طرز تهیه چوربای ترکیه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه چوربای ترکیه ، یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ترکیه ای را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

چوربا یا همان شوربای ترکیه ای، یکی از پیش غذاهای خوشمزه و معروف برای مهمانی یا دورهمی ها در کشور ترکیه است. چوربا طعم های متفاوتی دارد ولی معروف ترین آن چوربای عدس قرمز است. به خاطر سبک بودن این غذا، می توان آن را به عنوان یک وعده سبک غذایی با نان میل کرد.


پیشنهاد خرید تور ترکیه :

اگر به دنبال یک مقصد نزدیک و مقرون‌به‌صرفه برای تعطیلات هستید، تور وان ترکیه انتخابی عالی است. وان با مناظر طبیعی زیبا، دریاچه‌ی مشهور و تاریخ کهن، فرصتی منحصربه‌فرد برای تجربه‌ی فرهنگ ترکیه ارائه می‌دهد. با تورهای وان، امکان بازدید از جاذبه‌هایی مانند قلعه‌ی وان، جزیره آختامار و خرید از بازارهای محلی با قیمت مناسب فراهم می‌شود. فاصله کوتاه از ایران و قیمت‌های اقتصادی، تور وان را به گزینه‌ای جذاب برای سفری آرامش‌بخش و ماجراجویانه تبدیل کرده است.


چوربای ترکیه ای از ترکیب عدس قرمز یا دال عدس با چاشنی آبلیمو درست می شود و استفاده از مرغ در آن هم اختیاری است و می توانید به جای آن از عصاره مرغ استفاده کنید. در ادامه ما طرز تهیه چوربای ترکیه ای خوشمزه به ۲ روش بدون مرغ و با مرغ را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه چوربای ترکیه
طرز تهیه چوربای ترکیه

طرز تهیه چوربای ترکیه ای ساده

مواد لازم

  • عدس قرمز یا (دال عدس) ۱ فنجان
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • هویج متوسط ۱ عدد
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره مرغ ۱ عدد
  • آب لیمو تازه ۱ عدد
  • روغن یا کره آب شده ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن یا کره آب شده با حررات ملایم تفت میدهیم. اجازه می دهیم تا خوب تفت بخورد و رنگ آن طلایی شود.

سپس آرد را اضافه کرده و تا زمانی که بوی خامی اش از بین برود تفت میدهیم. زردچوبه را هم بعد تفت دادن آرد اضافه میکنیم و دوباره مواد را تفت می دهیم.

عصاره مرغ را در یک پیمانه آب حل کرده و به مواد درون قابلمه اضافه میکنیم. هم می زنیم تا آرد حالت گلوله نشود، بعد مقداری دیگر آب (حدودا ۳ لیوان) اضافه میکنیم.

عدس قرمز را که از قبل کامل خیس کرده بودیم به همراه هویج نگینی شده به مواد اضافه میکنیم و با حرارت کم میگذاریم تا خوب بپزد.

بعد پخت مواد بالا که حجم آب هم کم شده سوپ را داخل غذاساز ریخته تا کامل حالت پوره شود. این مرحله اختیاری است و اگر سوپ را به صورت میکس شده دوست ندارید می توانید مواد را پوره نکنید.

بعد از این مرحله و پخت کامل سوپ آبلیموی تازه را همراه با فلفل قرمز به سوپ اضافه میکنیم تا چند جوش بزند و به غلظت مناسب برسد. چوربای شما آماده است، آن را در ظرف مناسب سرو می کنیم.

طرز تهیه چوربای ترکیه
طرز تهیه چوربای ترکیه

طرز تهیه چوربای ترکیه ای با مرغ

دستور پخت چوربای مرغ هم همانند دستور بالاست با این تفاوت که مرغ به مواد اولیه اضافه می شود. یک عدد سینه مرغ و یا چند عدد ران مرغ را به دلخواه با مقداری آب، پیاز و زردچوبه روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم پخته شود.

بعد از پخت و سرد شدن مرغ ها، آنها را تیکه تیکه و یا ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم. از آب مرغ در طول تهیه چوربا به جای آب استفاده می کنیم زیرا طعمی بسیار عالی تر به چوربا می دهد. و در اواسط پخت مرغ های تیکه شده را به قابلمه اضافه می کنیم. چوربای مرغ شما آماه است.

نکات پخت

  • می توانید به دلخواه از یک عدد سیب زمینی نگینی خرد شده نیز در مواد چوربا استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر می توانید یک حبه سیر رنده شده نیز به مواد خود اضافه کنید.
  • می توانید به دلخواه از یک عدد گوجه فرنگی خرد شده و یا ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه استفاده کنید.
  • میزان فلفل با توجه به ذائقه متفاوت است. اگر چوربای تند دوست ندارید از فلفل سیاه استفاده کنید.
طرز تهیه چوربای ترکیه
طرز تهیه چوربای ترکیه

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: