید، در ادامه با طرز تهیه درنجوش آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
- برنج: ۱ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد
- بادمجان قلمی: ۶ عدد
- کشک: ۱ پیمانه
- نعناع داغ: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- پیاز داغ و سیر داغ: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله دوم: به گوشت تفت داده شده، آب اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت به طور کامل پخته و نرم شود پس از ۱۵ دقیقه برنج و لپه ای که از شب قبل خیس کرده اید را به گوشت ها اضافه کنید و کمی نمک بریزید و اجازه دهید کاملا پخته شوند.
مرحله سوم: بادمجان ها را پوست گرفته و ورقه ای برش دهید یا در روغن سرخ کنید و یا در فر اجازه دهید کمی طلایی شود و سپس ان را له کنید.
مرحله چهارم: گوشت پخته شده، برنج و لپه پخته شده و بادمجان له شده را با هم مخلوط کنید در ادامه کشک را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله پنجم: درنجوش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.
نکات تکمیلی
- برای طعم بهتر میتوانید از سبزیجات معطر مانند نعناع خشک، ترخون یا ریحان خشک نیز استفاده کنید.
- برای اینکه درنجوش جا بیفتد و طعم آن بهتر شود، بهتر است آن را چند ساعت قبل از سرو آماده کرده و در یخچال بگذارید.
- درنجوش را میتوانید با نان تازه میل کنید.