طرز تهیه سس پستو

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سس پستو ایتالیایی ، خوشمزه و مخصوص آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

سس پستو ایتالیایی یک چاشنی خانگی همه‌کاره و ساده است و یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین انواع سس در دنیا است. این سس با طعم بی‌نظیری که دارد می‌تواند به بسیاری از غذاها مانند پاستا و انواع سالاد اضافه شود. سس پستو یک نوع سس ایتالیایی برای غذا است. نام این سس از کلمه pestare به معنای له کردن و کوبیدن گرفته شده است.

این سس اولین بار در سال ۱۸۶۳ توسط آشپز ایتالیایی تهیه شد و در میان مردم بسیار محبوب گردید. این سس را می توان با یک فرمول و دستور بسیار ساده تهیه کرد. در دستور سس پستو اصل، از برگ ریحان، دانه کاج، سیر، پنیر پارمزان، روغن زیتون و ادویه استفاده می شود. اما اگر دانه کاج در دسترس نباشد، می توان انواغ مغزها مانند گردو، بادام هندی، بادام زمینی و پسته را به عنوان جایگزین به کار برد.

طرز تهیه سس پستو

مواد لازم برای تهیه سس پستو

  • برگ ریحون ۲ لیوان
  • سیر ۳ حبه
  • روغن زیتون ۱/۲ لیوان
  • پنیر پارمزان ۱/۲ لیوان
  • گردو ۱/۴ لیوان
  • آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه سس پستو ، ابتدا برگ های ریحان را پاک کنید و بشورید و روی دستمال خشک کن قرار دهید تا خشک شود. گردو ها را با کمک آسیاب یا گوشکوب خوب پودر کنید.

خواندن
طرز تهیه سس پیتزا خانگی و خوشمزه

داخل غذاساز یا آسیاب برگ ریحان را به همراه سیر، پنیر پارمزان، گردو، آب لیمو ترش و کمی نمک و فلفل سیاه ریخته و چند پالس بزنید در حین همزدن چند بار روشن و خاموش کنید تا تمام مواد خوب با هم ترکیب شود.

دستگاه غذاساز را روی دور کند بگذارید و روغن را به صورت قطره ای از بالای دستگاه بریزید تا به خوبی و آرامی با سس مخلوط شود. به همین راحتی سس پستو ما حاضر است آن را با پاستا ها و انواع غذا میل کنید. سس پستو را داخل ظرف شیشه ریخته و درب آن را محکم کنید. نوش جان

طرز تهیه سس پستو

مواد لازم برای تهیه سس با دانه کاج

  • برگ ریحان ۵۰۰ گرم
  • دانه‌های کاج ۱۰۰ گرم
  • سیر ۳ حبه
  • پنیر پارمزان ۱۵۰ گرم
  • روغن زیتون ۱ پیمانه
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

طرز تهیه 

برای تهیه سس پستو ابتدا لازم است برگ‌های ریحان را به‌ خوبی پاک کرده و شست و شو دهید. پس از شست و شو آب اضافی ریحان را گرفته و با استفاده از میکسر ریحان و پنیر پارمزان را بخوبی مخلوط کنید.

دانه‌های کاج را به مواد اضافه کنید و مجدد تمامی مواد را با هم مخلوط کنید. در این مرحله می‌توانید بجای دانه‌های کاج به همان میزان از مغز گردو، مغز پسته، بادام زمینی و بادام هندی استفاده نمایید. در صورتی که بادام هندی را جایگزین دانه‌های کاج می‌کنید بهتر است پیش از استفاده مقداری تفت دهید تا به سس شما عطر و طعم فوق العاده‌ای دهد.

خواندن
طرز تهیه سس چیلی ، تند و شیرین

حال سیر، لیمو ترش، نمک و فلفل سیاه را بخوبی به مواد میکس شده اضافه کرده و مجدداً تمامی مواد را با کمک قاشق مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود. سس شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر خود در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس پستو

به این مقاله امتیاز دهید