طرز تهیه سوپ عدس
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سوپ عدس خوشمزه و مقوی آشنا خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.
سوپ عدس یکی از سوپ های خوشمزه و مقوی ایرانی است که بیشتر در زمستان طبخ می شود. خیلی افراد این سوپ را با عدسی اشتباه می گیرند البته این سوپ تقریبا هیچ شباهتی با آش عدسی ندارد و با مواد مثل قارچ و جو پرک طبخ می شود. این سوپ خوشمزه با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود و به همین دلیل در هر کدام از شهرهای کشور یک دستور خاص و منحصر بفرد دارد. این سوپ خوشمزه برای تقویت بدن و پیشگیری از سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است و می توانیم این سوپ خوشمزه را به عنوان یک پیش غذای مجلسی برای مهمانی نیز درست کنیم.
مواد لازم
- عدس ۱ لیوان
- قارچ ۳۰۰ گرم
- جو پرک ۱ لیوان
- پیاز متوسط ۱ عدد
- عصاره گوشت ۲ عدد با آب مرغ
- جعفری ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه سوپ عدس
ابتدا عدس (از شب قبل خیس کنید) را با ۲ لیوان آب روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد. پیاز را پوست می گیریم و خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و می گذاریم تا با حرارت کم داغ شود و آن وقت پیاز را داخل روغن تفت می دهیم و کمی زردچوبه روی پیاز می ریزیم.
سپس جو پرک را به همراه ۳ لیوان آب اضافه میکنیم و زیر حرارت را زیاد می کنیم تا سریع به جوش بیاید و جو پرک در مدت زمان ۱۵ دقیقه پخته شود. تا پخته شدن جو پرک،قارچ ها را تمیز می کنیم و روی تخته ورقه ورقه برش می دهیم و در تابه ای روغن می ریزیم و قارچ را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا آب قارچ ها کاملا تبخیر شود و شعله را خاموش می کنیم.
زمانی که جو پرک پخته شد، تابه را کنار می گذاریم تا کمی خنک شود سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا جو پرک کاملا بشکل پوره در بیاید.
جو پرک پوره شده را در قابلمه ای می ریزیم و عدس پخته شده را همراه با آبش اضافه می کنیم و روی حرارت کم می گذاریم تا مواد طعم یکدیگر را بگیرند و سپس عصاره های گوشت را پودر می کنیم و به سوپ می افزاییم اگر مواد کمی غلیظ بود مقداری آب جوش می ریزیم تا رقیق شود.
طعم سوپ را می چشیم اگر نمک و فلفل آن کم بود اضافه می کنیم و پس از حدودا ۱۵ دقیقه قارچ تفت داده را می افزاییم و مواد را مخلوط می کنیم و زیر حرارت را همچنان کم نگه می داریم تا سوپ به مدت ۱۵ دقیقه دیگر خوب جابیفتد . در آخر سوپ آماده شده را در ظرف مورد نظر می کشیم و با جعفری خرد شده تزئین می کنیم. نوش جان