فراپه قهوه چیست؟

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ قصد داریم بگوییم که فراپه قهوه چیست؟ برای آشنایی بیشتر با این نوشیدنی خوشمزه با ما باشید.

فراپه نوعی نوشیدنی خنک و لذیذ است که بر پایه قهوه، شیر و بستنی تهیه می‌شود. فراپه انواع گوناگونی دارد که از میوه‌ها و مواد مختلف برای تهیه آن استفاده می‌شود. طرز تهیه انواع فراپه بسیار راحت بوده و می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با خصوصیات فراپه قهوه و انواع آن آشنا شوید.

انواع نوشیدنی فراپه

فراپه قهوه نوعی نوشیدنی یخ‌زده با طعم‌دهنده‌های متنوع و محبوب است. بر روی این نوشیدنی لایه‌ای از خامه وجود دارد که طعم آن را بسیار لذیذ می‌کند. مواد اصلی تشکیل‌دهنده فراپه شامل شیر، قهوه، طعم‌دهنده، خامه و یخ هستند. همچنین می‌توان از وانیل، شکر و سس‌های شیرین در آن استفاده کرد. از انواع فراپه می‌توان به فراپه قهوه، فراپه کارامل، فراپه شکلات، فراپه آیس موکا، فراپه نارگیل و فراپاچینو اشاره کرد. این نوشیدنی در بسیاری از مناطق دنیا به‌خصوص یونان، ترکیه و کشورهای عربی محبوبیت زیادی دارد. فراپه به‌عنوان یک نوشیدنی روزمره و انرژی‌زا مخصوصاً در روزهای گرم به مصرف می‌رسد و در اغلب کافه‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود.

طرز تهیه فراپه قهوه
طرز تهیه فراپه قهوه

تاریخچه فراپه قهوه

نوشیدنی فراپه از نوشیدنی‌های سرد و مخصوص روزهای گرم است که ابتدا در یونان معرفی شد. تاریخچه این نوشیدنی به قرن ۱۹ میلادی برمی‌گردد. این نوشیدنی با استفاده از قهوه فوری و در سال ۱۹۵۷ اختراع شد که داستان بسیار جالبی دارد. داستان تاریخچه فراپه از این قرار است که در تابستان سال ۱۹۵۷ به برگزاری یک نمایشگاه غذا و نوشیدنی در یونان پرداخته شد. به‌صورت ناگهانی ایده تهیه قهوه سرد در ذهن یکی از اعضای شرکت نستله جرقه زده شد. اختراع فراپه به‌صورت کاملاً تصادفی بود و به علت عدم دسترسی به آب داغ برای تهیه قهوه فوری کشف شد.

کارکنان این شرکت قهوه اسپرسو را با شیر و یخ ترکیب کردند که در نهایت منجر به تشکیل نوشیدنی فراپه شد. فراپه در زبان یونانی به معنای کره یخ‌زده یا یخ خردکن است. این نوشیدنی لذیذ به سرعت محبوب شد و در گذشته در کشور یونان به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب تابستانی به شمار می‌رفت. همچنین در مدت زمان بسیار کمی این نوشیدنی به بسیاری از مناطق دیگر جهان گسترش یافت و کافه‌ها و رستوران‌ها به تهیه و سرو آن پرداختند. در ادامه انواع مختلفی از فراپه ارائه کرده‌ایم که از اسانس‌ها، شکلات و شیرین‌کننده‌های گوناگون در تهیه آن استفاده می‌شود.

خواندن
نحوه صحیح دم کردن یک چای خوش عطر و اصول آن

طرز تهیه فراپه قهوه

مواد لازم

  • بستنی وانیلی ۳ اسکوپ
  • قهوه دم شده سرد ۱ پیمانه
  • یخ ۱ پیمانه
  • شیر نصف پیمانه
  • پودر کاکائو به مقدار لازم
  • خامه به مقدار لازم
  • سیروپ ۲ قاشق غذاخوری

ابتدا بستنی و قهوه را درون مخلوط‌کن بریزید و با هم ترکیب کنید. در ادامه شیر، سیروپ و یخ را به مخلوط‌کن اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی ترکیب شوند و کف ایجاد شود. مخلوط را داخل لیوان بریزید و آن را با خامه و پودر کاکائو تزیین کنید. این نوشیدنی به‌عنوان پرمصرف‌ترین فراپه شناخته می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

