طرز تهیه نان گاتا ارمنی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان گاتا ، یکی از نان های لطیف و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان گاتا یکی از نان ها و شیرینی های مخصوص کشور ارمنستان است که بسیار محبوب و خوشمزه است. این نان در انواع طعم ها چون ساده، کره ای، گردویی، خرمایی، شکلاتی و… تهیه می شود.
این نان خوشمزه که جزو شیرینی های معروف ارمنی است، به دلیل اینکع معمولا مغزدار تهیه می شود، یک وعده مقوی برای عصرانه و میان وعده های شماست. در ادامه طرز تهیه نان گاتا خوشمزه مغزدار را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد سفید ۲۵۰ گرم
- ماست ½ پیمانه
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۵۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- خمیرمایه فوری ½ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ½ قاشق غذاخوری
- وانیل ¼ قاشق چایخوری
مواد میانی نان گاتا
- مغز گردو ۱ پیمانه
- شکر ½ پیمانه
- کره ۷۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- آرد سفید ½ پیمانه
مواد رومال نان
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان گاتا ارمنی
برای تهیه نان گاتای خوشمزه، ابتدا کره را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و در حدی که فقط ذوب شود روی حرارت قرار می دهیم. توجه داشته باشید که در حدی باید ظرف را روی حرارت قرار دهیم که کره ذوب شود و نیاز نیست که داغ شود.
کره آب شده را در کاسه ای ریخته و در ادامه تخم مرغ را به همراه وانیل به کره اضافه می کنیم و با چنگال کمی هم می زنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه ماست را به همراه روغن مایع اضافه می کنیم و مجددا در حدی مخلوط می کنیم که مواد با هم یکدست شوند.
حالا خمیرمایه فوری، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط می کنیم و پس از دو مرتبه الک کردن، کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
پس از اینکه خمیر جمع شد آن را کمی ورز می دهیم و سپس داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم. حالا یک سلفون روی درب ظرف می کشیم و آن را در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند.
در همین حین مواد میانی نان را آماده می کنیم. برای این منظور کره را داخل یک تابه مناسب روی حرارت ملایم ذوب می کنیم. در ادامه آرد را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. در ادامه گردو خرد شده را اضافه می کنیم و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. حالا دارچین و شکر را هم اضافه کرده و با دیگر مواد مخلوط می کنیم.
پس از گذشت یک ساعت خمیر را به روی سطح کار منتقل می کنیم و پس از هواگیری، به دو قسمت تقسیم می کنیم. حالا یک قسمت خمیر را صاف می کنیم و مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و لبه های خمیر را روی آن بر می گردانیم.
سپس خمیر باقیمانده را کمی صاف می کنیم و روی خمیر حاوی مواد قرار می دهیم و با دست خمیرها را به هم می چسبانیم و در آخر نان را داخل سینی فر قرار می دهیم و با مخلوط یک قاشق غذاخوری شیر و زرده تخم مرغ روی نان را رومال می کنیم.
در صورت تمایل با چاقو روی نان طرح های دلخواه مان را می زنیم و نان را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فری که از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن شده است قرار می دهیم تا پخته شود. در آخر برای طلایی شدن روی نان چند دقیقه گریل را روشن می کنیم. نان گاتا ارمنی خوشمزه شما آماده است.
چند نکته
- فرم دادن نان گاتا دلبخواهی است، می توانید آن را به صورت قطعه های کوچک چون شیرینی بپیچید.
- اگر از خمیر مایه خود مطمئن نیستید اول آن را عمل بیاورید سپس استفاده کنید.
- برای مواد میانی نان می توانید به جای شکر سفید از شکر قهوه ای نیز استفاده کنید.
- علاوه بر دارچین می توانید به دلخواه مقداری پودر هل نیز به مواد میانی نان اضافه کنید.
- برای رومال کردن نان می توانید مقداری زعفران دم کرده نیز به مخلوط شیر و تخم مرغ اضافه کنید.
- نان گاتا را میتوان با مغزهای دیگری به غیر از گردو هم آماده کرد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه نان ویانا حجیم و خوشمزه به روش خانگی
- طرز تهیه نان شیر عسلی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف
- طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای | Simit
- طرز تهیه نان پستو ریحان نان خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه نان رول دارچینی با کرم پنیری خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان سیر با طعمی لذیذ و فوق العاده
- طرز تهیه نان قلیفی سیستانی خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه نان کلانه کردستان ، غذایی کامل و خوشمزه