طرز تهیه قرابیه تبریزی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه قرابیه تبریزی ، یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین شیرینی ها را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

قرابیه یکی از شیرینی های بسیار معروف و مجلسی سنتی است که اکثرا با نام قرابیه تبریز و قرابیه ترکیه شناخته می شود. قرابیه با طعم های مختلفی چون قرابیه گردویی، نارگیلی، بادام و… تهیه می شود و شما می توانید طبق سلیقه خود طعم دلخواه آن را امتحان کنید.

مواد اصلی این شیرینی خوشمزه، تخم مرغ، شکر، بادام و انواع مغزیجات است. اگر دوست دارید این شیرینی سنتی را در خانه درست کنید ما در ادامه طرز تهیه قرابیه خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه قرابیه تبریزی
طرز تهیه قرابیه تبریزی

مواد لازم

  • سفیده تخم مرغ ۳ عدد
  • مغز بادام ۱۵۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • بادام، پسته و شکر به مقدار لازم (برای تزئین)

طرز تهیه

برای تهیه شیرینی قرابیه، ابتدا بادام ها را خرد و ریز کنید. برای این کار میتوانید بادام ها را درون غذاساز بریزید و میکس کنید و یا در کیسه پلاستیکی ریخته و آنها را بکوبید. همچنین میتوانید پودر بادام را به صورت آماده تهیه کنید.

زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید، سفیده تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل با همزن خوب بزنید. سپس سفیده زده شده را به مخلوط پوره بادام اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم، ظرف را درون یخچال قرار می دهیم و اجازه می دهیم مخلوط پوره بادام برای چند ساعت استراحت کند.

خواندن
طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی ☀️ خوشمزه و مجلسی

در ادامه پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس مخلوط را درون چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم. مواد را خوب ورز می دهیم تا رنگ آن روشن و سفید شود. (اگر احساس کردید مایه خیلی سفت است، یک سفیده تخم مرغ دیگر به خمیر اضافه کنید و خوب ورز دهید تا نرم شود. خمیر آماده شده باید تقریبا سفید رنگ باشد).

فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. قبل از روشن کردن فر، سینی فر را بیرون بیاورید. داخل سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید. به کمک ماسوره و یا قاشق و یا اسکوپ ساز خمیر را با فاصله و با اندازه های تقریبا یکسان روی کاغذ روغنی قرار دهید.

حالا مقداری مغز پسته و بادام خرد شده به همراه شکر روی شیرینی ها می ریزیم. کمی فشار دهید تا به روی خمیر بچسبند. در ادامه سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند. مراقب باشید که شیرینی ها نسوزند. فقط کمی اطرافشان و روی آن ها طلایی رنگ شود کافی است.

وقتی شیرینی قرابیه تبریزی شما آماده شد، آنها را از فر خارج کنید. صبر کنید تا خنک شوند سپس از کاغذ روغنی جدا کنید. ممکن است بعضی شیرینی ها به کاغذ روغنی چسبیده باشند. برای جدا کردن آن ها مقداری آب به پشت کاغذ روغنی اسپری کنید.

توجه داشته باشید شیرینی قرابیه در مجاورت هوا زود خشک می شود. این شیرینی خوشمزه را در کنار یک فنجان چای خوش طعم میل کنید و لذت ببرید.

خواندن
دسرها و شیرینی های معروف ایروان ، پایتخت ارمنستان
طرز تهیه قرابیه تبریزی
طرز تهیه قرابیه تبریزی

طرز تهیه قرابیه گردویی

دستور تهیه قرابیه گردویی نیز کاملا مشابه قرابیه بادام است. با این تفاوت که در تهیه شیرینی قرابیه گردویی به جای بادام پوره شده، از پودر گردو و یا گردوی ریز شده یا پوره شده استفاده می شود. به این صورت شما قرابیه با طعم گردویی خواهید داشت.

دستور تهیه قرابیه نارگیلی

اگر از عاشقان نارگیل هستید می توانید قرابیه نارگیلی را امتحان کنید. به این منظور به ۲۰۰ گرم پودر بادام و ۲۰۰ گرم پودر نارگیل نیاز دارید. دستور تهیه آن کاملا مشابه دستور قرابیه بادام است و تنها باید ۲۰۰ گرم پودر نارگیل را با پوره بادام مخلوط کنید تا قرابیه نارگیلی داشته باشید.

نکات پخت

  1. شیرینی قرابیه تبریز خیلی زود و در مجاورت هوا خشک می شود. بهتر است آن ها را در ظرفی درب دار نگه داری کنید.
  2. برای تزیین شیرینی قرابیه تبریز به جای اینکه بادام و پسته را خودتان خرد کنید، میتوانید از خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.
  3. این شیرینی به علت داشتن بادام غنی از آهن گیاهی هست ولی در عوض کالری بالایی دارد، بنابراین در مصرف آن زیاده روی نکنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: