طرز تهیه اردک شکم پر
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه اردک شکم پر ، غذای مجلسی و خوشمزه مازندرانی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
اردک شکم پر، یکی از غذاهای محلی و اصیل ایرانی است که از سال های دور در استان مازندران در کنار غذاهای دیگری چون مرغ شکم پر و غاز شکم پر خورده می شده است. برای طبخ این غذا، معمولا شکم اردک محلی را با سبزی های معطر محلی و کوهی پر می نمایند.
اردک شکم پر در استان گیلان نیز طبخ می گردد اما اصالت این غذا به استان مازندران برمی گردد. مخلفات رنگارنگ و ترش مزه اردک شکم پر آن قدر لذیذ هستند که آب دهانتان را راه خواهند انداخت. این غذای اصیل را می توانید برای پذیرایی از مهمان ها در مجالس و مهمانی های مختلف تهیه کنید. در ادامه با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه اردک شکم پر همراه ما باشید.
مواد لازم
- اردک ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- آبلیموترش تازه ۱ عدد
- پونه خشک ۱/۲ ق غذا خوری
- پیاز ۳ عدد
- گردو ۱۰۰ گرم
- سبزی شامل: گشنیز، جعفری، چوچاق، پونه حشک ۲ مشت
- رب انار ۲ ق غذا خوری
- رب گوجه ۱.۵ ق غذا خوری
- گشنیز یا پونه خرد شده ۱ ق غذا خوری
- کره به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا یک اردک را به صورت درسته پاک کنیدو خوب بشورید و محتویات شکم را خارج کنید. می توانید اردک را به صورت تمیز شده و پاک شده ولی درسته از مغازه ها خریداری کنید. سپس داخل شکم اردک را با دو حبه سیر و فلفل سیاه و آبلیموترش تازه و پونه خشک آغشته کنید.
نمک و زردچوبه را با هم داخل یک کاسه بریزید و به تمام قسمت های اردک و شکمش بزنید در انتها فلفل سیاه نیز به تمام قسمت های اردک بزنید و با دست خوب ماساژ دهید تا همه جای اردک با مواد گفته شده آغشته شود. یک پیاز را خلالی درشت خرد کنید و مقداری را داخل شکم اردک بریزید و مقداری را داخل یک دیس ریخته و اردک را داخل آن قرار دهید و برای یک شب تا صبح بگذارید تا استراحت کند و مزه دار شود.
در ادامه یکی از پیازها را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید و بعد سبزی را به همراه گردو و پونه خشک و دو حبه سیر باقی مانده تفت دهید و بعد رب انار و ۱ ق غذا خوری رب گوجه و کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا مواد مسنجم شوند.
در ادامه باید مواد گردویی تهیه شده را داخل شکم اردک مزه دار شده بریزید و شکم اردک را با نخ و سوزن یا خلال دندان فیکس کنید. داخل یک قابلمه با گنجایش مناسب کمی روغن و کره ریخته و تمام قسمت های اردک را خوب سرخ کنید تا طلایی شود. سپس از تابه خارج کنید. ۱ پیاز باقی مانده را ریز خرد کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شود و بعد ۱ ق رب انار و کمی ادویه و نمک را به همراه رب گوجه و گشنیز اضافه کنید.
در ادامه ۲ تا ۳ لیوان آب روی مواد بریزید و زمانی که به جوش آمد اردک را از قسمت سینه روی این سس قرار دهید و درب تابه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید تا اردک پخته شود، هرچند گاهی آن را تکان دهید تا ته نگیرد.
برای پخت در فر نیز بعد از تهیه سس باید اردک را داخل یک ظرف مخصوص فر قرار دهید و سس را روی آن بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و بگذارید تا سس غلیظ و اردک پخته شود.
پس از پخت کامل گوشت اردک، آن را در ظرف سرو قرار دهید و دور آن را با گردو تزئین کنید. اردک شکمپر را همراه با برنج، سبزی خوردن و ترشی به سر میز بیاورید و از طعمی آن لذت ببرید. نوش جان.