طرز تهیه خورش قیمه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش قیمه ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای اصیل کشورمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
خورش قیمه یکی از آن غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که بسیار پرطرفدار است و می توان گفت این خورش یکی از اصلی ترین غذاهای مجلسی در مهمانی های مهم ایرانیان است. کمتر کسی پیدا می شود که خورش قیمه و طعم بی نظیر آن را دوست نداشته باشد. این خورش از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در مراسمات مذهبی به عنوان نذری بسیار استفاده می شود.
تهیه یک خورش قیمه خوش طعم و جاافتاده مانند قیمه های نذری که همه عاشقش هستند کار سختی نیست. این خورش یکی از راحت ترین غذاهاست. کافیست یکبار آن را درست کنید تا خودتان به این موضوع پی ببرید. پس اگر هوس کرده اید که یک خورش قیمه لذیذ نوش جان کنید، در ادامه با طرز تهیه خورش قیمه همراه ما باشید.
مواد لازم
- لپه ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- لیمو عمانی ۴ عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- سیب زمینی درشت ۲ عدد
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه یک خورش قیمه حرفهای، لعابدار و مجلسی باید لپهها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و بهتر پخته شود. اما اگر یادتان رفت یا فرصت خیس دادن لپهها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه را به صورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیمپز شده و نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
لیمو عمانیها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آنها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند.در همین حین که لپهها در حال پختن هستند پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن آفتابگران درون همان قابلمه که میخواهید خورش را داخل آن بپزید تفت دهید.
مرحله سوم
یک قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانی که بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانهتان را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشتهایی را که به صورت تکههای کوچک خرد کردید را به آنها اضافه کنید و کمی آنها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویهها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم
زمانیکه رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را که حالا تقریبا نیمپز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود ۵ لیوان آب ترجیحا گرم روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. اینکار باعث میشود تا رب گوجهفرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و در نتیجه خورشت شما خوشرنگتر شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه رب را با کمی روغن تفت دادید آن را به آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار شود. بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی شروع به پختن کند و کم کم جا بیفتد.
مرحله ششم
بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانیها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتتان میتوانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چاشنیهای مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.
مرحله هفتم
در همین حین که خورشتتان در حال جا افتادن است سیب زمینیها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورش قیمه خود به عنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه با گوشت تکهای شما آماده است و میتوانید آن را با برنج کته یا برنج دمی زعفرانی نوش جان کنید.
طعم خورش قیمه نذری
برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین (برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.
البته اگر می خواهید در مراحل اولیه پخت خورش قیمه دارچین را اضافه کنید می توانید از چوب دارچین استفاده کنید. با انجام این کار طعم دارچین کاملا وارد خورش می شود و روی رنگ خورش نیز تاثیر منفی نمی گذارد.
استفاده از گوشت مرغ
در صورتی که می خواهید از گوشت مرغ در قیمه خود استفاده کنید کافیست ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن ۶۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.
خورش قیمه با گوشت مرغ هم طعم بسیار خوبی دارد. دلیل اینکه می توانید گوشت مرغ بیشتری در خورش قیمه خود استفاده کنید این است که گوشت مرغ حاوی فواید زیادی برای بدن است و قیمت آن هم خیلی به صرفه تر از گوشت قرمز است.
نکات پخت خورش قیمه
- رب گوجه فرنگی را باید در حدی تفت دهید که طعم و بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.
- در صورت نبودن دارچین و هل می توانید از پودر دارچین و پودر هل استفاده کنید.
- در صورتی که خورش قیمه تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آن را تا حد زیادی بگیرید.
- هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش خوشرنگ تر می شود.
- استفاده از قابلمه لعابی و مسی برای تهیه خورش بسیار مناسب تر است.
- تفت دادن لپه همراه با گوشت باعث می شود لپه له نشود.
- بهتر از از گوشت سردست استفاده کنید.
- می توانید لپه ها را بپزید سپس به خورش اضافه کنید، البته باید قبل از ریختن لپه ها آن ها را آبکش کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی