طرز تهیه قابلی پلو

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

قابلی پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در افغانستان و بسیاری از کشورهای دیگر است که با ترکیبی از برنج، گوشت، سبزیجات، ادویه‌ها و میوه‌های خشک تهیه می‌شود. طعم لذیذ و ظاهر زیبای این غذا آن را به یک انتخاب عالی برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص تبدیل کرده است و یکی از پلو مخلوط های بی نظیر است که تنوع به سفره های شما می بخشد.

طرز تهیه قابلی پلو
طرز تهیه قابلی پلو

مواد لازم

  • برنج: ۴ لیوان
  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۵۰۰گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • هویج: ۲ عدد متوسط
  • کشمش: نصف پیمانه
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، دارچین: به میزان لازم
  • پوست پرتقال خشک: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: گوشت را به تکه‌های متوسط خرد کنید و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

مرحله دوم: ادویه‌ها (نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، دارچین) را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود و آب جوش به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت با حرارت کم بپزد.

مرحله سوم: هویج‌ها را نگینی خرد کنید و به همراه پوست پرتقال به گوشت اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزید اضافه کردن پوست پرتقال اختیاری است  و در صورت استفاده قسمت های سفید را کامل جدا کنید تا تلخ نشود.

مرحله چهارم: برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت در آب خیس کنید و در ادامه درون قابلمه ای اب و نمک بریزید و هنگامی که جوش امد برنج را اضافه کرده وقتی کمی نرم شد آبکش کنید.

مرحله پنجم: کف یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه پهن کنید سپس یک لایه از مخلوط گوشت و سبزیجات را روی برنج بریزید و کشمش و خلال بادام را روی لایه گوشت بریزید و باقی مانده برنج را روی مواد بریزید و سطح آن را صاف کنید.

مرحله ششم: زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت کم دم کنید.

قابلی پلو با مرغ

طرز تهیه قابلی پلو
طرز تهیه قابلی پلو

مواد لازم

  • برنج: ۴ پیمانه
  • سینه یا ران مرغ: ۴ تکه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • هویج: ۱ عدد
  • کشمش: نصف پیمانه
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • زردچوبه، فلفل سیاه، نمک: به مقدار لازم
  • دارچین، زیره: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه‌های متوسط خرد کنید و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس مرغ را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: زردچوبه، فلفل سیاه و نمک و زیره و دارچین را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا طعم دار شود سپس زعفران دم کرده را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت کم بپزد.

مرحله سوم: برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت در آب خیس کنید و درادامه درون قابلمه ای اب و نمک بریزید و هنگامی که جوش امد برنج را اضافه کرده وقتی کمی نرم شد آبکش کنید.

مرحله چهارم: کف یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه پهن کنید و یک لایه مرغ پخته شده را روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: هویج را نگینی ریز خرد کرده و به همراه کشمش و خلال بادام روی مرغ بریزید و باقی مانده برنج را روی مواد بریزید و سطح آن را صاف کنید.

مرحله ششم: زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت کم دم کنید.

قابلی پلو بدون گوشت

طرز تهیه قابلی پلو
طرز تهیه قابلی پلو

مواد لازم

  • هویج: ۲ عدد متوسط
  • برنج: ۵ پیمانه
  • نخود فرنگی: یک پیمانه
  • کشمش: نصف پیمانه
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، دارچین: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: هویج‌ها را نگینی خرد کنید و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس هویج و نخود فرنگی پخته شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شود.

مرحله دوم: ادویه‌ها (نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، دارچین) را به سبزیجات اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت در آب خیس کنید و درادامه درون قابلمه ای اب و نمک بریزید و هنگامی که جوش امد برنج را اضافه کرده وقتی کمی نرم شد آبکش کنید.

مرحله چهارم: کف یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه پهن کنید و یک لایه از مخلوط سبزیجات را روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: کشمش و خلال بادام را روی لایه سبزیجات بریزید و باقی مانده برنج را روی مواد بریزید و سطح آن را صاف کنید و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنی را روی قابلمه گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت کم دم کنید.

نکات تکمیلی

  • برای طعم بهتر می‌توانید از چوب دارچین، هل و میخک نیز استفاده کنید.
  • برای تزیین قابلی پلو می‌توانید از خلال بادام، پسته، کشمش و زرشک استفاده کنید.
  • قابلی پلو را می‌توانید با ماست چکیده، سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.
  • برای تهیه قابلی پلو بدون گوشت می‌توانید از سیب زمینی، نخود فرنگی یا لوبیا سبز به جای گوشت استفاده کنید.