طرز تهیه حمص (هوموس)
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه حمص (هوموس) لبنانی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
حمص یا هوموس یک پیش غذای عربی و در اصل لبنانی با نخود و ارده است که به خاطر خواص حمص و ارزش غذایی بالایی که دارد میتوان به عنوان یک وعده غذای کامل و سیر کننده هم روی آن حساب کرد. این غذا برای گیاهخواران یا وگانها نیز بسیار مناسب است. امروزه این غذای محبوب در تمام دنیا مصرف می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حمص در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
- نخود پخته شده ۲ پیمانه
- ارده ۳ قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون ۳ قاشق سوپ خوری
- آبلیمو تازه ۱ و نیم قاشق سوپ خوری
- سیر ۱ حبه
- نمک ۱ قاشق چایی خوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایی خوری
طرز تهیه
برای تهیه حمص ابتدا باید نخودها را به خوبی بپزید. از ۲۴ ساعت قبل نخودها را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید، سپس حسابی آن ها را بپزید تا نرم شوند.
پس از اینکه نخودها پخته شدند، آن ها را به همراه ارده، روغن زیتون، لیموترش، سیر، نمک و فلفل داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آن را حدود ۵ دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا یکدست و یکنواخت شوند. پس از مدتی دستگاه را خاموش کنید و با قاشق مواد را زیر و رو کنید و دوباره آن را روشن کنید تا همه قسمت های موادتان نرم و یکنواخت شوند.
حالا مقداری از آن را تست کنید اگر نیاز بود، کمی نمک، فلفل و یا لیمو ترش اضافه کنید و دوباره غذاساز را روشن کنید. حمص لبنانی شما آماده شده است. آن را در یک ظرف بریزید و نوش جان کنید.
می توانید دفعات بعدی ادویه هایی مثل پاپریکای دودی، انواع مختلف سبزی ها مثل گشنیز و جعفری خرد شده و یا انواع مغزهای تست شده یا زیتون هم اضافه کنید. حمص را می توانید به عنوان پیش غذا یا شام سبک در کنار انواع سبزیجات خام یا نان پیتا یا چیپس نوش جان کنید.