طرز تهیه حلوای زعفرانی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوای زعفرانی ، یکی از خوشمزه ترین حلواها در بین ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد به همین علت همه افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا هم همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد، که یکی از محبوب ترین آنها حلوای زعفرانی است.
حلوای زعفرانی یکی از بهترین طعم های حلواست که آماده کردن حلوا زعفرانی زیاد طول نمی کشد. همچنین حلوا یکی از مقوی ترین دسرهای سنتی ایرانی می باشد که به عنوان یک میان وعده بسیار خوشمزه پر انرژی می باشد. در ادامه به شما طرز تهیه حلوای زعفرانی را خواهیم گفت.
مواد لازم
- آرد سفید ۲ لیوان
- شکر یک لیوان
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن مایع نصف لیوان
- زعفران دم کرده ۱/۴ لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- آب یک و نیم لیوان
- پودر هل به میزان لازم
طرز تهیه حلوای زعفرانی
مرحله اول
برای درست کردن حلوا زعفرانی ابتدا باید شربت را درست کنیم و برای اینکار آب و زعفران دم کرده را به همراه شکر مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا مواد با هم حل شوند و چند دقیقه ای بجوشند. بعد حرارت را خاموش میکنیم.
مرحله دوم
در مرحله بعد آرد را چند بار الک میکنیم و در یک قابلمه مناسب بر روی حرارت کم تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آرد تغییر کند . این کار را حدود ۴۰ تا۳۰ دقیقه ادامه میدهیم و مرتب آردها را هم میزنیم تا نسوزد.
مرحله سوم
وقتی رنگ آرد کاملا تغییر کرد میتوانید روغن و کره را اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا به رنگ قهوه ای کمرنگ در بیاید. بعد از این مرحله آرد را از روی حرارت برمیداریم و شربت آماده شده را به آن اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم تا حلوا از گلوله گلوله بودن و شل بودن در بیاید.
مرحله چهارم
تقریبا ۱۰ تا ۵ دقیقه طول می کشد تا حلوا سفت و یکدست شود. ولی اگر باز هم احساس کردید حلوایتان شل است ۳-۲ دقیقه دیگر هم روی حرارت تفت دهید .در مرحله آخر گلاب و هل را به حلوا اضافه کنید تا عطر گلاب در اثر حرارت از بین نرود. بهتر است مراحل درست کردن حلوا بر روی شعله پخش کن انجام شود تا حرارت بصورت یکنواخت پخش شود و آرد یکدست تر تفت داده شود.
نکات پخت
- در طرز تهیه حلوای زعفرانی ساده از آرد گندم هم میتوانید استفاده کنید.
- میزان زمانی که آرد بعد از اضافه کردن کره روی حرارت قرار میگیرد باعث تیرهتر شدن رنگ آن میشود.
- آرد حلوا را آنقدر هم بزنید تا آرد ها روی حرارت نسوزد.
- در مرحله دوم، با اضافه کردن گلاب فقط چند دقیقه حرارت کافیست و بهتر است برای باقی ماندن عطر خوش گلاب، شعله آن را خاموش کنید.
- در کنار هل و گلاب، میتوانید از پودر دارچین هم برای عطر بیشتر حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی
ممنونم از مطالب فوق العادتون.