طرز تهیه سرکه خرما
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سرکه خرما خانگی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
یکی از پرکاربرد ترین سرکه ها که طعم بسیار خوش مزه و شیرینی دارد سرکه خرما است که در تهیه غذاهایی مثل ماکارونی، انواع خورشت و سالادها می توان از آن استفاده نمود. این سرکه دارای فواید دارویی بسیاری برای انسان می باشد و ارزش غذایی بسیار بالایی را دارد. روش تهیه سرکه خرما بسیار ساده و آسان است و در تهیه سرکه خرما از نمک و مایه خمیر و خرما و آب جوشیده استفاده می شود. در ادامه با آموزش کامل طرز تهیه سرکه خرما همراه ما باشید.
مواد لازم
- خرما ۲ کیلوگرم
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوشیده ۴ لیتر
- مایه خمیر ۱ قاشق مرباخوری
- سرکه نیم لیتر
طرز تهیه سرکه خرما
برای تهیه سرکه خرما ، ابتدا هسته های خرما را از درون آن بیرون آورید سپس خرمای بدون هسته را با کمک چرخ گوشت به خوبی چرخ کنید و خرمای چرخ کرده را در درون ظرف غیر فلزی با دهانه بزرگی بریزید سپس آب جوشیده و سرکه و نمک و مایه خمیر را به خرمای چرخ کرده اضافه کنید و درب ظرف را به خوبی ببندید.
ظرف حاوی مواد سرکه خرما را در محیطی گرم و تاریک به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز قرار دهید. توجه داشته باشید که میزان زمان نگهداری ظرف سرکه در درون محیط به دمای محیط بستگی دارد.
در پایان هر دوره هفت روزه باید درب ظرف سرکه را باز کنید و محتویات درون ظرف را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا همه قسمت های سرکه به صورت مساوی تخمیر شوند.
بعد از مدت زمان ذکر شده سرکه خرما آماده می شود و شما باید سرکه را با کمک پارچه ای تمیز صاف کنید سپس می توانید از سرکه صاف شده استفاده نمایید. نوش جان.
نکات مهم
- در مدت این ۵۰ روز هر هفته یکبار در ظرف را باز نمایید و مواد داخل ظرف را با هم مخلوط نمایید تا مواد موجود در ظرف به طور یکسان تخمیر شوند.
- در طول عمل تبخیر محتویات سرکه بالا می آیند پس ظرف مورد استفاده در تهیه سرکه خرما باید به اندازه کافی بزرگ باشد.
- در تهیه سرکه خرما بهتر است از خرما یا رطب دارای شیره بیشتر و شیرین تر استفاده نمایید.
- مخمر برای تسریع در تهیه سرکه استفاده می شود.