طرز تهیه شیرینی پیروک
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی پیروک خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی پیروک یک شیرینی سنتی ارمنی است که پایه اصلی آن خمیری است که روی آن را با مارمالاد پر کرده و با نوارهای خمیر به شکل توری میپوشانند. در ایران این شیرینی بیشتر با نام پیروک مارمالادی شناخته میشود و عمدتا برای سال نو یا کریسمس تهیه می شود.

مواد لازم
· کره: ۱۵۰ گرم
· شکر: ۹۰ گرم
· تخممرغ: ۲ عدد (به علاوه یک زرده برای رومال)
· پوست پرتقال رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
· آرد: ۲۵۰ گرم
· بیکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
· مارمالاد دلخواه: ۱ پیمانه (سیب، هویج، پرتقال، زردآلو یا آلبالو)
·زعفران: به مقدار لازم برای رومال
طرز تهیه
مرحله اول: فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. یک قالب تارت یا قالب مستطیلی شکل را چرب کنید و کره نرم شده و شکر را با همزن برقی بزنید تا کاملاً کرم رنگ و حجیم شود.
مرحله دوم: تخممرغها را یکی یکی و سپس پوست پرتقال رنده شده را اضافه و مخلوط کنید سپس آرد و بیکینگپودر الک شده را به تدریج به مخلوط اضافه و با لیسک هم بزنید تا خمیر یکدستی تشکیل شود.
مرحله سوم: بیشتر از نصف خمیر (حدود دو سوم آن) را در کف قالب پهن کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد و سطح آن سفت شود. سپس آن را از فر خارج کنید.
مرحله چهارم: پس از کمی خنک شدن پایه پخته شده، مارمالاد دلخواه خود را به صورت یکنواخت روی آن پخش و صاف کنید و به باقیمانده خمیر، کمی آرد اضافه کنید تا چسبندگی آن کم شود. سپس آن را روی سطح آردپاشی شده با وردنه به ضخامت ۳ میلیمتر باز کنید.
مرحله پنجم: خمیر را به صورت نوارهای باریک به عرض ۱ سانتیمتر ببرید و نوارها را به صورت ضربدری یا توری روی لایه مارمالاد قرار دهید.سطح شیرینی را با زرده تخممرغ (ترجیحاً مخلوط با کمی زعفران) رومال کنید و قالب را مجدداً به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید تا نوارهای رویی طلایی رنگ شوند و پس از پخت، بگذارید شیرینی پیروک کاملاً روی پنجره سیمی خنک شود، سپس آن را برش بزنید.
نکات کلیدی

برای اینکه شیرینیتان عالی شود، این نکات را از دست ندهید:
· خمیر پایه: بعد از پخت باید نرم باشد و کامل بپزد.
· مارمالاد: میتوانید از مارمالاد آماده استفاده کنید یا خودتان آن را درست کنید. مارمالادهای سیب، هویج، زردآلو یا آلبالو گزینههای مناسبی هستند.
· تزیین خمیر: اگر وردنه مخصوص طرحدار (توریکن) دارید، میتوانید قبل از برش نوارها، روی خمیر طرح بیندازید.
· نگهداری: شیرینی پیروک آماده شده را میتوانید به مدت چند روز در جای خنک نگهداری کنید.