طرز تهیه کوفته برنجی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوفته برنجی، یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کوفته از آن دست غذاهایی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. این غذا روش تهیه راحتی دارد و تنها باید قلق آن را یاد بگیرید تا کوفته شما وا نرود. از آنجایی که ماده اصلی کوفته گوشت می باشد یکی از بهترین انتخاب ها برای طرفداران گوشت است. این غذا را میتوان به هر دو صورت هم با برنج و هم با نان سرو کرد. کوفته انواع بسیار زیادی دارد که در بین آنها کوفته تبریزی و کوفته برنجی بیشتر رایج است.
کوفته برنجی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه طعم بی نظیر آن را دوست دارند. کوفته برنجی را می توان در اندازه ها و شکل های مختلفی درست کرد و حتی می تواند یکی از غذاهای مجلسی سر میز شام مهمانی هایتان باشد. در ادامه طرز تهیه کوفته برنجی اصیل و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- برنج ۱ پیمانه
- سبزی کوفته ۳۰۰ گرم (شامل تره، جعفری، نعنا، پیازچه، ترخون و مرزه)
- لپه نصف پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- آرد نخودچی ۱ قاشق غذا خوری
- گردو و زرشک و آلو به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
اولین مرحله خیساندن برنج و لپه از چند ساعت قبل است. پس از خیس خوردن، برنج و لپه را شسته و هر کدام را جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بریزید تا کامل بپزند. سپس برنج را آبکش کنید. به یاد داشته باشید تا آب برنج را دور نریزید چون در ادامه به آن نیاز خواهیم داشت.
یکی از پیازها را رنده ریز می کنیم و آب پیاز را می گیریم و سپس با گوشت چرخ کرده، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی های تازه مخلوط کرده و در ادامه آرد نخودچی را هم اضافه کرده و حسابی ورز می دهیم تا مواد کاملا با هم مخلوط بشوند (می توان این کار را با دستگاه غذا ساز نیز انجام داد). اکنون باید مواد کوفته را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شود.
یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و سپس در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود و پیازهای خرد شده را تفت بدهید تا طلایی شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی، باقی سبزی های تازه، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید. اکنون از آب برنج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید و مواد را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید و صبر کنید تا سس کوفته برنجی با حرارت ملایم بجوشد. می توان تعدادی آلو نیز به آب کوفته اضافه کرد تا خوش طعم تر شود.
به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته برداشته و در کف دست پهن کنید و یک آلو یا زرشک و گردو را به سلیقه خود در وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید و در آب کوفته که در حال جوشیدن است به آرامی رها کنید. حدود نیم ساعت بعد، وقتی که آب کوفته برنجی کمی غلیظ شد غذای شما آماده است.
وقتی کوفته ها را داخل آب جوش می ریزیم مهم است که آب در حال جوش باشد بنابراین اگر تعداد زیاد کوفته اضافه شود ممکن است آب از جوش بیفتد و باعث وا رفتن کوفته ها شود. بنابراین باید تک تک کوفته ها به آب اضافه شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی