طرز تهیه کیک روانی گردو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کیک روانی گردو ، یکی از کیک های خوشمزه و محبوب ترکیه ای را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کیک ها یکی از بهترین و پرطرفدارترین دسرها برای یک عصرانه دلچسب در تمام دنیا هستند. تنوع پخت کیک ها بسیار زیاد است. نوع خانگی کیک ها اما، بسیار محبوب تر است. یکی از کیک های بسیار خوشمزه که قطعا عاشق طعم آن می شوید کیک روانی گردو است.
کیک روانی از کیک های بسیار خوشمزه و محبوب بین المللی است که اصالت آن به کشور ترکیه برمی گردد. این کیک با انواع طعم ها چون کیک روانی ساده، کیک روانی پرتقالی، گردویی و… تهیه می شود. در ادامه طرز تهیه کیک روانی گردویی خوشمزه و خوش طعم را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۱ لیوان
- آرد سمولینا ۱ لیوان
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ لیوان
- روغن ۱ لیوان
- ماست ۱ لیوان
- گردو خرد شده ۱ فنجان
- پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت کیک
- شکر ۲٫۵ لیوان
- آب ۳ لیوان
- آب پرتقال ۱ فنجان
- آب لیموترش (یا جوهر لیمو) ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک روانی گردو
برای تهیه کیک روانی گردویی، ابتدا تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن به مدت ۵ دقیقه می زنیم تا رنگ آن روشن و حالتی کشدار پیدا کنند. در ادامه ماست و روغن را به ظرف تخم مرغ اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد ترکیب شوند، مخلوط می کنیم.
سپس ۱ قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال و گردوی خرد شده را به ظرف حاوی مایه کیک اضافه کرده و در حدی مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند.
در ادامه آرد، آرد سمولینا، بیکینگ پودر و جوش شیرین را با هم ترکیب کرده و درون ظرف مایه کیک الک می کنیم. مخلوط آرد را کم کم به مواد درون کاسه اضافه می کنیم و به صورت مداوم مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر مخلوط می کنیم تا مایه ای یکدست شود. فر را از ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۷۰ درجه روشن می کنیم تا به خوبی گرم شود.
یک قالب مناسب را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم. مایه کیک را درون قالب می ریزیم و چند بار محکم روی سطح کار می کوبیم تا هوای بین مایه کیک خارج شود، سپس قالب را درون فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، کیک به طور کامل بپزد.
در حین پخت کیک شربت کیک را آماده می کنیم. شکر را به همراه آب و آب پرتقال داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم شکر به طور کامل درون آب حل شود. پس از اینکه شربت به نقطه جوش رسید، آب لیموترش را هم اضافه می کنیم. به مدت ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم که شربت بجوشد، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
پس از گذشت ۴۰ دقیقه کیک را با خلال دندان چک می کنیم و اگر به طور کامل پخته بود، می توانیم آنرا از فر خارج کنیم. زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است و ممکن است بین ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت یا بیشتر متغیر باشد. زمانی که کیک به خلال دندان نچسبید، پخته و آماده است.
حالا کیک را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم کمی از حرارت بیفتد. در ادامه شربت ولرم را روی کیک می ریزیم و به مدت ۳ ساعت کیک را داخل یخچال می گذاریم تا شربت جذب آن شود. پس از این مدت، کیک آماده سرو است، آن را برش بزنید و به دلخواه با پودر پسته تزئین کنید.
چند نکته
- آب لیموترش برای شکرک نزدن شربت می باشد، می توانید به جای آن از جوهر لیمو نیز استفاده کنید.
- این کیک به دلیل داشتن شربت مانند باقلوا شیرین است، پس به دلخواه می توانید شکر کمتری استفاده کنید.
- برای جذب بهتر شربت، می توانید با خلال چوبی چند سوراخ روی کیک ایجاد کرده و سپس شربت را روی آن بریزید.
- می توان شربت کیک را تنها با آب و شکر تهیه کرد و آب پرتقال را حذف نمود. یا برای رنگ بهتر کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کرد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه