طرز تهیه خورش آلو اسفناج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش آلو اسفناج آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش آلو اسفناج از آن خورش های سنتی و معروف ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. این خورش خوش طعم و بسیار لذیذ چه در میهمانی های رسمی و چه مجالس دورهمی جزو بهترین گزینه های طبخ است.
خورشت آلو اسفناج به واسطه اسفناجی که در آن استفاده می شود که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان مفید است. رایج ترین گوشت مصرفی در پخت خورشت آلو اسفناج گوشت گاو یا گوسفند است. البته میتوان در این غذا از گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
- اسفناج تازه ۷۰۰ گرم
- تره ۳۰۰ گرم
- آلو خورشتی ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- سیر یک حبه
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
در ابتدا پیازها را بصورت ریز خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت خورشتی را به پیازها اضافه کرده و خوب تفت دهید. بعد از مدتی که گوشتها به خوبی تفت داده شد زردچوبه و فلفل را اضافه کرده سپس چند لیوان آب به مخلوط اضافه کنید تا گوشت نیم پز شود.
اسفناج و تره را خوب پاک کرده و بشویید. سپس آنها را خرد کرده و در ظرفی ریخته و همراه با روغن کمی تفت دهید. در صورتی که ترجیح میدهید رنگ خورشت تیره تر و مجلسیتری داشته باشید باید بیشتر اسفناجها را تفت دهید.
ولی در صورتی که بخواهید خواص اسفناج حفظ شود باید اسفناج را خیلی کم تفت دهید تا زیاد تغییر رنگ ندهد. سپس سبزیها را به خورشت اضافه کرده و اجازه دهید خوب پخته و جا افتاده شود. (در صورتی که تمایل دارید از تره استفاده نکنید میتوانید بجای آن از دو برابر اسفناج استفاده کرد).
پس از گذشت یک ساعت و پایان زمان پخت ، آلوها را که از قبل به خوبی شسته و گل و شن آنها پاک شده است را به خورشت اضافه میکنیم. فراموش نکنید آلوها حتما باید در انتهای پخت اضافه شود تا له نشود و شکل خود را از دست ندهد. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اجازه دهید هم خورشت جا بیافتد و هم آلوها به خوبی پخته شود. در پایان نمک را اضافه میکنیم.
رمز و راز خوشمزهتر شدن خورش آلو اسفناج
برای اینکه خورش شما مجلسی و خوشمزهتر شود لازم است نکات زیر را رعایت کنید.
- اگر دوست دارید خورشتان خوش عطر شود، میتوانید از چوب دارچین و مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.
- برای اینکه خاصیت خورش حفظ شود اجازه ندهید آب اسفناج بخار شود آن را بردارید و به خورشتان اضافه کنید.
- خورشت آلو اسفناج یک خورشت غلیظ است، بنابراین برای اینکه خوب جا بیفتد باید روی شعله ملایم باشد.
- اگر طعم حبوبات را دوست دارید میتوانید به خورشتان لپه یا لوبیا اضافه کنید. فقط دقت کنید آنها را از شب قبل بخیسانید و به صورت نیمپز شده به خورشت اضافه کنید.
- کسانی که با گوشت قرمز میانه خوبی ندارند، میتوانند به جای آن از مرغ استفاده کنند و خود را از خوردن غذایی با این همه خاصیت محروم نکنند.
- میتوانید برای اینکه خورشتان خوش طعمتر شود، مقداری رب انار به آن اضافه کنید.
- ویتامین C در جذب بالای آهن موثر است. برای اینکه آهن این خورشت کاملا جذب بدنتان شود، در کنار آن مقداری لیمو ترش تازه میل کنید.