نوشیدنی فراپه قهوه
نوشیدنی فراپه قهوه

طرز تهیه فراپه شکلاتی

مواد لازم

  • شکلات تخته‌ای روان شده ۱ پیمانه
  • شیر ۱ پیمانه
  • بستنی وانیلی یا کاکائویی ۱ پیمانه
  • یخ خرد شده ۱ پیمانه
  •  شکلات رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر قاشق سوپ‌خوری
  • قهوه ۱ قاشق مرباخوری

شکلات تخته‌ای را در شیرداغ کن بریزید و آن را در ظرف آبی که در حال جوشیدن است قرار دهید. شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود و پس از آن که روان شد اجازه دهید خنک شود. در ادامه شکلات آب شده را همراه بستنی، شیر، شکر و یخ خرد شده در مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید. قهوه را به مواد اضافه کنید تا فراپه تلخی قهوه را به خود بگیرد. پس از آن که مواد کف کردند نوشیدنی را در لیوان بریزید و روی آن را با شکلات رنده شده تزیین کنید.

طرز تهیه فراپه آیس موکا

مواد لازم

  • شیر دو سوم پیمانه
  • قهوه دو سوم پیمانه
  • یخ قالبی ۲ پیمانه
  • شکلات صبحانه ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر ۲ قاشق سوپ‌خوری

قهوه را که از قبل دم کردید و سرد شده همراه با شیر، شکلات صبحانه و شکر درون مخلوط‌کن بریزید و کاملاً مخلوط کنید. پس از روان شدن مایع یخ‌های قالبی را درون مخلوط‌کن بریزید تا کاملاً خرد شوند. قبل از آن که فراپه گرم شود آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

خواندن
طرز تهیه شیر بادام مقوی و خانگی
فراپه آیس موکا
فراپه آیس موکا

طرز تهیه فراپه نارگیلی

مواد لازم

  • اسپرسو ۲ فنجان کوچک
  • شیر نصف فنجان
  • شیر نارگیل یک سوم فنجان
  • شکر ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • شربت شکلات ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • یخ به مقدار لازم
  • خامه برای تزیین
  • شربت شکلات برای تزیین

اسپرسو، شیر نارگیل، شربت شکلات و شکر را در یک لیوان بریزید. مواد را تا جایی که کاملاً یکدست شوند مخلوط کنید. یک لیوان بلند انتخاب کنید و آن را از یخ پر کنید. در ادامه مواد مخلوط شده را درون لیوان بریزید و مجدد هم بزنید. با خامه زده شده، نارگیل تست شده و شربت شکلات فراپه را تزیین و نوش جان کنید.

طرز تهیه فراپه کارامل

مواد لازم

  • قهوه یا اسپرسو نصف فنجان
  • شیر نصف فنجان
  • سس کارامل ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • یخ ۶ عدد
  • خامه به مقدار لازم

تمام مواد را درون مخلوط‌کن بریزید و با هم ترکیب کنید. پس از کف کردن مایع آن را در یک لیوان بلند بریزید. با استفاده از خامه و کمی سس کارامل فراپه را تزیین کنید و از طعم فوق‌العاده و خنکی آن لذت ببرید.

فراپه کارامل
فراپه کارامل

طرز تهیه فراپه وانیلی خانگی

مواد لازم

  • شیر نصف فنجان
  • یخ ۱ فنجان
  • عصاره وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
  • عسل ۲ قاشق غذاخوری
  • قهوه فوری ۱ عدد

شیر، یخ و عصاره وانیل را درون مخلوط‌کن بریزید و محتویات قهوه فوری را به آن اضافه کنید. پس از آن عسل را بیفزایید و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. زمانی که به حالت خامه‌ای درآمد آن را درون لیوان دلخواه خود بریزید. به ازای هر بسته قهوه فوری که به مخلوط‌کن اضافه می‌کنید یک لیوان شیر سرد و یک قاشق غذاخوری عصاره وانیل اضافه نمایید.

