طرز تهیه گراتن مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گراتن مرغ ، غذای لذیذ فرانسوی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
گراتن (gratin) نوعی غذای فرانسوی خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد. گراتن ها تنوع بسیار زیادی دارند و در این بین گراتن مرغ از محبوبیت ویژه ای به عنوان غذای جدید برخوردار است. برای گراتن مرغ میتوانید از انواع مواد مثل کدو، سیب زمینی، بادمجان، ماکارونی، اسفناج و…. استفاده کنید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه گراتن مرغ و قارچ و سیب زمینی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای گراتن مرغ
- سیب زمینی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- فیله مرغ ۳۰۰ گرم
- آویشن ۱ قاشق چایخوری
- پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- قارچ ۳۵۰ گرم
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
- آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ پیمانه
- کره ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
فر را روشن کنید تا در دمای ۱۸۰ درجه گرم شود. سیب زمینی ها را با آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. سپس پیازها را خرد کرده و در یک ماهیتابه با مقداری روغن تفت دهید. سیب زمینی ها را هم بعد از پخت حلقه ای کنید و کمی در روغن سرخ کنید (البته سرخ کردن سیب زمینی اختیاری است).
مرغ را به قطعات ریز برش دهید و به همراه پودر سیر، آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و با هم تفت دهید.
در ماهیتابه ی دیگری قارچ های خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید تا هنگامی که آب شان کشیده شود. سپس قارچ را به مخلوط مرغ اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید. در آخر نصف پنیر را به مخلوط قارچ و مرغ اضافه کرده و آن را تا آماده شدن سس در ظرفی بریزید.
برای تهیه گراتن مرغ با سس بشامل در این مرحله باید سس را حاضر کنید. یک ماهیتابه بردارید و کره را در آن ذوب کنید. سپس آرد را به آن افزوده و با هم مخلوط کنید. به آرامی و کم کم شیر را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید تا به غلظت یکنواختی برسید. در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی پنیر پیتزا یا پارمزان به سس اضافه کنید.
ظرف مناسب مستطیل شکلی با ارتفاع کم بردارید و کف آن را با کمی روغن چرب کنید. سیب زمینی های پخته شده را کف ظرف بچینید. به طوری که کاملا کف ظرف را بپوشانند.
مخلوط مرغ و قارچ و پنیر را روی سیب زمینی ها بریزید تا به طور کامل ظرف را پر کند. میتوانید این مخلوط را جداگانه آماده کرده و به صورت لایه لایه روی سیب زمینی ها بریزید.
روی گراتن مرغ را با سس بشامل بپوشانید. با کمک یک قاشق مواد را کمی جا به جا کنید تا سس کاملا به خورد مواد گراتن برود.سپس مابقی پنیر پیتزا را روی ظرف بریزید. در این مرحله می توانید به میزان دلخواه پنیر پیتزا اضافه کنید.
گراتن مرغ و سیب زمینی را درون فر قرار دهید تا به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی آن طلایی رنگ شود. برای تزیین گراتن مرغ میتوانید از گوجه گیلاسی، فلفل دلمه ای رنگی، انواع سس یا برگ سبزیجات تازه استفاده کنید. نوش جان.