طرز تهیه لاهماجون
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه لاهماجون ، پیتزای معروف ترکیه ای آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
لاهماجون (Lahmacun) ریشه در کلمه عربی «لحم عجین» دارد و به معنای «گوشت و خمیر» است و در سراسر دنیا بهعنوان پیتزای ترکی شناخته میشود. لاهماجون یک پیتزای نازک برشته است که با طعم شیرین گوشت چرخکرده بره و فلفلهای چیلی تند و آتشین، هر سلیقهای را راضی میکند. این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل میشود که روی آن گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری میریزند.
اولین گاز از این پیتزای نازک، تند و برشته با طعمی منحصربهفرد، اشتهای شما را حسابی باز خواهد کرد. مواد روی لاهماجون با بوی وسوسهکننده گوشت، شیرینی سس سالسای گوجهفرنگی، فلفل چیلی دودی و لیموی ترش، شما را مستقیما به خیابانهای شهر جادویی استانبول خواهند برد. در ادامه با ما باشید تا با طرز تهیه این پیتزای معروف و لذیذ بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای خمیر
- آرد ۵ فنجان
- شیر (یا آب) یک و نیم فنجان
- روغن نباتی یک چهارم فنجان
- نمک ۳ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- مایه خمیر ۱۰ گرم
مواد لازم برای مخلوط گوشت
- گوشت چرخ کرده نیم کیلو
- فلفل قرمز ۱عدد
- فلفل سبز نصف فلفل
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا ۲ قاشق چایخوری
- زیره آسیاب شده یک و نیم قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک و نیم قاشق چایخوری
- نمک۲ قاشق چایخوری
- جعفری کمی
- روغن زیتون یک و نیم فنجان
طرز تهیه خمیر
همه مواد خمیر را در کاسه یا میکسر مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید و بگذارید دو ساعت بماند. خمیر لاهماجون مانند خمیر پیتزا نیست که بتوان گفت بخش اصلی غذا را تشکیل می دهد. نکته مهم در تهیه لاهماجون مخلوط گوشتی آن است، نه خمیر. در حالیکه خمیر را گذاشته اید تا ور بیاید، مخلوط گوشت را آماده کنید.
طرز تهیه
ابتدا فلفل، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز را در مخلوط کن بریزید و بزنید تا با هم خوب میکس شود. جعفری را هم اضافه کنید و مخلوط کنید. این مخلوط باید غلظتی بین غلظت رب و سس داشته باشد.
حالا رب، روغن زیتون و ادویه را به گوشت اضافه کنید و با دستتان مخلوط کنید تا یکنواخت شود. سپس همه مواد را مخلوط کنید و آماده کنید.
وقتی خمیر آماده شد، آن را به گلوله های مساوی تقسیم کنید. اندازه این گلوله ها به اندازه دلخواه لاهماجون شما بستگی دارد. می توانید اندازه آنها را کمی بزرگتر از توپ پینگ پنگ بگیرید. روی گلوله ها را بپوشانید تا خشک نشوند.
روی سطح صافی آرد بپاشید و با وردنه گلوله ها را باز کنید. خمیر لاهماجون باید خیلی نازک و در حد ۲ میلیمتر باشد. مواد روی آن نیز نباید زیاد باشد. پس یک قاشق از مخلوط یا کمی بیشتر، برای هر گلوله خمیر کافی است. با قاشق مواد را روی خمیر پهن کنید.
در حالت ایده آل لاهماجون باید در تنور پخته شود. اگر امکان پخت در تنور ندارید، داخل فر بپزید. فر را روی دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و لاهماجون ها را حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید. برای سرو کردن آنها، رویشان آب لیموی تازه بچکانید و روی آن سالاد سبزیجات ریخته و لوله کنید و میل کنید.