گلت بادام با توت فرنگی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گلت بادام با توت فرنگی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
گلت (Galette) شکلی از تارت است که به صورت نامتقارن و بدون قالب تارت آماده سازی و پخت میشود. خمیر گلت در واقع همان خمیر تارت است. این روزها گلتها در انواع و اقسام مختلفی و به سبکهای مختلف و فیلینگهای متفاوتی تهیه میشود. با میوههای رنگارنگ و خوشمزه میتوان گلت های بسیار زیبا و جذابی را تهیه کرد. از محبوبترین گلتهای میوهای هم میتوان گلت توت فرنگی را نام برد که بخاطر رنگ زیبا و عطر توت فرنگی بسیار خوشمزه و خوش طعم میشود. در ادامه با آموزش کامل طرز تهیه گلت بادام با توت فرنگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر گلت
- آرد ۲۸۵ گرم معادل ۲ پیمانه و ۱/۴ پیمانه
- کره سرد ۱۸۵ گرم
- آب سرد ۲ الی ۳ ق سوپخوری
- عسل ۱ ق سوپخوری
- نمک ۱/۴ ق چای خوری
مواد لازم برای مواد میانی
- آبلیموی تازه ۲ قاشق مرباخوری
- شکر دانه ریز ۱ پیمانه
- بادام پرک به مقدار لازم
- توت فرنگی ۶ پیمانه
- پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
- شهد رقیق آلبالو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا آرد را الک کنید و داخل یک کاسه بریزید و نمک را به آن اضافه کنید شما می توانید برای تهیه خمیر گلت از غذاساز استفاده کنید تا به خمیر گرمای دست نخورد و یا می توانید بدون غذاساز نیز این خمیر را آماده کنید. کره سرد یخچالی را برش بزنید و با کمک چنگال به خورد خمیر بدهید آرد باید به شکل خرده نان شود و دانه های آرد درشت تر شود.
وقتی کره به خورد خمیر رفت باید عسل را به همراه آب سرد اضافه کنید که بهتر است آب سرد را کم کم اضافه کنید حالا خمیر را با نوک انگشت بدون ورز دادن جمع کنید و می توانید از یک لیسک استفاده کنید سپس خمیر را داخل نایلون قرار دهید و برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
تعدادی از توت فرنگی ها را برای تزیین کنار گذاشته و مابقی آن ها چهار قاچ کرده و با پودر قند، شهد آلبالو و آبلیموی تازه مخلوط کرده و برای نیم ساعت کنار بگذارید. سپس مخلوط توت فرنگی را برای چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم و رقیق شود.
در ادامه خمیر را از نایلون خارج کنید و بین دو نایلون با وردنه به قطر ۳ میل باز کنید و با کاتر یا یک بشقاب به صورت گرد آن را برش بزنید و بعد روی سطح خمیر مخلوط بادام را بزنید و روی آن مخلوط توت فرنگی را قرار دهید و بعد لبه های خمیر را روی مواد بیاورید و بعد در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید تا گلت پخته و طلایی شود.
سپس در آخر روی گلت را با پودر قند و توت فرنگی هایی که کنار گذاشته اید تزیین نمایید. نوش جان