طرز تهیه ماهی در سرخ کن
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ماهی در سرخ کن خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید
اگر به دنبال یک دستیار آشپزی فوق العاده هستید، بهتر است بدانید که این دستیار همیشه یک شخص نیست، گاهی می تواند یک دستگاه به روز و عالی به نام سرخ کن بدون روغن باشد، که انواع پخت غذاها را برای شما با طعم و عطر عالی در کوتاه ترین زمان آماده می کند.در ادامه این مطلب با طرز تهیه ماهی در سرخ کن با ما همراه باشید.
طرز تهیه ماهی ساده در سرخ کن
مواد لازم
- ماهی ( فیله ) ۵۰۰ گرم
- روغن زیتون به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- پیاز ۱ عدد
- لیمو ترش ۱ عدد
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- زرچوبه ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- پودر سیر۱ قاشق چای خوری
- پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
ماهی را از فریز بیرون بیاورید و اجازه دهید یخ ان اب شود، سپس ماهی را با اندازه های یکنواخت برش دهید. برش های ماهی را درون ظرف قرار دهید. پیاز را خرد کنید و ابلیمو، نمک، زرچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر و زعفران را به ان اضافه کنید، ماهی ها را با مواد ورز دهید، تا مواد به خورد ماهی برود.
مرحله دوم
روی ظرف ماهی سلفون بکشید و اجازه دهید ۱-۲ ساعت ماهی به همراه مواد در یخچال استراحت کند.
مرحله سوم
ماهی ها را از یخچال بیرون بیاورید، و پیازها را از روی برش های ماهی بردارید و در ظرف دیگری بگذارید، مقداری روغن زیتون روی انها اسپری کنید و انها را با روغن ورز دهید تا تمام سطح ماهی چرب شود.
مرحله چهارم
ماهی ها را درون سرخکن قرار دهید و دمای سرخکن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، زمان پخت ماهی ۸ الی ۱۵ دقیقه می باشد،ماهی ها را پس از ۶ دقیقه پشت و رو کنید و بگذارید در زمان باقی مانده پخته شوند.
ماهی سوخاری در سرخ کن
مواد لازم
- ماهی ( فیله ) ۵۰۰ گرم
- روغن زیتون به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- ارد سوخاری به مقدار لازم
- تخم مرغ ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- لیمو ترش ۱ عدد
- زرچوبه ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
- پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
ماهی را از فریز بیرون بیاورید و اجازه دهید یخ ان اب شود، سپس ماهی را با اندازه های یکنواخت برش دهید. برش های ماهی را درون ظرف قرار دهید. پیاز را خرد کنید و ابلیمو، نمک، زرچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر و زعفران را به ان اضافه کنید، ماهی ها را با مواد ورز دهید، تا مواد به خورد ماهی برود.
مرحله دوم
روی ظرف ماهی سلفون بکشید و اجازه دهید ۱-۲ ساعت ماهی به همراه مواد در یخچال استراحت کند.
مرحله سوم
ماهی ها را از یخچال بیرون بیاورید، و پیازها را از روی برشهای ماهی بردارید و در ظرف دیگری بگذارید، تخم مرغ ها را در ظرف دیگری شکسته و انها را هم بزنید، در ظرف دیگر ارد سوخاری را بریزید، سپس ماهی ها را درون تخم مرغ زده و بلافاصله پشت و روی ماهی را در ارد زده تا تمام سطح ماهی اردی شود، در نهایت مقداری روغن زیتون روی انها اسپری کنید.
مرحله چهارم
ماهی ها را درون سرخکن قرار دهید و دمای سرخکن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، زمان پخت ماهی ۸ الی ۱۵ دقیقه میباشد،ماهی ها را پس از ۶ دقیقه پشت و رو کنید و بگذارید در زمان باقی مانده پخته شوند.
ماهی شکم پر در سرخ کن
مواد لازم
- ماهی ۵۰۰ گرم
- سیر ۲ حبه
- نعناع، جعفری، گشنیز ۳۰۰ گرم
- رب انار ۳ قاشق غذا خوری
- گردو خرد شده ۲ قاشق غذا خوری
- لیمو ترش ۱ عدد
- ادویه ماهی به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- زرچوبه به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول
ماهی را از فریز در بیارید و اجازه دهید یخ ان اب شود، سپس ماهی را بصورت طولی برش دهید و محتویات شکم ان را کاملا خالی کنید، داخل و خارج ماهی را بشورید تا هیچ ردی از خون در ان باقی نماند، در ادامه مقداری اب لیمو و نمک، زرچوبه را روی سطح و داخل ماهی بریزید.
مرحله دوم
سبزی ها را شسته و بصورت ساطوری خرد کنید، سپس به ان رب انار، گردو، نمک، فلفل سیاه، ادویه ماهی اضافه کنید و انها را در ماهیتابه تفت دهید، خوب مواد را هم بزنید تا کاملا مواد یکدست شوند.
مرحله سوم
پس از اماده شدن مواد، ان را داخل شکم ماهی بریزید و با استفاده از نخ اشپزی شکم ماهی را بدوزید تا مواد از داخل ان بیرون نریزد،مقداری روغن زیتون روی ماهی اسپری کنید، همچنین مقداری زعفران روی ماهی ها بمالید تا به رنگ طلایی در بیایند.
مرحله چهارم
ماهی ها را درون سرخکن قرار دهید و دمای سرخکن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، زمان پخت ماهی ۸ الی ۱۵ دقیقه میباشد،ماهی ها را پس از ۶ دقیقه پشت و رو کنید و بگذارید در زمان باقی مانده پخته شوند.
نکات تکمیلی
۱- حتما برای گرفتن بوی نا مطبوع و مزه زهم ماهی بگذارید ماهی ها درون مواد ۱-۲ ساعت استراحت کنند.
۲- برای طعم بهتر ماهی ها میتوانید در ادویه از سبزی های معطر نیز استفاده کنید.
۳- ۱ دقیقه مانده به اتمام زمان پخت میتوانید روی ماهی ها کمی روغن اسپری کنید.
۴- زمان پخت ماهی در سرخکن بسته به نوع ماهی متغیر است.
۵- بهتر است از ماهی سفید یا قزل الا استفاده شود.
۶- برای طعم بهتر میتوانید مقداری کره روی ماهی ها بمالید.
۷- همچنین در ماهی شکم پر برای طعم بهتر میتوانید به مواد داخل ماهی مقداری زرشک نیز اضافه کنید.
۸- برای جلوگیری از کثیف شدن سبد سرخ کن میتوانید از کاغذ های روغنی، یا ظرف سیلیکونی مخصوص سرخ کن استفاده کنید.
۹- میتوانید مقداری پیاز و فلفل دلمه یی بصورت ورقه یی با قطر ۳-۴ سانتی متر در کف ظرف قرار داده تا ماهی به کف ظرف نچسبد.