طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، یکی از معروف ترین غذاهای شیرازی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
لوبیا پلو شیرازی از غذاهای مقوی و پراستفاده در سفرههای ایرانی میباشد که طعمی بسیار دلنشین دارد و طرفداران زیادی نیز دارد. این غذا بدلیل وجود مواد مغذی بسیار پرانرژی محسوب میشود. وجود مواد اولیه ای چون لوبیای چشم بلبلی و شوید و دارچین در این غذا باعث ایجاد طعم خوشایندی در این پلو میشود.
جالب است بدانید که کشور ما تنوع بی شماری در انواع پلوها دارد و به هر شهر و استانی که بروید با تنوع بسیار زیاد پلوهای لذیذ و خوشمزه مواجه می شوید. اگر جزو علاقه مندان غذاهای پلویی هستید. حتما لوبیا پلو شیرازی را امتحان کنید. این پلو علاوه بر خوشمزه بودن بسیار مقوی هم می باشد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی
- برنج ۱ کیلو
- شوید تازه ۷۵۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی ۲ پیمانه
- پودر دارچین به میزان ذائقه
- زعفران دم کرده ۲ ق غ
- روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی به دلخواه
- مرغ به میزان مصرف
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
پیاز را نگینی کرده و در روغن تفت می دهیم. بعد از آن که کمی سبک و نرم شد، فلفل، زردچوبه و ادویه های دلخواه را به آن اضافه می کنیم، هم می زنیم و همراه با پیاز تفت می دهیم. مرغ را به مواد اضافه کرده و هر طرف آن را حدود ۱۵ دقیقه تفت می دهیم تا دو طرف آن سرخ شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه می کنیم. بعد مقداری آب جوش و کمی نمک به همراه زعفران آب کرده به آن می افزاییم و در قابلمه را می بندیم تا مرغ کاملا بپزد.
برای تهیه لوبیا پلو باید لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم از نفخ لوبیا گرفته شود و هم هنگام پخت زودتر پخته شود.
سپس لوبیا را در مقداری آب بپزید تا آب آن کم شود و به خوردش برود.
در این فاصله شوید ها را خوب بشوید و پس از خشک شدن کامل به صورت یکدست خرد کنید.
بعد از پخته شدن لوبیاها و خرد کردن سبزی ها برنج را آبکش کنید و شوید و لوبیا را به ترتیب لایه به لای روی برنج بریزید و در آخر برنج را دم دهید.
بعد از اینکه برنج دم کشید مقداری از آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و هنگام سرو ،برنج زعفرانی را روی برنج تزیین کنید.اگر هم به روغن کرمانشاهی دسترسی داشتید به اندازه دلخواه از مخلوط مقداری روغن کرمانشاهی و روغن مایع داغ کنید و روی برنج بدهید و آن را همراه مرغ سرو کنید. همچنین میتوانید این غذا را علاوه بر مرغ زعفرانی با گوشت گوسفندی کنار برنج سرو کنید.
نکات قابل توجه
۱- از شوید خشک هم میتوانید برای تهیه این غذا استفاده کنید . حدود ۵۰ گرم شوید خشک برای ۱ کیلو برنج مناسب است . شوید خشک را یک ساعت قبل بخیسانید تا تازه شده و خاک و خرده های آن برود و هنگام دم کردن لا به لای برنج بدهید.
۲- این غذا کمی چرب تر از سایر برنج ها سرو شود بسیار لذیذ تر خواهد بود.
۳- میتوانید کمی دارچین هم هنگام دم کردن لابه لای برنج بدهید که عطری بسیار عالی به برنج شما میدهد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: