طرز تهیه مرغ دودی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
مرغ از دسته غذاهای پرطرفدار است که به روشهای متفاوتی طبخ می شود مانند زرشک پلو با مرغ،مرغ سنگی و …. در این مطلب طرز تهیه مرغ دودی که عطر و طعم خاصی دارد و به دلیل بافت نرم و آبدار بسیار لذیذ است را به شما با بهترین دستور پخت آموزش می دهیم.
مواد لازم
۴ تکه مرغ (ران یا سینه)
۲ قاشق غذاخوری سس مایونز
۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۲ عدد پیاز بزرگ
۱ تکه ذغال
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: تکه های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله دوم: در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و تکه های مرغ را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس مرغ را از تابه خارج کنید و پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و در همان تابه تفت دهید تا کاراملی شوند.
مرحله سوم: سس مایونز، زعفران دم کرده و آبلیمو را با پیازهای کاراملی شده مخلوط کنید. نصف فنجان آب جوش، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود.
مرحله چهارم: تکه های مرغ سرخ شده را به سس اضافه کنید و سس را روی مرغ بریزید و در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد تا سس غلیظ شود و یک ربع آخر پخت یک تکه ذغال را درون پیاله قرار داده و روی مرغ بگذارید و به سرعت چند قطره روغن ریخته و درب تابه را بسته تا مرغ شما عطر و طعم دودی بگیرد.
مرغ دودی با رب انار
مواد لازم
۴ تکه مرغ (ران یا سینه)
۲ قاشق غذاخوری رب انار
۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۲ عدد پیاز بزرگ
۱ تکه ذغال
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: تکه های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و تکه های مرغ را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس مرغ را از تابه خارج کنید.
مرحله دوم: پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و در همان تابه تفت دهید تا کاراملی شوند و رب انار، زعفران دم کرده و آبلیمو را با پیازهای کاراملی شده مخلوط کنید. نصف فنجان آب جوش، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود.
مرحله سوم: تکه های مرغ سرخ شده را به سس اضافه کنید و سس را روی مرغ بریزید و در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد تا سس غلیظ شود یک ربع آخر پخت یک تکه ذغال را درون پیاله قرار داده و روی مرغ بگذارید و به سرعت چند قطره روغن ریخته و درب تابه را بسته تا مرغ شما عطر و طعم دودی بگیرد.
نکات تکمیلی
۱- می توانید مقدار رب انار را به دلخواه خود تنظیم کنید. اگر رب انار شما خیلی غلیظ است، می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
۲- برای طعم بهتر، می توانید مقداری شکر یا عسل نیز به سس اضافه کنید تا طعم ملس پیدا کند.
۳- در صورت تمایل، می توانید مقداری گردو خرد شده یا دانه انار نیز به سس اضافه کنید.
۴- برای طعم بهتر، می توانید از ماست چکیده به جای بخشی از سس مایونز استفاده کنید.