طرز تهیه شیرینی تاتلی بابا
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی تاتلی بابا ، یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ترکیه ای را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
دسرها یکی از بهترین و پرطرفدارترین میان وعده ها در تمام دنیا هستند. ترکیه یکی از کشورهایی است که به تنوع دسرهای خوشمزه خود معروف است. یکی از دسرهای بسیار خوشمزه که قطعا عاشق طعم آن می شوید تاتلی شانه است.
شیرینی تاتلی بابا (tarak tatlisi) یکی از شیرینی های خوشمزه ترکی است. این شیرینی مغزدار است و مغز آن از رشته کادایف و مغز پسته و گردو پر می شود و از نظر طعم و مزه به شیرینی تاتلی شانه شباهت دارد. این شیرینی مانند باقلوا از دسته شیرینی های شربت دار است. در ادامه طرز تهیه شیرینی تاتلی بابا خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۲ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱ استکان (نصف لیوان)
- ماست ۱ استکان (نصف لیوان)
- بیکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
برای مواد میانی شیرینی
- رشته کادایف خرد شده به مقدار لازم
- پودر پسته، گردو یا فندق به مقدار لازم
مواد لازم برای شربت
- شکر ۱/۵ لیوان
- آب ۱ لیوان
- آب لیموترش ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی تاتلی بابا
برای تهیه شیرینی خوشمزه تاتلی بابا، ابتدا، شربت آن را تهیه می کنیم. برای این کار، آب و شکر را در یک قابلمه می ریزیم و می جوشانیم. سپس آب لیموترش را به آن اضافه کرده و بعد از جوش آمدن، حدود ۱۵ دقیقه آن را می جوشانیم. سپس شربت را کنار می گذاریم تا خنک شود.
برای تهیه خمیر شیرینی، روغن مایع، کره، تخم مرغ و ماست را در یک کاسه گود می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. وانیل و بیکینگ پودر را هم اضافه کرده و دوباره مخلوط می کنیم. در آخر آرد را کم کم و با کنترل اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا خمیری نرم و یکدست که به دست نمی چسبد بوجود آید.
حالا از خمیر تکه هایی به اندازه گردو برداشته و در کف دست باز می کنیم. وسط آن را مقداری کادایف خرد شده و پودر پسته یا گردو قرار می دهیم و خمیر را به صورت توپی شکل جمع و گرد می کنیم و یا به روش دیگر آن را شکل می دهیم. در ادامه می توانید به دلخواه خمیر را در قسمت رویی آبلیمو گیر گذاشته و فشار دهید تا شکل آبلیمو گیر را به خودش بگیرد.
کف سینی فر را چرب کرده و شیرینی ها را درون سینی می چینیم و درون فری که از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم و اجازه می دهیم شیرینی ها بپزد.
بعد از پخت، شربت بار سرد شده را روی شیرینی های داغ می ریزیم و روی آن را می پوشانیم تا شربت جذب شود. هرازگاهی یک بار تاتلی ها را زیر و رو می کنیم تا شربت کامل جذب شود. شیرینی تاتلی بابا ترکی شما آماده است. آن را در ظرف مناسب و در کنار یک چای خوش عطر سرو کنید.
چند نکته
- روی شیرینی ها را با مقداری پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنید.
- برای داخل شیرینی می توان از انواع مغزهای خرد شده به دلخواه استفاده کرد.
- همچنین می توان مواد میانی شیرینی را کلا حذف کرد و به صورت ساده آن را تهیه کرد.
- در تهیه شربت شیرینی می توان به دلخواه مقداری زعفران نیز اضافه کرد.
- اگر طعم گلاب را دوست دارید می توانید ۲ قاشق غذاخوری گلاب نیز به شربت اضافه کنید.
- بهتر است شیرینی تاتلی بابا را چند ساعت در یخچال قرار داده و سپس سرو کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه