طرز تهیه محلبی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه محلبی ، دسر محبوب و خوشمزه ترکیه ای آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
محلبی نوعی دسر است که در کشور ترکیه طرفداران زیادی دارد. هرچند این دسر اصالت عربی دارد اما به نام کشور ترکیه شناخته می شود چرا که ایرانیان بیشتر این دسر را در آن کشور تجربه کرده اند. روی این دسر شیرین و خوش طعم با انواع شربتها و آجیل تزئین میشود. محلبی بسیار شبیه فرنی ایرانی است. در واقع یک دسر بر پایه شیر و آرد و نشاسته است که در کلیه این مناطق تهیه میشود.
مواد لازم محلبی
- شیر ۲ پیمانه (لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه استاندارد آشپزی)
- شکر یک دوم پیمانه
- خامه ۱۰۰گرم
- نشاسته ذرت ۶۰ گرم= ۶ قاشق سوپ خوری
- گلاب دو قاشق سوپ خوری
- خلال پسته یا بادام (یا مواد دلخواه برای تزیین) به میزان دلخواه
طرز تهیه محلبی
شیر سرد را در قابلمه بریزید. نشاسته ذرت را در شیر سرد حل کنید، خامه، شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. قابلمه را روی حرارت ببرید و روی شعله ملایم بگذارید، مدام هم بزنید تا مواد غلیظ شده و به غلظت ماست برسد (حدود یک ربع زمان میبرد).
محلبی را در لیوان یا ظرفهای مورد نظر تقسیم کنید، از داغی که افتاد روی هر لیوان را سلفون بکشید و برای ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شوند سپس با خلال پسته یا بادام تزیین و سرو کنید.
سایر نکات
توجه کرده که از ابتدای قرار دادن ظرف روی حرارت تا انتها این دسر باید همزده شود، در غیر این صورت سریع در قابلمه ته میگیرد
میتوانید قالب سیلیکون یا مخصوص دسر را چرب کرده، محلبی را در قالب ریخته، در یخچال قرار داده تا دسر کاملا ببندد، سپس در ظرف سرو برگردانده تا از قالب جدا شود و تزیین کنید.
شما با افزودن پوره میوه دلخواه مانند موز یا توت فرنگی محلبی میوه ای تهیه کنید.