طرز تهیه کیک یزدی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کیک یزدی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایران است و مختص استان یزد است. این کیک خوشمزه با وجود مواد ساده ای که در آن به کار می رود، طعمی خاص و بی نظیر دارد. این کیک خوش طعم در ماه محرم به عنوان یک شیرینی مناسبتی به عنوان نذری در میان مردم پخش می شود و به قدری محبوب است که در سراسر ایران تهیه می شود.برای مشاهده آموزش کیک یزدی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
- آرد یک و نیم لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۲/۳ لیوان
- روغن نصف لیوان
- ماست نصف لیوان
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- پودرهل یک قاشق چای خوری
- بکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
طرز تهیه
ابتدا فر را روشن کنید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. شکر و تخم مرغ را با همزن دستی حدود پنج دقیقه بزنید تا خوب کف کند. سپس روغن، ماست، وانیل و پودر هل را یکی یکی اضافه کرده و هم می زنیم.
برای اضافه کردن آرد به مواد تدریجی عمل کنید و آرد را کم کم اضافه کنید. اما قبل از اضافه کردن آرد باید آن را با بیکینگ پودر ترکیب کنید و دو بار الک کنید. سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده را به سایر مواد کم کم اضافه کنید و در همین حین هم بزنید.
در صورت تمایل می تواند کمی زعفران دم کرده غلیظ به مایه کیک اضافه کنید تا کیک یزدی های شما زعفرانی شوند.
قالب های کیک یزدی یا مافین را با کپسول های کاغذی پر کنید و مایه کیک را درون کپسول داخل قالب بریزید. دقت کنید که ۲/۳ قالب را با مواد پر کنید و بقیه قالب خالی باشد تا جا برای پف کردن داشته باشد.
برای ترک خوردن کیک یزدی ها می توانید روی خمیر را با یک قاشق آغشته به روغن علامت + بزنید تا هنگام پخت ترک بخورد.
اگر دوست داشته باشید می توانید کمی کنجد روی کیک یزدی ها بپاشید.
کیک را به مدت ۱۵ دقیقه در فر آشپزخانه با دمای ۱۸۰ درجه که از قبل یک ربع گرم شده است، قرار دهید. بعد از گذشت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند. اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت ۲ دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند. نوش جان.