طرز تهیه خورش قارچ و مرغ

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش قارچ و مرغ خوشمزه و مجلسی را خواهیم گفت. در ادامه با ما همراه باشید.

خورش مرغ و قارچ از انواع خورش‌های لذیذ و خوشمزه است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این غذا در منازل و رستوران‌ها طرفداران زیادی دارد. همچنین با ساده‌ترین مواد تهیه می‌شود و برای سرو در مجالس و مهمانی‌ها غذای مناسبی است.

این خورش دارای خواصی مانند درمان کم‌خونی، تنظیم سطح کلسترول و حفظ سلامت استخوان‌ها است. در ادامه طرز تهیه خورش قارچ و مرغ به سبک‌های گوناگون معرفی شده‌اند.

روش پخت خورش قارچ و مرغ ساده

مواد لازم

موارد موردنیاز برای تهیه خورش قارچ و مرغ به ساده‌ترین روش عبارت‌اند از:

  • قارچ ۴۰۰ گرم
  • ران یا سینه مرغ ۴ تکه
  • عصاره مرغ یک عدد
  • جعفری ۱۰۰ گرم
  • آرد ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز یک عدد
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، کاری و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

  • در ابتدا تکه‌های مرغ را به خوبی بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. در ادامه آرد را به همراه نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و زردچوبه در یک ظرف مخلوط کنید.
  • تکه‌های مرغ را در مخلوط آرد و ادویه بغلتانید. سپس مقداری روغن درون تابه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید و تکه‌های مرغ را درون تابه سرخ کنید.
  • پس از سرخ شدن مرغ‌ها آنها را از تابه خارج کنید. در این قسمت پیاز را که از قبل نگینی خرد کرده اید همراه با مقداری روغن درون قابلمه تفت دهید.
  • زمانی که پیازها کاراملی شدند قارچ‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. در صورتی که قارچ‌ها ریز هستند نیازی نیست آنها را خرد کنید.
  • عصاره مرغ حل شده در دو لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و پس از ۱۵ دقیقه قطعات مرغ را به همراه جعفری خرد شده به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
خواندن
طرز تهیه لبو پلو با مرغ با طعمی فوق العاده
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ

روش پخت خورش قارچ و مرغ مجلسی

مواد لازم

این خورش طعم بسیار لذیذ و بی‌نظیری دارد و برای سرو در مهمانی‌ها مناسب است. مواد موردنیاز آن عبارت‌اند از:

  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • ران یا سینه مرغ ۲ تکه
  • پیاز ۱ عدد
  • هویج ۱ عدد
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • نخودفرنگی ۱ پیاله
  • رب گوجه‌فرنگی یک پیاله
  • نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و رزماری به میزان لازم
  • روغن و آب به میزان لازم

طرز تهیه

  • پیاز خرد شده را همراه با کمی روغن درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا تفت داده شود. سپس هویج و فلفل دلمه‌ای سرخ شده را همراه با تکه‌های مرغ، نخود فرنگی و ادویه‌ها به پیاز اضافه کنید. پس از آن رب گوجه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید تا رنگ بگیرد. پس از چند دقیقه ۳ لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ‌ها پخته شوند.
  • با توجه به اندازه قارچ‌ها در صورت نیاز آنها خرد کنید و همراه با آبلیمو، نمک و روغن بر روی حرارت قرار دهید تا تفت داده شوند. پس از آن قارچ‌ها را به مرغ اضافه کنید.
  • زمانی که مرغ پخته شد زعفران را به آن اضافه کنید تا خوش‌عطر شود. در این مرحله می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت خلالی سرخ کنید و در کنار خورش میل نمایید.
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ

روش پخت خورش مرغ و قارچ با خامه و شیر

مواد لازم

از خوشمزه‌ترین سبک های خورش قارچ و مرغ به شمار می‌رود و در بین تمام سنین طرفدار دارد. مواد لازم برای تهیه این خورش عبارت‌اند از:

  • سینه مرغ ۲ تکه
  • قارچ ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • کره۷۰ گرم
  • خامه ۱۰۰ گرم
  • شیر ۲۰ گرم
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری
  • ماست ۵ قاشق غذاخوری
  • سیر ۳ حبه
  • گوجه گیلاسی ۱۰ عدد
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پاپریکا به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
خواندن
طرز تهیه کباب برگ خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه

  • ابتدا مرغ‌ها را بشویید و به‌صورت مکعبی و منظم خرد کنید. در یک ظرف مناسب ماست، زعفران، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر را با هم مخلوط کنید. در ادامه مرغ‌ها را به مخلوط ماست اضافه نمایید و ظرف را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا مرغ‌ها مزه‌دار شوند. فراموش نکنید بر روی ظرف سلفون بکشید.
  • پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید و همراه با ۳۰ گرم کره و مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید. زمانی که پیازها طلایی شدند زردچوبه را به آن اضافه نمایید و با پیاز تفت دهید.
  • سیرها را به‌صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیازها اضافه نمایید. پس از آن که سیر کمی تفت داده شد مرغ‌ها را به آن اضافه کنید تا پخته شوند.
  • قارچ‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش دهید و با ۴۰ گرم کره، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو درون تابه تفت دهید. پس از آن قارچ‌ها را به مرغ‌ها اضافه و مخلوط کنید.
  • در یک ظرف دیگر خامه و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید و حسابی هم بزنید. در ادامه مخلوط را به خورش اضافه کنید و ۵ دقیقه زمان دهید تا غلیظ شود. گوجه‌های گیلاسی را که از قبل به دو نیم تقسیم کرده‌اید پس از ۵ دقیقه دیگر به خودش اضافه کنید. حدودا ۱۰ دقیقه بعد خورش آماده سرو است.
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ

فوت و فن های پخت

برای تهیه خورش مرغ و قارچ فوت و فن‌هایی وجود دارند که ظاهر و طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشند؛

  • فیله‌های مرغ را به‌صورت تکه‌های کوچک خرد کنید.
  • برای عطر و طعم بهتر خورش یک تکه چوب دارچین درون آن قرار دهید و قبل از سرو آن را خارج کنید.
  • از اضافه کردن آرد به مقدار زیاد در خورش خودداری کنید چرا که خورش را غلیظ می‌کند.
  • در صورت نبود آبلیمو به‌عنوان چاشنی می‌توانید از آبغوره یا لیموعمانی استفاده کنید.
  • استفاده از رب کاملاً اختیاری بوده و رنگ و ظاهر بهتری به خورش می‌بخشد.
  • می‌توانید برای تزیین خورش از پیاز حلقه‌ای و جعفری خرد شده استفاده کنید.
  • تا جای ممکن قارچ‌های ریز تهیه کنید تا نیازی به خرد شدن آنها نباشد.
خواندن
طرز تهیه کوکوی عدس ساده و خوشمزه با طعمی لذیذ

طرز تهیه خورش مرغ و قارچ به روش‌های گوناگون در این مقاله معرفی شد. در واقع این خورش یکی از خورش‌های لذیذ است که به سادگی و در کمترین زمان تهیه می‌شود. با تهیه و سرو خورش مرغ و قارچ سفره‌های خود را خوش‌رنگ و زیبا کنید.

 

به این مقاله امتیاز دهید