طرز تهیه کباب تابه ای مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کباب تابه ای مرغ به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
کباب از غذاهای اصیل و لذیذ ایرانی است و طرفداران زیادی دارد. کباب انواع گوناگونی دارد و یکی از خوشمزهترین آنها کباب تابهای مرغ است. دستورهای مختلفی برای تهیه این کباب وجود دارد که ممکن است در نوع مواد و دستور پخت با هم تفاوت داشته باشند. طرز تهیه کباب تابهای مرغ به روشهای مختلف را در ادامه ذکر کرده ایم.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ خانگی
مواد لازم
- سینه و مغز ران مرغ ۱ کیلوگرم
- پیاز ۲ عدد
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- فلفل دلمهای سبز و قرمز، هر کدام ۱ عدد
- سیر دو حبه
- پودر گوجه فرنگی خشک ۱ قاشق چایخوری
- نمک، فلفل سیاه و پاپریکا به میزان لازم
- زردچوبه، زنجبیل و روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا استخوانهای مرغ را جدا کنید و گوشت مرغ را سرخ نمایید. سپس گوشتها را داخل یک کاسه مناسب بریزید. با رنده درشت پیازها را رنده نموده و آب اضافی آنها را بگیرید. در ادامه پیازهای رنده شده را نیز به کاسه اضافه کنید.
- فلفل دلمهایها را بهصورت نگینی خرد کنید و به محتویات کاسه اضافه کنید. پس از آن که سیر را له کردید به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زنجبیل و پودر گوجهفرنگی به کاسه اضافه کنید و مواد را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا یکدست شوند.
- پس از آماده شدن مایه کباب روی کاسه سلفون بکشید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید تا مزهدار شود. بعد از گذشت سه ساعت یک تابه مناسب را بر روی حرارت قرار دهید و درون آن روغن بریزید تا گرم شود.
- مایه کباب را بهصورت یکدست در کف تابه پهن کنید. بعد از آن با استفاده از یک کارد برشهای طولی در کباب ایجاد کنید. برای آن که کبابها زیبا شوند میتوانید بر روی آنها با استفاده از چاقو خطهای مورب کوچک به وجود آورید.
- حرارت را کم کنید تا کبابها به خوبی پخته شوند. بعد از آن که کباب آب انداخت اجازه دهید آب آن کاملاً تبخیر شود. در ادامه کبابها را برعکس کنید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ و طلایی شوند. برای آن که غذا طعم بهتری بگیرد حین پخت میتوانید ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده روی کبابها بریزید.
- در انتها گوجهفرنگیها را بهصورت حلقهای برش دهید و در تابه با حرارت ملایم سرخ کنید. در نهایت گوجهها و کبابها را با سلیقه خود در ظرف موردنظر بکشید و با برنج آبکش یا کته سرو کنید.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ مجلسی
مواد لازم
- سینه و ران مرغ ۴ تکه
- پیاز ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- کره ۴۰ گرم
- سماق قرمز ۱ قاشق غذاخوری
- آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و ادویه مرغ، به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا پیازها را رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی درون یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه سیرها را نیز رنده کنید و به پیازها اضافه نمایید. سپس فلفل دلمهای را نیز رنده کنید و همراه با زعفران دمکرده، سماق قرمز، آبلیمو ترش، پاپریکا، ادویه مرغ، نمک، فلفل سیاه و کره ذوب شده به درون کاسه بریزید.
- گوشت مرغ را چرخ کنید و همراه با پودر سوخاری به محتویات کاسه اضافه نمایید. سپس مایه کباب را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا منسجم و یکدست شود. بر روی کاسه سلفون بکشید و به مدت دو ساعت درون یخچال قرار دهید.
- با گذشت دو ساعت مایه کباب را از یخچال بیرون آورید و تابه را با مقداری روغن بر روی حرارت ملایم قرار دهید. مایه کباب را بهصورت یکدست و با قطر یکسان کف تابه پهن کنید. اگر تمایل دارید کباب تابهای نرم و آبدار شود باید حرارت آن را متوسط یا حتی بیشتر کنید.
- پس از آن که آب کباب خشک شد کباب را برعکس کنید تا سمت دیگر آن سرخ شود. قبل از آن که این کار را انجام دهید با استفاده از یک کارد یا لبه کفگیر برشهای طولی در کباب ایجاد کنید تا حین برگرداندن خراب نشوند.
- مقداری زعفران دمکرده را به همراه کره ذوب شده بر روی کبابها بمالید تا خشک نشوند. در نهایت غذای شما آماده است و میتوانید در کنار برنج و مخلفات نوش جان کنید.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ با سیخ چوبی
مواد لازم
- ران و سینه مرغ ۳۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- آرد یا پودر سوخاری ۱ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه و گوجه گیلاسی به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زردچوبه و سماق به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا استخوان های مرغ را جدا کنید و با استفاده از غذاساز یا چرخ گوشت آن را چرخ کنید. سپس پیاز و سیر را به مرغها درون غذاساز اضافه کنید و اجازه دهید تمام مواد با یکدیگر میکس شوند.
- زعفران، نمک، فلفل سیاه، سماق، زردچوبه، آبلیمو ترش و آرد سوخاری را به مواد درون غذاساز اضافه کنید و مجدد میکس کنید تا مواد یکدست شوند. مخلوط را درون یک کاسه مناسب بریزید و پس از کشیدن سلفون بر روی آن به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
- در این فاصله سیخها را درون آب قرار دهید تا حین پختن کباب نسوزند. مواد را از یخچال خارج کنید و با استفاده از دست به سیخهای چوبی بچسبانید. برای آن که مواد از سیخها نیفتند آنها را به مدت ۱۵ دقیقه درون فریزر قرار دهید.
- تابه را با روغن و کره چرب کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس سیخهای مرغ را درون آن قرار دهید و هر دو طرف آنها را سرخ کنید. گوجه و فلفل دلمه خرد شده را درون یک سیخ دیگر قرار دهید و پس از پختن مرغها درون تابه سرخ کنید.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ بسیار راحت است و در زمان کم میتوانید آن را تهیه کنید. این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ در مهمانیها سرو میشود و میتوانید همراه با مخلفات سفره خود را زیبا و رنگی کنید.