طرز تهیه زولبیا و بامیه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه زولبیا و بامیه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان هستند که به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته می شوند. در گذشته این شیرینی ها خوشمزه و خوش آب و رنگ فقط به یک صورت درست می شدند، اما امروزه به دلیل محبوبیتی که دارند در انواع بسیار متنوعی تهیه می شوند. مثلا در دستور بامیه عربی این شیرینی به صورت بزرگ تر تهیه می شود و یا اینکه زولبیا به صورت رنگی با انواع رنگ ها تهیه می شود، برای مشاهده آموزش در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
نشاسته ۱۰۰ گرم
آرد ۲ قاشق چایخوری
ماست نصف لیوان
زعفران حل شده ۱ قاشق سوپخوری
روغن جامد یا کره ۱ قاشق چایخوری
جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
گلاب ۱ قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت
برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ابتدا آب را به همراه شکر در قابلمه ایی ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار میدهیم و با قاشق شروع به هم زدن میکنیم تا زمانی که شکر کاملا آب شود. سپس زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو اضافه کرده و صبر میکنیم تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود. بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت برمیداریم و صبر میکنیم تا خنک شود.
طرز تهیه
نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود.
روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم.
در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، سپس آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم تا طلایی شوند.
زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.
نکته: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.
مواد لازم برای تهیه بامیه
آب ۱ لیوان
کره ۵۰ گرم
تخم مرغ درشت ۲ عدد
آرد ۱ لیوان
وانیل به مقدار کم
شکر ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه بامیه
یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و آب و کره را با هم در آن میریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. پس از این که آب به جوش آمد شکر را اضافه کرده و با یک قاشق شکر را هم میزنیم تا به طور کامل حل شود. سپس آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت برمیداریم. برای داشتن بامیه خوش فرمتر بهتر است بگذاریم روغن کمی خنک شود چون در این صورت بامیه فرصت کافی برای پف کردن پیدا میکند.
در این مرحله آرد و وانیل را کم کم اضافه میکنیم و هم زدن مواد را به طور مداوم ادامه میدهیم تا خمیری نرم به دست بیاید. پس از این که خمیر شکل گرفت ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه میکنیم و با خمیر مخلوط میکنیم تا کامل با هم ترکیب شوند.
حدود ۱۰ دقیقه به هم زدن خمیر روی حرارت ملایم ادامه میدهیم تا خمیر بپزد. پس از این که مایه آماده شد قابلمه را از روی شعله برمیداریم و اجازه میدهیم خنک شود. پس از خنک شدن تخممرغ ها را اضافه میکنیم. تخم مرغ را به خوبی با مایه مخلوط میکنیم تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.
یک ظرف گود مانند شیر داغکن روی حرارت قرار میدهیم. داخل قابلمه روغن زیادی میریزیم تا بامیه ها شناور شوند. پس از این که روغن کاملا داغ شد، خمیر را از داخل قیف سر ماسوره مخصوص بامیه، داخل روغن قیچی میکنیم سپس روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
نکته: بهتر است لبه قیچی را چرب کنیم تا خمیر به قیچی نچسبد.
حالا بامیهها را در حین سرخ شدن مرتب با یک قاشق هم میزنیم تا به هم نچسبند. بهتر است تعداد بامیه های داخل قابلمه زیاد نباشد تا فضای کافی برای پف کردن را داشته باشد.
بامیهها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار میدهیم تا روغن اضافی گرفته شود. سپس آنها را داخل شربت اضافه میکنیم تا شربت را به خود جذب کنند. ۳ دقیقه زمان برای اینکار کافی است. توجه داشته باشید که زمان اضافهکردن بامیهها به شربت، دمای شربت باید متعادل باشد. پس از اینکه شربت به خورد بامیه ها رفت، بامیه ها را داخل ظرف مورد نظر چیده و سرو میکنیم.
طرز تهیه شربت
برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ابتدا آب را به همراه شکر در قابلمه ایی ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار میدهیم و با قاشق شروع به هم زدن میکنیم تا زمانی که شکر کاملا آب شود. سپس زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو اضافه کرده و صبر میکنیم تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود. بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت برمیداریم و صبر میکنیم تا خنک شود.