طرز تهیه فراپه کلاسیک

مواد لازم

  • دانه قهوه اسپرسو ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر نصف لیوان
  • آب ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر به میزان دلخواه
  • اسانس وانیل به میزان دلخواه
  • کره برشته شده به میزان دلخواه
  • یخ به مقدار لازم

دانه‌های قهوه اسپرسو را درون لیوان بریزید و دو قاشق غذاخوری آب داغ به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. شکر را نیز به لیوان اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که کاملاً حل شود. در ادامه لیوان را از یخ پر کنید و قهوه و سپس شیر را بر روی یخ بریزید. استفاده از اسانس وانیل و کره برشته شده کاملاً اختیاری است و برای این که فراپه طعم و عطر به خصوصی پیدا کند پیشنهاد می‌شود از آنها استفاده کنید. تمام مواد را درون مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید با یکدیگر ترکیب شوند. در نهایت نوشیدنی را درون ظرف دلخواه خود سرو کنید و با بستنی، خامه یا شیرین‌کننده آن را تزیین کنید.

خواندن
آموزش صحیح دم کردن قهوه ترک به صورت حرفه ای
فراپه کلاسیک
فراپه کلاسیک

طرز تهیه فراپاچینو

مواد لازم

  • اسپرسو ۱ فنجان
  • یخ خرد شده ۳ فنجان
  • شیر سه چهارم فنجان
  • شکر ۲ قاشق چای‌خوری
  • سیروپ ۱ قاشق غذاخوری
  • خامه به مقدار لازم

اسپرسو را دم کنید و اجازه دهید خنک شود. سپس همراه با شیر، شکر، طعم‌دهنده شکلات و یخ خرد شده درون مخلوط‌کن بریزید. مواد را با هم مخلوط کنید تا ترکیب یک‌دستی ایجاد شود. فراپاچینو را درون ظرف دلخواه خود بریزید و با خامه زده شده و سس شکلات تزیین کنید.

نکات تزیینات فراپه

علاوه بر طعم و عطر فراپه ظاهر آن نیز اهمیت زیادی دارد به‌خصوص اگر بخواهید برای مهمانان خود این نوشیدنی لذیذ و محبوب را سرو کنید. انواع موادی که می‌توانید برای تزیین فراپه از آنها استفاده کنید عبارتند از:

  • شکلات: پودر کاکائو، شکلات خرد شده یا قرص‌های شکلاتی در تزیین فراپه بسیار کاربرد دارند.
  • بستنی: با استفاده از انواع بستنی نوشیدنی خود را تزیین کنید. بستنی‌های شکلاتی و وانیلی معمولاً برای تزیین فراپه استفاده می‌شوند.
  • کرم خامه: خامه هم ظاهر زیبایی به فراپه می‌بخشد و هم طعم آن را لذیذتر می‌کند.
  • شیرینی: از انواع شیرینی‌های خشک و کوچک می‌توانید برای تزیین فراپه استفاده کنید.
  • پودر قهوه: طعم و ظاهر فراپه با پودر قهوه خرد شده بسیار تغییر می‌کند و برای دوستداران قهوه بهترین انتخاب است.
  • سس‌های میوه‌ای: انواع سس‌های موز، کیوی، توت‌فرنگی و سایر میوه‌ها برای تزیین فراپه مناسب هستند.
  • میوه تازه: استفاده از تکه‌های میوه‌های مختلف مانند موز، پرتقال، کیوی و توت‌فرنگی ظاهر زیبایی به فراپه می‌بخشند.
  • ویفر: قرار دادن ویفر یا کوکی روی لبه لیوان فراپه آن را بسیار زیبا می‌کند.
  • مغزیجات: انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام و خشکبارها برای تزیین فراپه استفاده می‌شوند.
  • استفاده از تزیینات کاملاً سلیقه‌ای است و شما می‌توانید ترکیب مختلفی از آنها را استفاده کنید و یک نوشیدنی زیبا  و خوشمزه را نوش جان کنید.
تزیینات فراپه
تزیینات فراپه

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی فراپه و طرز تهیه انواع مختلف آن پرداخته شد. این نوشیدنی خوشمزه در طعم‌ها و رنگ‌های بسیار متفاوتی تهیه می‌شود و برای همه ذائقه‌ها مناسب است. با تهیه فراپه رنگ و بوی دیگری به مهمانی‌های خود ببخشید و در روزهای گرم تابستانی گرما را از خود دور کنید.

به این مقاله امتیاز دهید