طرز تهیه شامی اصفهانی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شامی اصفهانی به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
شامی اصفهانی از غذاهای سنتی اصفهان به شمار میرود و طعم بسیار لذیذی دارد. این کباب به صورتهای مختلف پخته میشود که از نظر طعم و مواد با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه روشهای مختلفی از طرز تهیه شامی اصفهانی را با شما در میان خواهیم گذاشت.
طرز تهیه شامی اصفهانی ساده
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- زردک ۴ عدد
- آرد نخودچی به مقدار لازم
- نمک، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار لازم
- سرکه و شیره به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا زردکها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آن ها را با رنده ریز رنده کنید. پیاز را مانند زردک رنده کنید و آب آن را بگیرید. زردک و پیاز رنده شده را همراه با گوشت چرخ کرده درون یک کاسه متوسط بریزید.
- نمک، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه را به کاسه اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط نموده و ورز دهید. پس از آن آرد نخودچی را به آرامی به مایه شامی اضافه کنید تا بافت آن یکدست شود.
- بر روی کاسه سلفون بکشید و آن را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از گذشت یک ساعت مایه کباب را از یخچال خارج کنید.
- یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را بر روی گاز قرار دهید. مقداری روغن درون تابه بریزید و اجازه دهید با حرارت متوسط داغ شود. پس از آن مایه شامی را بردارید و با کمک دست به هر شکلی که دوست دارید آن را حالت دهید.
- دو طرف شامیها را در روغن داغ سرخ کنید. در این فاصله سس مخصوص شامی اصفهانی را آماده کنید. به این منظور تابه را با شعله ملایم بر روی گاز قرار دهید و سرکه و شیره انگور را درون آن بریزید. بعد مقدار کمی آب جوش به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید.
- زمانی که سس به جوش آمد آنها را بر روی شامیها پخش کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شوند. هنگامی که سس غلیظ شد شامی آماده سرو است و میتوانید در کنار مخلفات نوش جان کنید.
طرز تهیه شامی اصفهانی با سیبزمینی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، به مقدار لازم
طرز تهیه
- پوست سیبزمینی و پیاز را بگیرید و پس از شستوشو با رنده ریز درون یک کاسه رنده کنید. برای آن که مایه شامی شل نشود آب سیبزمینی و پیاز را بگیرید. گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به سیبزمینی و پیاز رنده شده اضافه کنید.
- مواد را با هم مخلوط کنید و با کمک دست ورز دهید تا یکدست شود. سپس به آرامی آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و یک سلفون بر روی کاسه بکشید. کاسه را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد طعمدار شوند.
- کاسه را از یخچال بیرون بیاورید و یک تابه را با حرارت متوسط بر روی گاز قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد شامیها را با دست شکل دهید و درون تابه بگذارید تا سرخ شوند. هر دو طرف شامیها را سرخ کنید تا رنگ بگیرند.
- برای تهیه سس شامی اصفهانی گوجهفرنگیها را خرد کنید و درون تابه دیگر تفت دهید. زمانی که آب گوجه تبخیر شد مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سپس سس گوجهفرنگی را بر روی شامیها بریزید و پس از چند دقیقه زیر غذا را خاموش کنید. در صورت تمایل قارچ و فلفل دلمهای را می توانید به سس شامی اضافه کنید.
طرز تهیه شامی اصفهانی مجلسی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- هویج ۲۰۰ گرم
- آرد نخودچی ۷۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- تخممرغ ۱ عدد
- زردچوبه، نمک، فلفل و زعفران، به مقدار لازم
- شکر ۱۰۰ گرم
- شیره خرما ۲۵۰ گرم
- آب و روغن، به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز و هویج را رنده کنید و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه درون یک ظرف مناسب بریزید. تمام مواد را با یکدیگر ورز دهید و آرد نخودچی را به آرامی به آن اضافه کنید. مجدد مواد را ورز دهید تا مایه شامی سفت شود.
- به مدت یک تا دو ساعت مواد را درون یخچال قرار دهید. سپس گوشت را به هر شکلی که میخواهید حالت دهید و در تابه سرخ کنید. بعد از پختن یک طرف شامی طرف دیگر را نیز سرخ کنید.
- در ظرف دیگر آب و شکر را با هم مخلوط کنید و بجوشانید تا شکر حل شود. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از چند دقیقه شربت را بر روی شامیها بریزید. به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید شربت به خورد شامیها برود. به جای تهیه شربت میتوانید از شیره خرما بهعنوان سس شامی اصفهانی استفاده کنید.
نکات طرز تهیه شامی اصفهانی
- در صورتی که علاقه دارید طعم شامی ملس باشد یک قاشق سرکه به سس آن اضافه کنید.
- اگر مایه شامی قوام پیدا نکرد یک تخممرغ به آن اضافه کنید.
- آرد نخودچی را تا جایی به مایه شامی اضافه کنید که سفت شود.
- برای درست کردن یک عدد شامی به اندازه یک گردو از مایه آن بردارید.
- برای تزیین شامی اصفهانی میتوانید تعدادی گوجهفرنگی را بهصورت حلقهای برش دهید و سرخ کنید.
- برای تهیه شامی اصفهانی اصیل و سنتی به جای هویج از زردک استفاده کنید.
- برای تهیه این غذا میتوانید هم از گوشت گوسفندی و هم از گوشت گوساله استفاده کنید.
- استفاده از زعفران و ادویه بوی زهم گوشت را از بین میبرد.
اصفهان غذاهای سنتی بسیار لذیذ و متفاوتی دارد که در این مقاله به طرز تهیه شامی اصفهانی پرداخته شد. این غذا بسیار مقوی است و برای وعده شام یا ناهار میتوانید آن را سرو کنید. همچنین این غذای محبوب در منوی بسیاری از رستورانهای اصفهان وجود دارد.