طرز تهیه شیرینی برنجی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی برنجی (نان برنجی) آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی برنجی یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که از آرد برنج اعلا تهیه می شود و از سوغات شهر کرمانشاه و قزوین به شمار می آید. به این دلیل که کرمانشاه در مسیر جاده ابریشم قرار داشت نیاز به یک خوراکی با ماندگاری بالا برای مسافران بود که شیرینی برنجی ابداع شد که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد و به دوران قاجار مربوط می شود.
مواد لازم
آرد برنج: ۲۵۰ گرم ( یک پیمانه + دو سوم لیوان)
پودر قند: ۱۲۵ گرم ( سه چهارم پیمانه)
روغن جامد یا روغن صاف قنادی: ۱۲۵ گرم (سه چهارم پیمانه)
زرده تخم مرغ: یک عدد
پودر هل: نصف قاشق غذا خوری
تخم خرفه: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: یک قاشق مربا خوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا روغ جامد را در دمای محیط قرار می دهیم تا کمی نرم شود، سپس پودر قند را به آن اضافه می کنیم و با همزن مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه زرده ی تخم مرغ را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
در مرحله بعدی گلاب را به همراه پودر هل اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد یکدست شوند مخلوط می کنیم. اگر می خواهید رنگ شیرینی های شما سفید نباید یا اینکه دو رنگ باشد می توانید به نیمی از خمیر زعفران دم کرده اضافه کنید.
حالا آرد برنج را کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر شیرینی حالتی شبیه به خرده نان پیدا کند. حالا اصلی ترین مرحله نان برنجی یعنی ورز دادن خمیر شروع می شود. در این مرحله باید خمیر را به حدی ورز دهیم که کاملا یکدست و نرم شود.
ورز دادن را تا جایی که خمیر شود و دیگر به راحتی ترک نخود ادامه می دهیم.اگر چرخ گوشت در دسترس دارید می توانید خمیر را چند بار چرخ کنید تا نرم و یکدست شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم.
پس از اینکه خمیر آماده شد آنرا به صورت گلوله هایی کوچک تر از گردو شکل می دهیم، سپس مهر می زنیم (طرح روی نان برنجی) در نهایت با تخم خرفه تزیین میکنیم و داخل سینی فر می چینیم. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
پس از اینکه فر گرم شد شیرینی ها را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا بپزند. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای پخت نان برنجی کافی است. هر زمان کف شیرینی ها طلایی شد می توانیم آنها را از فر خارج کنیم و پس از اینکه کاملا خنک شدند در ظرف مورد نظرمان می چینیم.