طرز تهیه سس پستو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سس پستو ایتالیایی ، خوشمزه و مخصوص آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
سس پستو ایتالیایی یک چاشنی خانگی همهکاره و ساده است و یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع سس در دنیا است. این سس با طعم بینظیری که دارد میتواند به بسیاری از غذاها مانند پاستا و انواع سالاد اضافه شود. سس پستو یک نوع سس ایتالیایی برای غذا است. نام این سس از کلمه pestare به معنای له کردن و کوبیدن گرفته شده است.
این سس اولین بار در سال ۱۸۶۳ توسط آشپز ایتالیایی تهیه شد و در میان مردم بسیار محبوب گردید. این سس را می توان با یک فرمول و دستور بسیار ساده تهیه کرد. در دستور سس پستو اصل، از برگ ریحان، دانه کاج، سیر، پنیر پارمزان، روغن زیتون و ادویه استفاده می شود. اما اگر دانه کاج در دسترس نباشد، می توان انواغ مغزها مانند گردو، بادام هندی، بادام زمینی و پسته را به عنوان جایگزین به کار برد.
مواد لازم برای تهیه سس پستو
- برگ ریحون ۲ لیوان
- سیر ۳ حبه
- روغن زیتون ۱/۲ لیوان
- پنیر پارمزان ۱/۲ لیوان
- گردو ۱/۴ لیوان
- آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه سس پستو ، ابتدا برگ های ریحان را پاک کنید و بشورید و روی دستمال خشک کن قرار دهید تا خشک شود. گردو ها را با کمک آسیاب یا گوشکوب خوب پودر کنید.
داخل غذاساز یا آسیاب برگ ریحان را به همراه سیر، پنیر پارمزان، گردو، آب لیمو ترش و کمی نمک و فلفل سیاه ریخته و چند پالس بزنید در حین همزدن چند بار روشن و خاموش کنید تا تمام مواد خوب با هم ترکیب شود.
دستگاه غذاساز را روی دور کند بگذارید و روغن را به صورت قطره ای از بالای دستگاه بریزید تا به خوبی و آرامی با سس مخلوط شود. به همین راحتی سس پستو ما حاضر است آن را با پاستا ها و انواع غذا میل کنید. سس پستو را داخل ظرف شیشه ریخته و درب آن را محکم کنید. نوش جان
مواد لازم برای تهیه سس با دانه کاج
- برگ ریحان ۵۰۰ گرم
- دانههای کاج ۱۰۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- پنیر پارمزان ۱۵۰ گرم
- روغن زیتون ۱ پیمانه
- آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
طرز تهیه
برای تهیه سس پستو ابتدا لازم است برگهای ریحان را به خوبی پاک کرده و شست و شو دهید. پس از شست و شو آب اضافی ریحان را گرفته و با استفاده از میکسر ریحان و پنیر پارمزان را بخوبی مخلوط کنید.
دانههای کاج را به مواد اضافه کنید و مجدد تمامی مواد را با هم مخلوط کنید. در این مرحله میتوانید بجای دانههای کاج به همان میزان از مغز گردو، مغز پسته، بادام زمینی و بادام هندی استفاده نمایید. در صورتی که بادام هندی را جایگزین دانههای کاج میکنید بهتر است پیش از استفاده مقداری تفت دهید تا به سس شما عطر و طعم فوق العادهای دهد.
حال سیر، لیمو ترش، نمک و فلفل سیاه را بخوبی به مواد میکس شده اضافه کرده و مجدداً تمامی مواد را با کمک قاشق مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود. سس شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر خود در یخچال نگهداری کنید.