طرز تهیه نان شیرمال
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان شیرمال ، یکی از نان های لطیف و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان شیرمال یکی از نان های بسیار پرطرفدار و خوشمزه است که بافتی نرم و لطیف و طعمی عالی دارد. این نان سنتی ایرانی در تمام شهرها تهیه می شود. برخی نان شیرمال را شیرین، برخی ساده و یا مغزدار درست می کنند.
این نان یک وعده عالی و خوشمزه برای صبحانه و یا عصرانه است و دستور آن بسیار راحت می باشد. در ادامه طرز تهیه نان شیرمال سنتی، نرم و لطیف و پف دار را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۲ و نیم پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- آب نصف پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ¾ پیمانه
- خمیرمایه فوری ۱٫۵ قاشق سوپخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال نان
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- کنجد ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان شیرمال
برای تهیه نان شیرمال خوشمزه، ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا فر گرم شود. یک کاسه فلزی را هم تا نیمه پر از آب می کنیم و داخل فر قرار می دهیم.حالا خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم با هم در یک کاسه مخلوط می کنیم.
درب ظرف حاوی خمیر مایه را می بندیم و کنار می گذاریم تا حباب بزند و عمل بیاید. حدودا سه تا پنج دقیقه برای عمل آمدن خمیرمایه کافی است. حالا یک ظرف گود و جادار انتخاب می کنیم و تخم مرغ را به همراه شکر، شیر ولرم و نمک داخل ظرف می ریزیم.
در این مرحله نصف آرد را به همراه خمیرمایه به ظرف اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه روغن را اضافه می کنیم و کم کم آرد باقیمانده را اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود و حالت منسجم پیدا کند.
حالا روی یک سطح صاف مقداری آرد می پاشیم، سپس خمیر را روی سطح صاف ۱۰ دقیقه ورز می دهیم. اگر حین ورز دادن خمیر کمی سفت شد می توانید کمی شیر ولرم به آن اضافه کنید تا حالت خشکی خمیر از بین برود.
پس از اینکه ورز دادن خمیر به پایان رسید، خمیر را داخل ظرفی قرار می دهیم که حجمش دو برابر حجم خمیر باشد. ابتدا ظرف را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر را داخل ظرف قرار می دهیم و روی درب ظرف را یک پارچه تمیز یا سلفون می کشیم. خمیر را باید یک جای گرم قرار بدهیم تا عمل بیاید.
حدود یک ساعت بعد خمیر باید دو یرایر شده باشد، حالا خمیر را با فشار دست کمی ورز می دهیم تا هوا گیری شود، سپس به چونه های ۱۰۰ گرمی تقسیم می کنیم.
چونه ها را می توانید با وردنه کمی صاف کنید یا به صورت لوله ای شکل بدهید و ببافید. این مرحله و شکل نان به سلیقه خودتان بستگی دارد. می توانید خمیر را به هم ببافید، می توانید رول ها را به صورت دایره ای بچرخانید و یا حتی می توانید خمیر را کاملا ساده و به صورت یک نان گرد در آورید.
پس از آن خمیر شکل داده شده را داخل سینی فر قرار می دهیم. برای تهیه رومال زرده تخم مرغ و زعفران را در کاسه ای با هم ترکیب می کنیم. روی نان را رومال می زنیم و کنجد می پاشیم.
سپس سینی فر را داخل فر که از قبل گرم کرده ایم قرار می دهیم. حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز است تا نان ها آماده شوند. پس از گذشت این مدت اگر روی نان ها طلایی نشده بود، برای چند دقیقه ای گریل را روشن کنید تا روی نان ها هم طلایی شود. نان شیرمال خوشمزه شما آماده است.
چند نکته
- می توان نان را به شکل های مختلف در بیاورید.
- اگر نان شیرمال شیرین نمی خواهید می توانید شکر را حذف کنید.
- برای رومال نان، می توانید مقدار کمی شیر و روغن نیز به مواد اضافه کنید تا روی نان شما براق شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه نان ویانا حجیم و خوشمزه به روش خانگی
- طرز تهیه نان شیر عسلی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف
- طرز تهیه نان کندو لطیف و خوشمزه با ظاهری زیبا
- طرز تهیه نان قندی خوشمزه و مخصوص به روش خانگی
- طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای | Simit
- طرز تهیه نان گاتا ارمنی خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان پستو ریحان نان خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه نان رول دارچینی با کرم پنیری خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه نان سیر با طعمی لذیذ و فوق العاده
- طرز تهیه نان قلیفی سیستانی خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه نان کلانه کردستان ، غذایی کامل و خوشمزه