طرز تهیه املت قارچ
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه املت قارچ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
املت از دسته صبحانه های خوشمزه ایرانی است که با رب یا گوجه و …درست می شود املت قارچ طعم متفاوت و لذیذی دارد در ادامه چندین روش برای تهیه املت آورده شده است.
املت قارچ ساده
مواد لازم:
· تخم مرغ: ۴ عدد
· قارچ خرد شده: ۲۰۰ گرم
· پیاز متوسط: ۱ عدد
· پنیر رنده شده (گودا، چدار یا پیتزا): ۳-۴ قاشق غذاخوری
· کره: ۲ قاشق غذاخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
· ادویه پاپریکا، آویشن : به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: قارچها را به خوبی بشویید و به صورت ورقهای یا مکعبی خرد کنید. پیاز را نیز ریز خرد کنید و در یک تابه نچسب مناسب، کره یا روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تا زمانی که طلایی و نرم شود تفت دهید. سپس قارچها را اضافه کنید و هم بزنید تا آب قارچ کاملاً بخار شود.
مرحله دوم: در این مرحله نمک، فلفل و ادویههای دلخواه را به قارچ بزنید و در یک کاسه مناسب، تخم مرغها را به همراه کمی نمک و فلفل هم بزنید تا یکدست شوند. پنیر رنده شده را نیز به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.
مرحله سوم: مخلوط قارچ و پیاز را در تابه پخش کنید. سپس مخلوط تخم مرغ و پنیر را به آرامی و به صورت یکنواخت روی آن بریزید حرارت را کم کنید و در تابه را بگذارید.
مرحله چهارم: بگذارید املت به آرامی بپزد تا سطح روی آن کاملاً بسته شود و دیگر شل نباشد (حدود ۵-۷ دقیقه) و همراه با نان تست و سبزی تازه سرو کنید.
املت قارچ به روش اروپایی
مواد لازم:
· تخم مرغ: ۲ یا ۳ عدد
· قارچ خرد شده: ۱۰۰ گرم
· پیاز: ۱ عدد کوچک
· کره: ۱ قاشق غذاخوری
· خامه: ۳ قاشق غذاخوری
· نمک و فلفل: به میزان لازم
· جعفری تازه: برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول: قارچ و پیاز را مانند روش قبل در کره تفت دهید تا طلایی شوند و تخم مرغها را در یک کاسه خوب هم بزنید، سپس خامه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
مرحله دوم: مخلوط تخم مرغ را به تابه اضافه کنید. با یک قاشق چوبی به آرامی از کنارهها به مرکز هم بزنید تا تخم مرغ به صورت دانهدانه و کرمی ببندد.
مرحله سوم: زمانی که املت هنوز کمی مرطوب و خامهای است (کاملاً سفت نشده)، آن را از روی حرارت بردارید. زیرا با حرارت باقیمانده خودش میپزد و آن را در ظرف کشیده و با جعفری و پیازچه تازه تزئین کنید.
املت قارج و سبزیجات
مواد لازم
تخم مرغ: ۴ عدد
سیب زمینی متوسط: ۱ عدد
قارچ: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد کوچک
پنیر رنده شده (اختیاری): ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
روغن یا کره: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی را پوست کنده و به صورت مکعبی کوچک خرد نمایید. قارچ را نیز به صورت حلقهای یا نگینی برش بزنید. گوجه فرنگی را میتوانید با پوست یا پس از پوست گرفتن، ریز خرد کنید.
مرحله دوم: در یک تابه مناسب، مقداری روغن یا کره داغ کنید. ابتدا پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیب زمینی خرد شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم سرخ کنید تا کاملا نرم و طلایی رنگ شود. میتوانید درب تابه را بگذارید تا سیب زمینی سریعتر بپزد.
مرحله سوم: گوجه فرنگی خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس قارچ را بیفزایید. ادویهها (نمک، فلفل و کمی زردچوبه) را در این مرحله اضافه کنید مواد را تفت دهید تا آب قارچ و گوجه تا حدی کشیده شود و مواد نرم شوند. این کار از آبکی شدن املت جلوگیری میکند.
مرحله چهارم: در یک کاسه جداگانه، تخم مرغها را با چنگال هم بزنید تا یکدست شوند. مخلوط سیب زمینی، قارچ و گوجه را در تابه پخش کنید و سپس تخم مرغهای زده شده را به آرامی و به صورت یکنواخت روی مواد بریزید.
مرحله پنجم: حرارت را ملایم کنید. اگر تمایل دارید، در این مرحله پنیر رنده شده را روی املت بپاشید. حدود ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ خود را بگیرد و سطح زیرین آن طلایی شود. میتوانید املت را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد و املت را به همراه نان تازه مانند نان بربری یا سنگک و سبزی خوردن سرو کنید.
نکات تکمیلی
۱- برای جلوگیری از آبکی شدن املت، حتماً سیب زمینی را کاملاً بپزید و آب اضافی قارچ و گوجه را پیش از ریختن تخم مرغ بگیرید.
۲- املت را با حرارت ملایم بپزید تا هم نسوزد و هم به طور یکنواخت بپزد.
۳- مهمترین نکته این است که حتماً قارچ را به اندازهای تفت دهید که آب آن کاملاً بخار شود. اگر قارچ آبدار باشد، املت شما شل و بیمزه میشود.
۴- یک تابه با کیفیت، موفقیت املت را تضمین میکند و باعث میشود املت به راحتی از تابه جدا شود.
۵- میتوانید مواد دیگری مانند:فلفل دلمهای، گوجه فرنگی ریز خرد شده، اسفناج.ژامبون یا بیکن خرد شده (قبل از قارچ تفت داده شود) اضافه کنید.