طرز تهیه آش برنج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش برنج همدان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش برنج از جمله آشهای سادهای است که در استان همدان طبخ شده و از غذاهای محلی این استان محسوب میشود. این آش را میتوان در فصول مختلف از جمله فصلهای سرد سال تهیه کرده و از خوردن آن نهایت لذت را برد. پخت این آش بسیار آسان است و وقت زیادی از شما نخواهد گرفت. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش برنج در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
- برنج ۱ لیوان
- لپه ۲ استکان
- سبزی آش ۱ کیلوگرم
- عصاره قلم ۲ لیوان
- پیاز ۲ عدد
- نعناع خشک ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- آبغوره به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه آش برنج ابتدا باید برنج و عدس را شسته و به مدت ۲ ساعت خیس می کنیم تا آماده پخت شوند، بهتر است برنج نیم دانه و عدس ریز باشد.
در ظرف مناسبی کمی روغن داغ کنید و پیاز را پوست گرفته و خرد کنید و به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز طلایی شود و از نظر وزنی سبک شود.
در این مرحله باید زردچوبه یا زعفران را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. سپس برنج و لپه را بشویید و از آبکش رد کنید و به مواد اضافه کنید تا کمی تفت بخورند.
در این مرحله باید به مواد عصاره قلم را اضافه کنید و مواد را خوب به هم بزنید تا لعاب خوبی بیندازند. باید حدود یک ساعت به مواد اجازه دهید تا کم کم پخته شوند.
توجه داشته باشید که مواد آش برنج خود را در مدت زمانی یک ساعتی که روی اجاق هست به هم بزنید که در غیر این صورت آش شما ته می گیرد و ممکن است طعم آش نیز تحت تاثیر قرار گیرد.
سپس سبزی آشی را که قبلا شسته و خرد کرده اید را به آش خود اضافه کنید و اجازه دهید که آش روی حرارت ملایم چند جوشی بزند تا سبزی آن کاملا پخته شود و آش شما نیز جا بیفتد.
در یک تابه پیاز داغ درست کنید و زردچوبه و نعناع و نمک را داخل آن سرخ کنید.در ده دقیقه آخر پختن آش خود آبغوره را به آن اضافه کنید و مواد سرخ شده را نیز به آش اضافه کنید و یا با آنها آش را تزیین نمایید. نوش جان.