طرز تهیه کباب چنجه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کباب چنجه ، یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین غذاهای محبوب ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

کباب ها یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین غذاها از دیرباز در ایران هستند و پیشینه ای طولانی دارند. کسانی که عاشق گوشت هستند از طرفداران همیشگی کباب ها هستند. در ایران کباب های بسیار متنوعی درست می شود از جمله کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب برگ، شیشلیک و… که بسیار پرطرفدار هستند. کباب چنجه یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی ایرانی است که به عنوان یک غذای پرطرفدار شناخته می شود.

کباب چنجه در واقع با گوشت گوسفند تهیه می‌شود اما می توان آن را با گوشت گوساله نیز درست کرد. در تهیه کباب چنجه باید در آماده سازی گوشت مهارت کافی داشته باشید که در هنگام پختن گوشت خیلی سفت نشود یا بوی نامطبوعی ندهد.اگر می خواهید خودتان یک کباب چنجه حرفه ای و خوشمزه درست کنید در ادامه با ما باشید.

طرز تهیه کباب چنجه
طرز تهیه کباب چنجه

مواد لازم

  • فیله یا ران گوسفند (یا گوساله) ۱ کیلوگرم
  • دنبه گوسفند ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  •  ماست ۲۰۰ گرم
  • لیمو ترش ۲ عدد (یا آبلیمو)
  • روغن زیتون  ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

در مرحله اول گوشت گوسفند را به درستی بشویید و سپس با یک چاقوی تیز آن را به اندازه های مساوی برش دهید. دقت کنید که برش‌های یکسان بسیار مهم هستند چونکه باعث می‌شود که چنجه ها همزمان با هم کباب شوند. پس از برش دادن گوشت‌ها آن‌ها را در یک کاسه بزرگ بریزید.

در مرحله بعد نوبت به پیازها می‌رسد. پیازها را پوست بگیرید و کاملا بشویید و سپس با رنده دندانه ریز آن ها را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید و آب حاصله از پیاز را به کاسه ی گوشت اضافه کنید و تفاله های پیاز را دور بریزید.

در مرحله بعد لیمو را بشویید. سپس قاچ کنید و آب آن ها را کاملا بگیرد و هسته ها را نیز جدا کنید، سپس آبلیمو را به ماست اضافه کنید و هم بزنید و آن را به کاسه حاوی گوشت اضافه کنید.

در انتها نمک، فلفل و روغن زیتون را به کاسه گوشت اضافه کنید و آن ها را با دست خوب ورز دهید و زیر و رو کنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس برای اینکه بگذاریم گوشت طعم و عطر موادی که به آن اضافه شده است را بگیرد، بر روی کاسه یک سلفون بکشید و چیزی در حدود ۶ ساعت آن را در یخچال بگذارید تا گوشت ها خوب طعم دار شوند.

بعد از گذشت زمان برای طعم دار شدن گوشت‌ها آن را از یخچال خارج کنید و آماده ی سیخ کردن آن ها باشید. بهتر است قبل از سیخ گرفتن آن ها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با پشت چاقو چند ضربه بر روی دو طرف گوشت بزنید تا کمی تخت تر شوند سپس آن ها را با دقت سیخ کنید.

بهتر است در هر سیخ یک الی دو تکه دنبه در بین گوشت ها بگذارید چون چربی حاصل از دنبه ها کباب خوشمزه و لذیذتری را برای شما به ارمغان می آورد.

نوبت به آماده کردن زغال ها می‌رسد. سعی کنید که اندازه زغال ها در منقل یک دست باشد تا حرارت یکسانی به کباب شما برسد. البته حرارت بیش از حد نیز مناسب نیست چون باعث خشک شدن چنجه ها می‌شود. به این نکته دقت کنید که اگر کباب‌ها را زمان زیادی در یخچال برای طعم دار شدن قرار گرفته اند، بنابراین کباب‌ها در زمان کوتاهی پخته خواهند شد.

بعد از این که چنجه ها را کباب کردید می‌توانید چند سیخ گوجه فرنگی و یک سیخ فلفل سبز را بر روی مننقل بگذارید و آن ها را نیز کباب کنید و آن ها را در کنار کباب چنجه به همراه نان یا برنج زعفرانی میل نمایید.

طرز تهیه کباب چنجه
طرز تهیه کباب چنجه

طرز تهیه کباب چنجه در فر

سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشت ها می شود. اما اگر اصلا امکانات کباب بر روی ذغال را ندارید می توانید از فر برای تهیه آن استفاده کنید.

برای تهیه چنجه کباب گوسفندی در فر باید به همان روشی که گفت ابتدا گوشت را مزه دار کرد. سپس آن‌ها ترجیحا به سیخ های کوتاه فلزی یا چوبی کشید. سپس کمی سینی فر را چرب کرده و تعدادی فلفل و گوجه فرنگی کف سینی بچینید. در ادامه یک عدد پیاز را حلقه حلقه کنید و روی سیخ کباب بگذارید.

فر را از قبل روشن کرده و روی حرارت ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. زمانی که فر داف شد سینی را درون آن قرار دهید. زمان پخت چنجه کباب در فر حدود یک ساعت است. به خاطر داشته باشید که در این زمان چند با به آن سر بزنید و روی آن را با مخلوط کره و زعفران دم کرده چرب کنید تا گوشت ها سفت نشود.

نکات مهم پخت کباب چنجه

  1. کباب چنجه را با گوشت گوساله هم میشود درست کرد ولی بهتر است که در حد الامکان از گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید تا کباب نرم و خوشمزه ای تهیه کنید.
  2. برای خوش طعم تر شدن چنجه ها میتوانید در هنگام آماده سازی آن، مقداری زعفران حل شده به مواد اضافه کنید.
  3. در هنگام کباب کردن چنجه ها می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را با یک قلم مو بر دو طرف گوشت ها بکشیدتا خوش طعم تر و لذیذ تر شود.
  4. سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشت ها می شود.
  5. حتما نمک را هنگام سیخ زدن کباب اضافه کنید.
  6. هرچقدر زمانی که گوشت مزه دار شده بیشتر در یخچال بماند، کباب ترد تر و نتیجه نهایی خوش طعم تر خواهد بود.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: