طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه ، یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ترکیه ای را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
دسرها یکی از بهترین و پرطرفدارترین میان وعده ها در تمام دنیا هستند. ترکیه یکی از کشورهایی است که به تنوع دسرهای خوشمزه خود معروف است. یکی از دسرهای بسیار خوشمزه که قطعا عاشق طعم آن می شوید تاتلی شانه است.
شیرینی تاتلی شانه (tarak tatlisi) یکی از شیرینی های خوشمزه ترکی است که به دلیل اینکه با شانه روی آن را شیار می دهند به این نام معروف است. این شیرینی مانند باقلوا از دسته شیرینی های شربت دار است. در ادامه طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۲ الی ۲.۵ لیوان
- ایرمیک (آرد سمولینا) ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- کره و یا مارگارین ۱۵۰ گرم
- پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل ۱ قاشق غذاخوری
- ماست ۱ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ۱ پاکت ۱۰ گرمی
- اسانس هل (یا پودر هل) به مقدار کم
- مغز بادام به مقدار لازم
برای مواد میانی
- گردوی ریز خرد شده به مقدار لازم
برای شربت شیرینی
- آب ۲ لیوان
شکر ۲ لیوان
آب لیموترش چند قطره
طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه
برای تهیه شیرینی خوشمزه تاتلی شانه ترکی، ابتدا شربت بار را آماده می کنیم. شکر و آب را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم. وقتی به جوش آمد ۱۵ دقیقه بعد آبلیمو را اضافه می کنیم. سپس به مدت ۵ دقیقه دیگر هم می جوشانیم. در ادامه شربت آماده شده را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.
برای تهیه خمیر غیر از آرد، همه مواد را داخل کاسه ای می ریزیم و آن ها را با هم مخلوط می کنیم. در این مرحله آرد را با کنترل و به صورت کم کم اضافه می کنیم تا خمیری یکدست و منسجم درست شود. به این نکته توجه داشته باشید که خمیر باید نرم باشد اما نباید به دست بچسبد. (یک زرده تخم مرغ را برای رومال کردن شیرینی ها کنار بگذارید).
برای فرم دادن شیرینی ها به یک شانه دندانه دار تمیز احتیاج داریم. به اندازه گردو از خمیر بر می داریم. سپس آن را روی دندانه های شانه فرم می دهیم. در ادامه مقداری از گردوی خرد شده روی خمیر می ریزیم. سپس خمیر را جمع کرده و دو ظرف آن را به هم می چسبانیم.
یک زرده تخم مرغ را بزنید و با برس روی شیرینی ها بمالید. روی شیرینی ها هم می توان یک عدد بادام برای تزئین گذاشت. به دلخواه می توانیم به جای بادام، فندق یا پسته نیز بگذاریم.
فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم و کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. خمیرها را در سینی فر قرار داده و سینی را درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد می گذاریم تا زمانی که که شیرینی ها طلایی شوند.
در مرحله پایانی به محض اینکه تاتلی را از فر خارج کردیم، شربت خنک شده را روی شیرینی ها می ریزیم. بعد از ریختن شربت می توانیم روی شیرینی را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنیم. شیرینی تاتلی شانه شما آماده است، آن را در ظرف مورد نظر و در کنار یک چای خوش عطر سرو کنید.
چند نکته
- برای داخل شیرینی می توان از انواع مغزهای خرد شده به دلخواه استفاده کرد.
- در تهیه شربت شیرینی می توان به دلخواه مقداری زعفران نیز اضافه کرد.
- اگر طعم گلاب را دوست دارید می توانید ۲ قاشق غذاخوری گلاب نیز به شربت اضافه کنید.
- بهتر است شیرینی تاتلی شانه را چند ساعت در یخچال قرار داده و سپس سرو کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه
با سلام
تشکر ویژه دارم از تهیه این پایگاه آشپزی خوب.
پیشنهادات غذایی هم عالی و سالم و خوشمزه بنظر میان.
موفق و شادکام باشید.
خیلی ممنون از شما دوست عزیز