قیمه نخود یزدی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه قیمه نخود یزدی خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خورش قیمه نخود یزدی یکی از انواع خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر یزد می باشد. در این خورش به جای لپه از نخود استفاده می شود. این خورشت یک وعده کامل برای ناهار یا شام و همچنین یک غذای عالی برای مراسمات و مناسبت های شما می باشد. در ادامه با آموزش کامل این خورش سنتی همراه ما باشید.

قیمه نخود یزدی

مواد لازم

  • پیاز ۱ عدد
  • گوشت گوسفندی ۴۵۰ گرم
  • نخود ۲۵۰ گرم
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • چوب دارچین ۱ تکه
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • نمک، زنجبیل، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ادویه کاری، پودر هل به مقدار لازم

طرز تهیه

نخود را از قبل به مدت یک شبانه روز خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا نفخش کامل گرفته شود سپس با مقداری آب داخل زودپز ریخته و یک ربع نه بیشتر بگذارید تا پخته شود سپس پوست را جدا کنید و بعد آن ها را نصف کنید به این کار اصطلاحاً دو لپه کردن گفته می شود.

پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود سپس زنجبیل و فلفل سیاه و ادویه کاری را افزوده و در ادامه گوشت خرد شده را بریزید و هم بزنید تا گوشت تغییر رنگ دهید.

خواندن
طرز تهیه آش عباسعلی به روش اصیل کرمانشاهی

در ادامه نخود را نیز به همراه گوشت تفت دهید تا در هنگام پخت له نشود سپس آب جوش روی مواد ریخته و اجازه دهید با حرارت کم گوشت پخته و نرم شود.

لیموعمانی ها را از قبل با مقداری آب ولرم خیس کنید تا تلخی آن از بین برود می توانید لیموها را سوراخ کنید و یا از وسط به دو نیم کنید سپس به همراه چوب دارچین و هل و زعفران یک ساعت آخر اضافه کنید در انتها که خورشت غلیظ شد چوب دارچین را جدا کنید و خورش قیمه یزدی را بعد از جا افتادن به همراه برنج و سالاد میل کنید. نوش جان