طرز تهیه آش سماق

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش سماق خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه اش سماق است که بسیار مقوی بوده و برای کسانیکه می‌خواهند بدن خود را پاکسازی کنند به شدت توصیه می شود. این آش با گوشت و بدون گوشت تهیه می شود و مهم‌ترین ماده تشکیل دهنده آن که این آش را نسبت به سایر آش‌ها متمایز می‌کند سماق است که مصرف متعارف آن در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کنترل قند خون و حفظ سلامت قلب و ایمنی بدن موثر است در ادامه با طرز تهیه آش سماق به سه روش همراه ما باشید.

آش سماق تویسرکان

طرز تهیه آش سماق
طرز تهیه آش سماق

مواد لازم

  • لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی: نصف لیوان
  • عدس نصف لیوان
  • بلغور گندم: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پیاز ۱ عدد
  • چغندر ۱ عدد
  • سماق ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • مغز گردو ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک به مقدار کافی
  • سیر ۲ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا لوبیا را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود سپس لوبیا و عدس و بلغور گندم را داخل قابلمه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد بپزند.

مرحله دوم: پیاز را رنده کنید و درون قابلمه بریزید حالا چغندر را نگینی خرد کنید و اضافه کنید.

مرحله سوم: سماق را در ظرفی بریزید و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح سماق‌ها به آن آب اضافه کنید. اجازه دهید سماق برای ۲ ساعت خیس بخورد. بعد آن را از یک پارچه رد کنید و فشار دهید تا عصاره سماق خارج شود.و درون قابلمه عصاره را بریزید.

مرحله چهارم: گردو را نیم کوب کنید و به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کنید اجازه دهید آش به خوبی جا بیفتد سپس به همره نعناداغ و سیر داغ تزئین کنید نوش جان.

آش سماق به روش سنتی

طرز تهیه آش سماق
طرز تهیه آش سماق

مواد لازم

  • پودر سماق نصف لیوان
  • برنج ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سبزی تره، گشنیز، جعفری، ترخون، نعنا ۱ کیلوگرم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: برنج را چندین بار با آب ولرم بشویید و درون قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید سپس روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

مرحله دوم: در این فاصله سبزی ها را بشویید و خیلی ریز خرد کنید توجه کنید هرچه سبزی ریزتر باشد آش شما جا افتاده تر است و بعد پخت برنج سبزی را اضافه کنید.

مرحله سوم: حالا گوشت را آماده کنید گوشت چرخ کرده را درون یک کاسه بریزید و به نصف پیاز رنده شده و آب گرفته شده اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بریزید.

مرحله چهارم: از مواد کمی بردارید و درون دست خود گرد کرده و در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن دو طرف کوفته ها آن را به آش اضافه کنید.

مرحله پنجم: سماق را به مدت ۱ ساعت در آب خیس کنید و سپس از یک پارچه نخی رد کنید و فشار دهید تا عصاره آن خارج شود و عصاره سماق را درون قابلمه بریزید.

مرحله ششم: نصف پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید و به آش اضافه کنید اجازه دهید آش جا بیفتد و سپس سرو کنید.

آش سماق ارومیه

طرز تهیه آش سماق
طرز تهیه آش سماق

 

مواد لازم

  • برنج نیم دانه ۱ لیوان
  • عصاره یا آب گوشت ۱ لیوان
  • لپه نصف لیوان
  • سماق نصف لیوان
  • جعفری و نعنا خشک به مقدار لازم
  • نمک،فلفل،زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: برنج را پاک کرده و بشویید سپس برنج را به همراه آب گوشت بپزید تا برنج نرم شود.

مرحله دوم: بعد از اینکه برنج نرم شد لپه ای که از شب قبل خیس کرده اید را اضافه کنید.

مرحله سوم: پس از پخت لپه، پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه سرخ کنید سپس نعنا و جعفری خشک را پودر کنید و کمی تفت دهید و به آن ادویه ها را اضافه کنید.

مرحله چهارم: پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و در ادامه سماق را با کمی آب به مدت ۱ ساعت بخیسانید و پس از آن از پارچه نخی رد کنید و فشار دهید تا عصاره سماق خارج شود و حالا عصاره را درون قابلمه بریزید.

مرحله پنجم: بگذارید اش کمی جا بیفتد و سپس سرو کنید.

نکات تکمیلی

۱- در صورت تمایل می توانید به آش سماق تویسرکان کمی شکر اضافه کنید.

۲- می توانید در آش سماق تویسرکان چغندر را رنده کنید.

۳- برای خوش طعم تر شدن آش سماق کمی آب قلم اضافه کنید.

۴- می توانید به آش سماق تویسرکان کمی کوفته قلقلی گوشت چرخ کرده نیز اضافه کنید.

۵- اگر آب آش حین پخت کم شد کمی آب‌جوش به آن اضافه کنید.

۶- اگر علاقه به آش ابغوره و آش رشته دارید در پست های قبل مشاهده کنید.