طرز تهیه تاس کباب
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه تاس کباب به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
تاس کباب غذای بسیار خوشمزه و لذیذ ایرانی است که در شهرهای مختلف با رسپیهای گوناگون تهیه میشود. این غذا با گوشت قرمز یا مرغ درست میشود و غذای بسیار سالم و سرشار از مواد مغذی است. تهیه این غذا زمان بسیار کمی میبرد و برای وعدههای اصلی انتخاب مناسبی است. جهت آموزش طرز تهیه تاس کباب مقاله را تا انتها دنبال کنید.
طرز تهیه تاس کباب ساده
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- هویج یک عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز را به خوبی بشویید و بهصورت خیلی ریز و نگینی خرد کنید. یک تابه متوسط با مقداری روغن مایع بر روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را درون آن بریزید و کمی تفت دهید. هنگامی که کمی پیازها سبک شدند گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید.
- به جای گوشت خورشتی میتوانید از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید. گوشتها را هم بزنید تا رنگ آنها باز شود و سپس دو لیوان آب به آن اضافه کنید. حرارت زیر تابه را زیاد کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و سپس آن را کم کنید.
- درب تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت حسابی پخته شود. پس از پختن گوشت در یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. رب گوجهفرنگی را درون تابه بریزید و کمی هم بزنید تا رنگ آن تیرهتر شود.
- سیبزمینیها را پوست بگیرید و بهصورت حلقهای برش بزنید. سپس آنها را بر روی گوشت بهصورت منظم بچینید. هویج را نیز به روش حلقهای برش دهید و بر روی سیبزمینیها قرار دهید. سپس نمک، زردچوبه و مقداری فلفل سیاه بر روی مواد بریزید.
- نصف لیوان آب جوش بر روی تاس کباب بریزید و درب تابه را ببندید. دوباره حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را ملایم کنید. ۱۵ دقیقه قبل از پختن غذا گوجهفرنگیها را بهصورت حلقهای خرد کنید و روی مواد قرار دهید.
- تاس کباب را میتوانید قبل از این که آب آن بهصورت کامل تبخیر شود از روی حرارت بردارید و یا زمانی که به روغن افتاد زیر حرارت را خاموش کنید. به طور معمول تاس کباب همراه با مقداری آب سرو میشود.
طرز تهیه تاس کباب مجلسی
مواد لازم
- راسته گوسفند ۵۰۰ گرم
- دنبه گوسفند ۱۰۰ گرم
- سیبزمینی ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- به ۱ عدد
- سیر یک حبه
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز را پوست بگیرید و پس از جستجو بهصورت حلقههای نازک خرد کنید. سپس آنها را درون یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید. تمام ادویهها را با یکدیگر مخلوط کنید و کمی از آنها را بر روی پیازها بپاشید.
- گوشت را بهصورت ریز خرد کنید و روی پیازها بچینید. مقدار دیگر از ادویه را بر روی گوشتها پخش کنید. سپس دنبه را همراه با چوب دارچین و سیر روی گوشتها قرار دهید. هویجها را نیز بهصورت حلقهای خرد کنید و بر روی مواد بهصورت منظم بچینید و مقداری دیگر از ادویهها را روی آنها پخش کنید.
- در این مرحله گوجهفرنگیها را مانند هویجها بهصورت حلقهای خرد کنید و دوباره بهصورت لایه دیگر بر روی مواد درون قابلمه بچینید و مقداری ادویه روی آنها بریزید. همین کار را با سیبزمینیها و به نیز انجام دهید و آنها را بهصورت حلقهای خرد کنید و بر روی مواد همراه با مقداری ادویه بچینید.
- مقداری روغن به یک تابه روی حرارت اضافه کنید و پس از چند دقیقه که روغن داغ شد رب گوجهفرنگی را درون تابه بریزید. سپس آن را به خوبی تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. زعفران دمکرده را همراه با آبغوره و مقداری نمک و فلفل سیاه به رب اضافه کنید. پس از ترکیب کردن مواد آنها را بر روی تاس کباب بریزید.
- زمانی که تمام مواد و ادویهها را در قابلمه چیدید و رب را به آن اضافه کردید مقداری آب به غذا اضافه کنید و درب آن را ببندید. اجازه دهید تاس کباب با حرارت ملایم و به مدت ۳ تا ۴ ساعت پخته شود.
طرز تهیه تاس کباب مرغ
مواد لازم
- مرغ ۶۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- هویج ۳ عدد
- به ۲ عدد
- آلو بخارا ۲۰ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- نمک و آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا پیازها، بهها و هویجها را بهصورت حلقهای برش بزنید و کنار بگذارید. یک تابه کوچک انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. رب گوجهفرنگی را درون آن بریزید و به مدت یک دقیقه تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را روی آنها پخش کنید و مجدد تفت دهید.
- مقداری آبغوره با کمی آب به تابه اضافه کنید و تمام مواد را مخلوط کنید. یک قابلمه نسبتاً بزرگ انتخاب کنید و پس از ریختن روغن درون آن مرغهای خرد شده را کف قابلمه بچینید. سپس هویجها، پیازها، بهها و آلوها را بر روی مرغها پخش کنید و ۳ لیوان آب به همراه سس رب گوجهفرنگی را به آنها اضافه کنید.
- حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید و سپس زیر قابلمه را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و به مدت دو ساعت اجازه دهید تا تاس کباب پخته شود. در ادامه سیبزمینیها را بهصورت حلقهای خرد کنید و بر روی مواد بچینید و دوباره به مدت یک ساعت اجازه دهید غذا پخته شود. زمانی که آب تاس کباب غلیظ شد آن را در ظرف دلخواه خود سرو کنید.
طرز تهیه تاس کباب با دستورهای مختلف در این مقاله توضیح داده شد. این غذای خوشمزه دارای کربوهیدرات و پروتئین است و بهعنوان یکی از مقویترین غذاهای اصیل ایرانی میتوانید آن را همراه با خانواده نوش جان کنید.